אנשים שמעו

Skunk On Wheels

New member
אנשים שמעו

היום בשיעור צילום עשיתי דבר ממש מגניב. לקחתי מהמפתח (מי שיודע מהזה אז ידע מה ההשפעה, מי שלא כבר יראה בקרוב..) וכתבתי איתו על חתיכה מדף צילום CKY (עשיתי פעמיים, פעם אחת כתב מדוייק, פעם שניה קצת מרוח והK לא יצאה הכי ברור..) ואז יצאתי עם זה החוצה והשחיר איפה ששמתי את המפתח וזה יצא כזה יפה! מחר כשאני יהיה בבית אני יסרוק וייעלה לפה (בנוסף לסורק שיש לי בבית גם בניגוד לאיפה שאני עכשיו ישלי בבית אינטרנט מהיר.. דרך פה להעלות תמונה זה סיוט..)

Skunk On Wheels

New member
תמנות=תמונות

ובשביל הגודל הנורמלי (ולא המוקטן) של התמונות צריך ללחוץ על הלינק לתמונה..

Hell ad

New member
הפורום לא כל כך פעיל אתה יודע :)

אהבתי... יצא ממש נחמד... לא הבנתי איך עשית... אממ....ותדבר איתי באיי סי קיו \= נראה לי ששמת אותי באיגנור... זה לא נחמד כל כך..

Skunk On Wheels

New member
לא שמתי על איגנור

פשוט מחובר רק בצהריים, ודרך אודיגו, לא יודע אם זה מקבל הודעות כשאני לא מחובר, פשוט האייסיקיו קצת נדפק....... בכל מקרה, איך שעשיתי: לקחתי נייר צילום, שזה נייר מיוחד שמרוחה עליו תרכובת כסף (בשם המקצועי שלה ´אמולסיה´ - ככה לפחות המורה אמר לנו, רק השנה התחלתי ללמוד צילום) שכשהנייר נחשף לאור הוא משחיר (השנה עובדים בשחור לבן, כתה יא מתחילים צבע, אז רק משחיר, בלי צבעים, יש לבן שחור וגוונים של אפור). עכשיו, יש חומר שנקרא ´מפתח´ (לא יודע את השם באנגלית או המקצועי לצורך העניין..) שמזרז את ההשחרה, ככה שכשאני מדפיס תמונה מנגיב במקום שאני יחשוף את הנייר לאור מספר דקות/שעות (פעם שעות, אני חושב שעכשיו דקות, עכשיו זה יותר רגיש מבעבר) אז אני חושף נגיד ל10 שניות (תלוי בתמונה הספציפית) ואז שם את הדף ב´מפתח´, זה גורם לזירוז של ההשחרה ולאחר המפתח יש עוד שני חומרים (שלצורך הבנת התהליך שעשיתי בשביל לקבל את התוצאה הזאת הם השלבים הסופיים, אחד מפסיק את פעולת המפתח והוא נקרא ´עוצר´, החומר האחרון נקרא ´קובע´ והוא קובע את התמונה ככה שלא תשתנה בשום מצב (השמות אומרים את המשמעות אם לא שמתם לב)). אז, לקחתי את המפתח ומרחתי קצת ממנו על הדף צילום, באור האדום אין השפעה כי הנייר לא רגיש לאור אדום, אחרי הכל הוא נייר של שחור לבן, ואז יצאתי מהחדר עם האור האדום לחדר שבו יש מנורה נורמלית ואיפה שמרחתי את המפתח הדף פשוט השחיר, ברגע שנראה לי שהתוצאה טובה נכנסתי בחזרה פנימה והעברתי את הדף בעוצר והקובע (והשלב הלפני אחרון הוא שטיפה בזרם מים במשך 5 דקות, והשלב האחרון הוא ייבוש). וככה בעצם קיבלתי את מה שהעלתי לפה. מי שקרא את הכל הבין קצת יותר אני מקווה על עולם הצילום (כמובן שאני לא יודע הכל, השנה התחלתי ללמוד צילום בבצפר ואפילו עוד לא עברתי בצילום בצבע, רק שנה הבאה אני יתחיל לעבוד בצבע, אבל גם תמונות בשחור לבן מגניבות!). ואם אתם רוצים אני יוכל להעלות לפה תמונות שצילמתי (אין לי תמונות שקשורות לג´קאסס או CKY לצערי.. דיי קשה לתפוס משהו כזה במצלמת סטילס.. אולי קטעי סקיטבורד, אבל לא מכיר מישהו שממש יודע לעשות דברים..)

Skunk On Wheels

New member
נראה לי

שדרך אודיגו אני מקבל הודעות כשאני אוףליין רק ממי שברשימה שלי... מחר כשאני יהיה בבית בצהריים אני כבר יוסיף אותך (אייסיקיו ארור, נדפק לי לגמרי...)

Hell ad

New member
אוקיי.... אממ....

מאיפה אני יכול להשיג את הדברים האלה? (נייר צילום, מפתח, עוצר וקובע) נראה נחמד... ותעלה תמונות למה לא.. לי יש כמה תמונות של ג´קאסס...

Skunk On Wheels

New member
אמממ

נייר צילום וכל החומרים תחפש בחנויות צילום אולי תמצא, הבצפר שלי קונה ישר מהספק ואת הנייר וסרט (שימוש בכימיכלים והשאר בחינם) אני קונה מהבצפר ככה שממש זול לי יחסית למה שתקנה בחנות (איזה אדיוט אחד מהכתת צילום שלי החליט ללכת לקנות סרט שחור לבן בחנות במקום מהבצפר ואמר שבחנות זה עולה לו איזה 50 שקל, מהבצפר אנחנו קונים ב14 שקל סרט צילום, שתבין את ההבדל פה..) ואל תשכח שבשביל להתעסק עם צילום וגם מה שאני עשיתי פה עם הCKY אתה חייב חדר שיש בו אור אדום ושאפשר לסגור אותו שלא יהיה חדירות אור מבחוץ וגם שיהיה אפשר לאורר אותו (אתה רוצה לנשום נכון? .]]), ובשביל לפתח סרט בכלל אתה צריך גם טנק פיתוח וחדר אטום לגמרי מאור בשביל לסלול את הסרט לטנק פיתוח, זה כבר יהיה מסובך להסביר דרך האינטרנט. אבל אם התכוונת איפה להשיג את החומרים רק בשביל לעשות דברים כמו שהעליתי לפה אז תחפש בחנויות ותסדר לעצמך חדר שיש בו מנורות פלורסנט אדומות ושלא נכנס אור משום מקום אחר. וייעלה תמונות בהזמדנות, נראה לי יום שני, פשוט איטי פה נורא ורק מהבית כדאי לי להעלות תמונות, ויום שני ישלי שיעור צילום.. ככה שאני לא רוצה מחר לסחוב איתי סתם את הניירות צילום שלי. וגם התמונות הכי טובות שלי היו להגשה, וכבר הגשתי, ייקבל אותם בחזרה בקרוב .]

למעלה