מהפכה ?
אני באמת לא מצליח להבין איזה סיבה יש להחזיר את השמות האלו, אני דווקא חשוב שטוב נפתרנו מהם . מה לחזור לעבר אז בה נחזור כבר לזמן שלפני השמות האלה . איזה סיבה יש להחזיר אותם, מה ? כדאי ליצור עוד מחסום בין היב´ניק ולט´טניק בקן ? לא תריך שכבות בבוגרת, או בצעירה אלו צריכים להיות כשכבות כלליות, צריך להיות השכבה הצעירה והבוגרת ואולי את המתבגרת , אבל לא יותר, הוספת כותרת נוספת מלבד שתהיה מעיקה אני מאמין שתהרוס מנקצת מהחיבור שנשאר מהשכבה הבוגרת , כי אני כבר לא חלק מהשכבה הבוגרת כומ שאני חלק מקבוצה שלי והשכבה אני הגרעינר מאינסוף ולא שורץ מכפ"ס ישן.הקיום של קבוצה ושכבה בוגרת הוא לדעתי מספיק טוב. אלי את מפקדי האש וחגי המעלות הנוראים (מהבחינה החיובית כמו יראת האל) של שנות החמישים שגם אז לא היה את השכבות, וחוץ מזה לא כמה זה טוב. וחוץ מזה אם כבר מחזירים את התרבות המגעילה של שנות השישים,. ואני לא מדבר על ההיפים מהם יש מה ללמוד לפעמים, במיוחד במוזיקה תחילת השבעים היתה מוזיקה יפה. אלא על מה שהיה בתנועת הנוער, אז נחזיר גם את המבחנים לקבל תג שכבה, ואת החוקים שאומרים שללא אישור מפורט של מועצת הקן אסור ללבוש את סמל התנועה, וגם את משפטי החברים ואת סילוק כל המעשנים מהתנועה, ואת כל מה שהיה כל כך "יפה" בתנועת הנוער של אז. אני חושב שזה פשוט אנכורניזם, אם יש משהו להחזיר זה את המעורבות והאקטיביזם ולא את הסמנלים האלו. אני די בטוח שלא לכם ולא לי יש מושג מה אומרת כל שכבה, כלומר מה פירוש חושלים, וחותרים. אני חושב שבמקום להשקיע כל כך הרבה מאמצים בהחזרת עטרה לישנה והתאדרות בסמלים תפלים צריך להחזיר משהו שהיה אז חזק מאוד בתנועה - את הדמוקרטיה, את מוסדות החניכים , את הקן המנוהל עצמית. אני חושב שגם אתה וגם אני ניראה הרבה יותר מגניבים אם נהיה חלק מתנעוה פעילה וענפה וחזקה יותר ומובילה חברתית מאשר אם אלבש את סמלשכבת הגרעין או לא יודע מה. שנות השישים טוב שנעלמו ! אולי במקום למחזר תרבות ישנה וגם לא יותר מידי יפה, נשקיע את אותם מאמצים וניצור תרבות חדשה פה, תרבות שתהיה בנויה על מה שתהיה פעם אבל לא תחזיר עטרה ליושנה או תתהל בסיסמאות ריקות, כי זאת יש לנו מספיק באגף הימני של המפה במיוחד אצל הדתיים, אולי ניצור תרבות חדשה בארץ ישראל, אולי ניצור בקנים שלנו תרבות דמוקרטית וסוציאליסטית, ואפילו ציונית, שתתאים לא לשנת 67 אם לוי אשכול וגזוז אלא תתאים לשנת 2001 (סליחה תשס"ב, אם כבר מחזירים אז יאללה - עברים דברו עברית), מה דעתך. אני מציע שבמקום המכפה האנכרוניסטית הזאת נעשה שינוי אמיתי במקום הפלייר של שכבות ושמותיהם תפיץ פלייר של מוסדות החניכים (יש לך מועצת קן ? או נשיאות חניכים רוצה אותך !!). בוא תצרף למהפכה שלי ושל עוד הרבה בתנועה שבמקום לצעוד אחרוה ולהחזיר חלקים לא קשורים מהעבר, מנסים ליצור תרבות חדשה ויפה בקנים שלנו, תרבות דמוקרטית וסוציאליסטית וציונית , כן שבנויה על העבר ועל מנסה להחזיר את הרעיון שמאחרוי לא את השמות התפלי, בוא נחזיר לתנועה את מה שכצנלסון כינה "הרפובליקה של הנוער" ולא תפלות של חושלים חותרים מעפילים וגרעינרים. שורץ.