אנשים שכמותכם, עשיתי אולפן וירטואלי

snapnet

New member
אנשים שכמותכם, עשיתי אולפן וירטואלי

למי שרוצה - הנה. בגלל שאני דפוק ואני לא יודע לעשות תלת מימד, עשיתי ציורון קטן בפוטושופ. בינתיים יש לי רקע למסך ירוק... אני אעשה בקרוב למסך כחול... כדאי להוריד! עצה שלי: להשתמש בבד כחול לאנשים שעל הציור ולאנשים שמאחורה במסך הירוק לא להשתמש - זה כבר מוכן, רק לשנות את ה-ChromaKey. זה בדוק! :) אז הנה לכם - הרקע!

snapnet

New member
עוד משו

זה מתאים ל-PAL STANDART, ב-NTSC זה לא יצא ממש טוב... אני אעשה גירסת NTSC...

matty

New member
איי.. לא כ"כ מתאים

חלק מהפרטים יוצאים מה safety ולא יראו אותם בטלוויזיה. אתה צריך להמנע מלשים דברים בקצוות (במיוחד הפינה הימנית העליונה). עוד קצת שיפור, ויחטפו אותך ל"דפנה ודודידו"

../images/Emo6.gif נראה נחמד ../images/Emo13.gif ../images/Emo16.gif

אגב, איך עושים את ה"אפקט" (זה לא בדיוק אפקט, אבל נגיד), שכשמצלמה זזה, הרקע מאחור זז גם איתה? קראתי שזה אפשרי... אבל איך?
ניר

snapnet

New member
אהההה אל תזכיר לי את התוכנית סקס

הזאת! אההההההההההההההההה!!!

MaSTeRLou

New member
אני חושב שעדיף לך להשתמש בשקיפות

מסוג Alpha. במחשב אתה יכול להגדיר שקיפות אמיתי לעצמים, ולא כזו המזוהה ע"י Chroma-Key. קח את הציור שלך לטיפול קצר בפוטושופ, ומחק את הLayer הירוק (בהנחה שהוא Layer בפני עצמו, כי אם הוא לא אז המאמץ לא כ"כ שווה). דאג שלא תפריע שם שום שכבת Background, ואיפה שהיה קטע ירוק יהיו הריבעוים האפורים של פוטושופ המסמנים שקיפות. עכשיו צור Channel של Alpha והעבר אליו בצורה נגאטיבית את שאר התמונה. שמור כPSD, ובפרימייר שתייבא את הקובץ, תבחר בTransparency בAlpha Channel. הרבה הרבה יותר איכותי מChroma במקרה של מחשב.

MaSTeRLou

New member
אם אתה עובד בPSD אני בכלל לא בטוח

שאתה צריך ליצור Alpha Channel, אז נסה בתור התחלה לדלג על השלב. אם תרצה לעבוד עם תוכנת עריכה אחרת, שלא תומכת בPSD כמו פרימייר, עבור על כל התהליך, ויצא את התמונה לפורמט TGA 32Bit

MaSTeRLou

New member
יאפ. אכן כך.

ואם בכל זאת אתה מעוניין להעביר לTGA, אז אין צורך בInvert כאשר אתה יוצר את שכבת הAlpha

leocat

New member
אם אתה משתמש ב-PSD

אתה לא צריך ערות אלפא. מספיק שתשאיר אותו שקוף, והפריימיר ידאג לשאר. החיתוך יהיה יותר נקי.

snapnet

New member
הרקע הירוק הוא לא לייר

ולא עשיתי את זה על רקע שקוף... שמרתי את זה כ-PSD ו-JPG, השתמשתי ב-JPG, להשתמש ב-PSD או להפך?

MaSTeRLou

New member
הנה, תראה

הפוך את סיומת הקובץ לEXE, ופתח את הקובץ ללתקייה מסוימת. לאחר מכן הרץ את הPSD בפרימייר ותקנה לו Alpha Channel Transparency. בשביל לראות מה זה השקיפות בתמונה, תפתח את הPSD בפוטושופ ותראה שיש איזור מלא ריבועים אפורים, שזהו איזור המוגדר כשקוף.

למעלה