אנשים שלא אוהבים/ לא סובלים

דידושקע

New member
לא יצא לי להיתקל במישהו שלא אוהב

את המוזיקה של רונה. או את רונה. איך אפשר? היא כזאת חמודההה

גוזלה

New member
../images/Emo45.gif

איכשהו כל דבר שהיא עושה מושלם בעיניי- שזה קצת אומר שאני משוחדת, לא כן?

גוזלה

New member
לא משהו מיוחד

אני יכולה להבין מה אנשים מסויימים יכולים לא לאהוב ברונה. אני מכירה לא מעט אנשים שמקניטים אותי לא אחת ב"אוךךך... שוב הרונה שלך?" הם טוענים שהיא משעממת אותם. נו, שיהיה, עניין של טעם...

תמרוש5

New member
אז דבר ראשון אני חושבת שהם לא באמת העמיקו בה

אבל אני מניחה שאם יש מישהו שזה לא הסגנון המוזיקלי שלו אז הגיוני שהוא לא יאהב אותה.. ואולי זה טוב שהיא לא של כולם, עדיף ככה :)

גוזלה

New member
אף על פי...

שהיום זה לא כמו פעם- היום לפחות כולם מכירים אותה- פעם אנשים היו פוערים את הפה ואת העיניים לקראת השם הזה.... "רונה מה?"

תמרוש5

New member
כן ברור שיש הרבה יותר הכרות,

אבל עדיין לא מעט יוצא לי להיתקל ב "רונה מה??" אבל שוב זה באמת בעיקר מאנשים שלא מתעניינים ברוק ישראלי או ברוק בכלל..

גוזלה

New member
את יודעת...

היו כמה פעמים שהייתה לי בדיוק התגובה ההפוכה- - כל כך לא ציפיתי שהאנשים שעומדים מולי יכירו אותה, וכשהם הכירו אותה, ואף ידעו לחלוק איתי שמות שירים שהם אוהבים- אני זו שנותרה בפה פעור לעומתם... חח :]

בגדול, הפסד שלהם...

כשזה היה אח שלי אז קצת התווכחתי איתו (ואפילו היו כמה פעמים אחרי שהוא ביקש לשמוע את יואל), אבל בגדול... הפסד שלהם, אני יודעת שאני שומעת משהו טוב, אבל לא רואה טעם בלנסות לשנות את דעתם או משהו.

גוזלה

New member
נכון האכזבה מגיעה

דווקא כשהאנשים האיכותיים בוחרים שלא לאהוב אותה? כי אתה אומר לעצמך- "דווקא לו היה פוטנציאל..." חחח אנחנו כאלה סנובים :/

הדר 0

New member
אוי אני מכירה המון כאלה.

קודם כל חלק גדול מלא אוהבי/ שונאי הרונה הם קלי דעת ובורים, וזה לא בגלל שיש לי משהו נגד אנשים שלא אוהבים אותה הם פשוט באמת כאלה. דבר שני, כשאומרים שמשהו משעמם במיוחד במוזיקה ובכלל באמנות, זה סימן שלא מתעמקים מספיק ביצירה ואוהבים את הדבר הקל והמהיר. (שזה בעצם סוג של קלות דעת ובורות כשאני חושבת על זה) אני יודעת על עצמי שהרבה פעמים כשמשהו נשמע לי פחות מעניין בשמיעה ראשונה, אחרי מספר פעמים הכי מרתק ומרגש אותי. פעם גם קוטנר דיבר על זה והוא אמר דברים ממש יפים אני לא זוכרת איפה שמעתי את זה... דבר שלישי- הומופובים. לפחות חצי מהאנשים שאני מכירה הוציאו אותי מהארון ברגע שרונה הפכה לחלק גדול מחיי. וסירבו להתלוות אלי להופעות כי הם יהיו הסטרייטים היחידים. דבר רביעי, הקול של רונה לא שיגרתי ואנשים אוהבים שיגרה. מה שהופך אותם למשעממים. שימו לב לאירוניה כי הם טוענים שרונה משעממת.

