אנשים שגרים לבד, פרסום דירות שגוי

orveaha

New member
אנשים שגרים לבד, פרסום דירות שגוי

בהתאם לכותרת, רציתי להעלות שני נושאים שאולי כבר נידונו אבל בחיפוש לא מצאתי.

1. בניסיון למצוא דירות סבירות (ולא סבירות ובינוניות) במחיר של עד 3500 כולל הכל לבנאדם אחד, במרכז הארץ, איזור גמיש, נתקלתי במעט מאוד הצע שחלקו כולל דברים לא ראויים (מה שמוביל לסעיף 2). מה אמור לעשות אדם מבוגר שרוצה דירה לעצמו, ללא שותפים כאשר המחירים הולכים ועולים...

2. במהלך חיפוש והגעה לדירות, כל דירה שפורסמה כ25מ"ר ואף 40 מ"ר התגלתה בפועל במדידה כלא יותר מ14 -16 מ"ר (המ"ר בארנונה לא מעניין, מעניין כמה מקום יש בדירה. מה גם שלרוב הן מחולקות ובכלל מ"ר בארנונה לא ממש רלוונטי) הגעתי למסקנה שאין כל קשר בין המ"ר שמפורסם במודעות לבין גודל הדירה בפועל... לא אדבר בכלל על דברים כגון "משופצת" ובפועל כשמגיעים הכל נוראי ולא דומה למשופץ.

אז, מה אמור לעשות אדם שרוצה לגור לבד, לא עם בן/בת זוג... כאשר מצד אחד ההיצע בטווח מחירים די הגיוני (3500 כולל הכל כאשר כמובן שמסתכלים על דירות מחולקות) מאוד נמוך ומצד שני מה שיש בטווח המחירים הזה כולל חורבות מסוג כזה או אחר ודירות שמתחזות לדירות גדולות ובפועל לא עולות על 16 מ"ר.

עוברים לגור באזור יותר זול

או מסתפקים בדירות שיש. אין פה הרבה ברירות. תחיה על פי האפשרויות שיש לך לא על פי מה שהיית רוצה שיהיה.

orveaha

New member
זה מה שאתה עושה? אני רוצה לשמוע מכאלה שנמצאים במצבי

קלייטון.ש

Well-known member
מצטרף לתשובה של עוגיפלצת. המצב הוא המצב ומסתדרים עם מה שיש

קבל אמפתיה בתור התחלה

המצב אכן לא פשוט, יוקר המחיה מטורף בכל התחומים, ובתחום הדיור הוא משמעותי במיוחד. זו הסיבה שרבים ממשיכים לגור עם שותפים בגילאים 30+ ומעבר, כאשר תופעת הדירות המחולקות הקלה חלקית על הבעיה הזאת, אבל גם דירה מחולקת לרוב עולה לא מעט, ונוצרה תופעת לוואי של כוכים מחולקים מהסוג שתיארת - בעלי הדירות ראו כי טוב, וחילקו את הדירות ליותר יחידות, וכל עוד יש מי שמוכנים לשכור דברים כאלו, התופעה תימשך.
&nbsp
מה אמור לעשות אדם כזה? להתפשר, לצערי אין לי תשובה טובה יותר. להתפשר או על המחיר - מה שלא כולם יכולים לעשות, או על איכות הדירה - דירה קטנה יותר, פחות משופצת, בקומה גבוהה בלי מעלית, באזור רועש, ליד בית ספר, ליד בניין שעובר תמ"א...
&nbsp
אפשרות אחרת היא להתפשר על המיקום. ספציפית הבאת סכום שלא תואם את המחירים הקיימים באזורי הביקוש. מרכז הארץ זה מושג גמיש, באזורים הפחות מבוקשים בגוש דן תוכל למצוא דירה שתתאים לך בסכום מעט יותר גבוה, 3500 לא כולל, למשל. אם אתה לא יכול לשלם יותר, הייתי ממליצה לך לבדוק את פתח תקווה, אולי לגלוש לבקעת אונו (ולקחת בחשבון שהארנונה שם לרוב לא זולה), אולי בשכונות הדרומיות ממש של ת"א, או - להתרחק מהגוש המרכזי ולחפש דירה נגישה לתחנת רכבת.

orveaha

New member
תודה רבה, כמו שכתבתי

כוונתי למרכז הארץ, משמע - פתח תקווה, רמת גן גבעתיים, קריית אונו, כפר סבא רמת השרון הרצליה... ועוד ועוד כל מה שבסביבה. גמישות מבחינת קומה ללא מעלית, גמישות מבחינת המון דברים. אפילו מבחינת גודל דירה, אבל פחות דירה שמשווקת כ30 ויותר ובפועל היא 15 או 16 מ"ר... ההתעקשות היא רק על סביבה שתרגיש נעימה, דירה שתרגיש נעימה וחניה סבירה בסביבה.

