אנשים תעזרו לי!

(מיכל)

New member
אנשים תעזרו לי!

כבר כתבתי את זה לא מזמן אבל זה היה כתגובה למשהו אז אולי לא כולם שמו לב. בכל מקרה אני עכשיו בת 15 וחצי ואני צמחונית כבר שנתיים וחצי ואני רואהנ כולם פה טבעונים ואני יודעת שלאכול ביצים וחלב וכל זה זה גם התעללות והכל אבל אני לא יודעת איך אני יכולה לחיות בלי זה כי כמעט כל מה שאני אוכלת זה חלב ואני לא מצליחה לחשוב על משהו שיוכל להחליף את זה וחלב סויה וגבינות מסויה ושטויות כאלה זה נורא מגעיל וגם יקר אז בבקשה תציעו לי מה לעשות
מראש ו-
לכולם

תקראי

אני גם צמחונית. בקשר לביצים אני אוכלת רק ביצי חופש או ביצים אורגניות. וכמעט שלא אוכלת מוצרי חלב רק לפעמים אמא שלי דוחפת לי. בכל מקרה גם צמחונות זה בסדר

דורון ק

New member
טבעונות

הקדמה קטנה:חלב פרה לא צריך להיות גורם משמעותי באף דיאטה!-DRI לחלבון לאישה:0.8-ובערך 15% מסך הקלוריות היומי בתזונה מאוזנת מה שאומר שאם את שוקלת 60 קילו אז דרישת החלבון היומית שלך היא בין 60-35 גרם ליום. חלב מספק חלבון מרוכז ביותר(מערך חומצות אמינו שחלקן גוף האדם אינו צריך),חלב מכיל קזאין(חלבון החלב) שמעריכים שכ-60% מהאוכלוסיה הבוגרת רגישה אליו,חלב מכיל לקטוז(סוכר החלב-פחמימה פשוטה) שמעריכים שכ-80% מהאולוסיה הבוגרת רגישה אליו,חלב ביסודו עשיר בשומנים רווים(השומן ה"לא טוב"). חלב מספק סידן אך כאשר נאכל בכמות מועטה כ-2/3 ממנו מתעכל וכשנאכל בכמות גבוהה לא מתעכל ממנו בכלל סידן ואף עלול לגרום להפרשת סידן מהגוף דרך הכליות(בגלל תכולת חלבון מהחי)-יש הרבה מקורות צמחיים טובים בהרבה לסידן מחלב שלא גורמים לתופעה זו-חלב אינו מקור טוב לסידן! רוב התזונאים ממליצים כיום על חלוקה של כ-70% פחמימות,15% חלבון ו-15% שומן-לאור נתונים אלו דיאטה צריכה להיות מבוססת על הרבה לחם,פסטה,ירקות,פירות ובכלל בתזונה המערבית אם את לא בדיאטת הרעבה אזי סביר להניח שתקבלי את כל החלבון הדרוש לך גם ללא חלב ו/או חלב סויה או גבינות סויה. אז מה שאני מציע לך זה לנסות להוריד את החלב בהדרגה תוך כדי שילוב מאכלים כגון חומוס,עדשים,שעועית(חלבון) ולאכול הרבה פסטה,לחם,אורז(פחמימה),פירות וירקות-זה הבסיס לתזונה נכונה-תנסי ותראי שאת לא ממש תזדקקי לחלב ו/או לגבינות מסויה!

diday

Member
אפשר גם לא להיות טבעוני

מקוה שהתגובות לתשובה שלי לא יהיו אלימות מדי. זה שאת צמחונית כבר שנתיים וחצי, וואוו, כל הכבוד. להיות צמחוני זה לדעתי העיקר. את לא חייבת להיות טבעונית. לצערי אנחנו זקוקים למוצרים מהחי. לא בכמויות גדולות אולם אין לנו אפשרות לקבל ויטמין B12 (ואם איני טועה גם B6) ממקור אחר. אומנם "מקורות" לא הרכיבה עדיין את מסנן המים כך שבאופן תיאורתי ניתן לקבל מים מספיק נגועים בבקטריות שיספקו לנו B12, אולם הרשויות דואגות על ידי תוספת כלור למים לחסל מקור ויטמין זה. אבל ברצינות. מים נגועים משמשים גם מקור למחלות זהומיות כך שאיני מאמין שמשהו מהטבעונים בפורום היה באמת מעונין בכך. ניתן לקבל מוצרים (חלב ומוצריו ובצים, את בעיית הרגישות לחלב פרה ניתן לעקוף על ידי חלב עיזים) גם ללא התעללות בבעלי חיים. אמת שזה לא נפוץ, מאוד יקר, אבל לא צריכים כמויות גדולות, ואם נמנעים ככל האפשר ממזון תעשיתי (לא ברור לי למה קוראים לזה מזון) ניתן להגיע לתזונה בריאה ומאוזנת ללא שבירת תוכניות חסכון בהצלחה בקשר ליקר: שימי לב שטבעונים בדרך כלל מאוד רזים. אם שאלת את עצמך מדוע אז התשובה פשוטה. במחירים של מוצרים טבעוניים אי אפשר להרויח מספיק כסף כדי לממן ארוחה מלאה

Neta558

New member
תגובות אלימות? אנחנו?

ההערה שלך בסוף היא לא כל כך נכונה... הדעה הקדומה שנפוצה בחברה היא שצמחונים, ובוודאי שטבעונים, הם רזים מאד כי הם אוכלים פחות. למעשה, הרבה מאד צמחונים מעלים במשקל, וזאת מאחר שהם מחליפים את החלקים הבשריים בתזונה שלהם בפחמימות בעיקר. להגיד שטבעונים הם רזים מאחר שלקנות אוכל טבעוני לארוחות מלאות עולה יותר מדי כסף... אני מטערת, זה בגדר קשקוש. בדיוק להפך, מישהו שאין לו הרבה כסף, יאלץ להסתפק באוכל טבעוני שהוא אינו מיוחד לטבעונים אלא פשוט לא מכיל רכיבים מהחי... פסטה, אורז, תפו"א בצורות שונות, מאפים... שוב, המון פחמימות. דוקא מי שמשקיע מממונו יכול לרכוש את התחליפים הפשוטים לחלבון, מוצרי הטופו והסויה למיניהם. "אי אפשר להרוויח מספיק כסף כדי לממן ארוחה מלאה"... נו באמת... על הגזמות, אי אפשר שלא להגיב.

diday

Member
כמו שאמרתי תגובות אלימות!

אבל לרגע לא חשבתי שהתגובה תהיה דוקא על הבדיחה. יתכן שהבעיה שלא הבנת היתה בתרגום המלולי מדי של הבדיחה הזו שבמקור (כמו רוב הבדיחות) נשמעת הרבה יותר טוב. או שאולי עליך פשוט חבל לבזבז מעט הומור. מבטיח שבעתיד אכתוב "זהירות בדיחה!!!" בהתחלה ו"סוף בדיחה" בסיומה. ודרך אגב אני קונה אך ורק מזון אורגני ולמרות שאני לא כל כך עשיר אני לא סובל מרעב וכן סובל מעודף משקל. כמו שאמרתי זו היתה בסך הכל בדיחה.

למעלה