גוזלה

New member
את יודעת

את כותבת שמרבית האנשים שלא אוהבים את רונה הם בורים וקלי דעת- אני לא מסכימה לך בעניין הזה. אני פשוט חושבת שבורות זו קביעה גדולה מדיי- יש כל כך הרבה תחומים ורבדים בעולם הזה, אני מכירה המוני אנשים שהם הכי מחוברים לסגנונות מוסיקה נהדרים, שהם אינטיליגנטים ברמות על- ועדיין לא מצליחים לראות ברונה את האור. את אומרת שלא אחת דברים שאת מוצאת בשמיעה/קריאה/חשיפה ראשונית כמשעממים, מתבררים לך בשלבים מאוחרים יותר כאחד הדברים היפים ביותר שישנם. זה נכון גם לגבי לא אחת, אבל זה לא אומר שמי שלא מוצא בזה עומקים אחרי שמיעות נוספות הוא קל-דעת. אחרי הכל, את כולנו מושכים גירויים אחרים, כולנו נתרגש מתווים אחרים, מהרמוניות אחרות, ממילים טיפה שונות. לא אחת, הרבה אנשים שלא אוהבים את רונה פשוט מחפשים גירויים אחרים- וגם זה בסדר. לדעתי מה שמחבר לא מעט אנשים ליצירה של רונה- זו היכולת שלהם להתחבר לכאב שנובע ממנה. כי על התווים האלו, היא בהחלט יודעת לפרוט היא כותבת, שרה ומנגנת מתוך התהומות, מתוך המקומות הכואבים ביותר. אני חושבת שהרבה אנשים מתקשים להתחבר לרונה או כי הם לא חוו נפילות מהסוג הזה, או כי הם מדחיקים את המקומות האלו- ובוחרים במודע או שלא במודע, להימנע מלחפור במקומות השפלים האלו, כשהכואב יותר כואב מכואב. לגבי הקול של רונה- וזה שהוא לא שגרתי, אני מסכימה איתך. את יודעת, הכל תלוי במה מוכרים לנו. הכל תלוי במה התקשורת מספרת לנו על אנשים. אנחנו חיים את המיינסטרים, אין מה לעשות. כך לדוגמא, קראתי איפושהו, שלכאורה השיר "עטור מצחך" שהולחן על ידי רכטר ואיינשטיין, הוא בין השירים הכי מורכבים שישנם. ועדיין- למרות הכל, הוא נכנס למיינסטרים והוכרע כאחד השירים האהובים של היובל הראשון של מדינת ישראל- איך יתכן הדבר? הכל זה מה שאומרים לנו, מה שמוכרים לנו, ובסופו של דבר, אנחנו יכולים להתרגל להכל. אנחנו אוהבים את המוכר. סולדים מהחדש והשונה. מתקשים לעכל אותו- וזה בדיוק מה שקורה, כך אני מאמינה, גם עם רונה... [ואוו- חפרתי. ]

הדר 0

New member
....

לא אמרתי שכולם, אבל יצא לי להכיר אנשים שחשבתי שהם אינטיליגנטים ועם הזמן גיליתי את בורותם, והם שנאו את רונה. ואני באמת חושבת שהם לא אהבו אותה בגלל שהם לא מסוגלים להבין את המילים שלה ואת הלחנים שלה ואת מה שהיא מביעה. אני לא מכלילה ואומרת שכל מי שלא אוהב אותה הוא כזה, אבל זה חלק גדול מהעניין של לא לאהוב אותה. ומצד שני אנשים שכן מעריכים מוסיקה ועם ראש פתוח ולדעתי אינטיליגנטים כן התחברו למה שהיא עושה.

גוזלה

New member
כן, יש בזה משהו... :]

אבל כמו שאמרת, אין ספק, לכל כלל, יש יוצא מן הכלל. :]

למעלה