נראה לי שהדרישות יחסית גמישות... ובכל זאת מתקשה.

orveaha

New member
תכלס נראה שהבעיה היא בקושי בדירות קטנות... כי רמה אחת מעל

עם קצת יותר חדרים למשל אם מחפשים בתור זוג, נראה שיש יותר אפשרויות ובמחיר נמוך יותר לבנאדם

ו-אתה לא לגמרי צודק כאן

נכון שלזוגות יותר קל, אבל זה בעיקר כי יש שתי משכורות. ההיצע הכללי למי שאינו משפחה נמוך, ומה שיש אלו דירות ישנות במצב לא טוב, או דירות סבירות במחיר יקר ממש. לזוגות קשה לא פחות מאשר ליחידים.
&nbsp
מקור הבעיה היא בהיצע, בעשורים האחרונים הבנייה התמקדה בדירות 4-5 חדרים שמיועדות למשפחות, כשבניינים שעברו תמ"א ופינוי בינוי הורידו משמעותית את ההיצע הקיים של דירות 2-3 חדרים. בבניות החדשות התחילו לבנות דירות 3 חדרים, אבל בסטנדרט יחסית גבוה (מה שנקרא - דיור לא בר השגה), דירות 2 חדרים כבר לא יבנו בגלל הדרישה לממ"דים. ההיצע הקיים כאמור הוא של דירות ישנות ושל דירות מחולקות.
&nbsp
&nbsp

orveaha

New member
בדיוק. אבל אם יש היצע מעולה לדירות גדולות

ב4000-5000 זה יוצא 2000-2500 לבנאדם... שני אנשים שכל אחד מהם מוכן לשלם 3500 זה ממש קל. בנאדם אחד שמוכן לשלם 3500 זה פחות קל.

אבל כן, יתכן שההסברים לגבי כל הבניה האחרונה עונה על הבעיה הגדולה בדירות קטנות (גם מחולקות)

ציינת טווח גדול של אזורים

עם פערי מחירים דיי משמעותיים, ומבחר שונה של אזורי מגורים. אין דין פ"ת כדין ר"ג וגבעתיים, ואין דין כל אחת מהן בנפרד כדין כפר סבא, וברמת השרון אני כבר אומרת שחבל לך על הזמן לחפש בכלל.
&nbsp
אם הכיוון שלך הוא דירות מחולקות, תוכל למצוא יותר כאלו בר"ג ופחות בערים האחרות, שם יש יותר יחידות דיור, שלרוב הן במצב יותר טוב, אבל גם שם תוכל למצוא הפתעות לא נעימות. אני מציעה לך להתמקד, ובתור התחלה לרדת מהתפיסה של "מחיר שכולל הכל", זה קיים רק בדירות מחולקות ובלא מעט מקרים זה לא באמת משתלם, כי בעלי הדירה נוטים לנפח את ההוצאות, והוצאות חשבונות לאדם יחיד לרוב זה משהו שעדיף לחשב בנפרד מהניסיון שלי ולהתמודד איתו לבד.
&nbsp
תבדוק בפ"ת, לדעתי שם יש לך סיכוי למצוא מציאות, או באזורים בר"ג כמו רמת שקמה או רמת עמידר. לצד זאת - אני לא יודעת איפה אתה עובד, אבל קרבה ונוחות הגעה לעבודה זה שיקול משמעותי עבור רוב האנשים, ולפעמים עדיף לשלם מעט יותר ולחסוך זמן נסיעה .

orveaha

New member
ברור לגמרי, ציינתי את האיזור כדי להבהיר

שאין כמעט אילוץ גאוגרפי... ועדיין לא פשוט.

ה3500 כולל הכל היה כדי להסביר את תקרת התשלומים, משמע, דירה של 3500 כולל הכל או לחילופין, דירה של 3200 וההוצאות לא כלולות... נניח.

נשמע שאתה צריך לדייק את החיפוש

אפשר בהחלט למצוא דירות של עד 3 חדרים בתקציב שציינת בחלק מהאזורים האלה. הפשרה תהיה על השכונה, אבל זה לא כל כך נורא. כדי לעשות את החיפוש יותר מדויק בשבילך, כדאי לך קודם להחליט שאתה לא מחפש רק דירות מחולקות, וגם כדאי לך לשבת על מפת האזורים האלה ולהבין איפה השכונות שבתוכן יותר סביר למצוא את מה שאתה מחפש במקום לחפש בעיר כולה

orveaha

New member
תודה. חלק מהקושי הוא שבאמת לא כל האיזורים

מוכרים לי ומעבר ללנסוע לכל אחד ואחד מהם ולראות (מה שעושה בהתאם לצורך) קשה לדעת מבחינת איך האיזור מרגיש

אתה יכול להיעזר

במקומון של אותה העיר. זה שמחולק חינם. מפרוסמות שם דירות להשכרה בדר"כ עם מחיר. תסמן דירות שנראות מתאימות.
אחרי זה תשב על המפה ותראה באיזו שכונה הדירה נמצאת ולפי זה אתה יכול לקבל רמז האיזה אזור כדאי לך לחפש. אם תסתכל בגוגל street view אתה יכול לטייל וירטואלית באזור ולקבל מושג. כדאי לך לצמצם את החיפוש לשתיים או שלוש ערים לא יותר מזה.
חוץ מזה, אתה יכול גם להכנס לקבוצות פייסבוק של עיר מסוימת שאתה מעוניין בה ולשאול שם אנשים אם הם מכירים דירות להשכרה במחיר שאתה מבקש או איך שכונה כזו וכזו בעיר שלהם נחשבת.

קיפiד

New member
גבר, אני לא יודע על מה אתה מדבר

בסכום שציינת אתה מוצא אכבר דירות אמנם לא בצפון ת"א, אבל פ"ת לדוגמא.

אני משכירה דירת 2.5 חדרים עם דוד שמש

70 ממ''ר עם מרפסת גדולה מרפסת שרות והסכום שאני גובה 3.800
בהחלט יש עדיין אנשים שהם לא חזירים.

למעלה