אנשים - תתחילו ליישם את המהפכה !!!!

אנשים - תתחילו ליישם את המהפכה !!!!

אנשים ... תתחיו ליישם את המהפכה ! תדפיסו את הקובץ הבא.... כמה שיותר פעמים ! ותתלו אותה בקן !! בכמה שיותר מקומות ! תתחילו לדבר ם חברים שלכם !

מהפכה ?

אני באמת לא מצליח להבין איזה סיבה יש להחזיר את השמות האלו, אני דווקא חשוב שטוב נפתרנו מהם . מה לחזור לעבר אז בה נחזור כבר לזמן שלפני השמות האלה . איזה סיבה יש להחזיר אותם, מה ? כדאי ליצור עוד מחסום בין היב´ניק ולט´טניק בקן ? לא תריך שכבות בבוגרת, או בצעירה אלו צריכים להיות כשכבות כלליות, צריך להיות השכבה הצעירה והבוגרת ואולי את המתבגרת , אבל לא יותר, הוספת כותרת נוספת מלבד שתהיה מעיקה אני מאמין שתהרוס מנקצת מהחיבור שנשאר מהשכבה הבוגרת , כי אני כבר לא חלק מהשכבה הבוגרת כומ שאני חלק מקבוצה שלי והשכבה אני הגרעינר מאינסוף ולא שורץ מכפ"ס ישן.הקיום של קבוצה ושכבה בוגרת הוא לדעתי מספיק טוב. אלי את מפקדי האש וחגי המעלות הנוראים (מהבחינה החיובית כמו יראת האל) של שנות החמישים שגם אז לא היה את השכבות, וחוץ מזה לא כמה זה טוב. וחוץ מזה אם כבר מחזירים את התרבות המגעילה של שנות השישים,. ואני לא מדבר על ההיפים מהם יש מה ללמוד לפעמים, במיוחד במוזיקה תחילת השבעים היתה מוזיקה יפה. אלא על מה שהיה בתנועת הנוער, אז נחזיר גם את המבחנים לקבל תג שכבה, ואת החוקים שאומרים שללא אישור מפורט של מועצת הקן אסור ללבוש את סמל התנועה, וגם את משפטי החברים ואת סילוק כל המעשנים מהתנועה, ואת כל מה שהיה כל כך "יפה" בתנועת הנוער של אז. אני חושב שזה פשוט אנכורניזם, אם יש משהו להחזיר זה את המעורבות והאקטיביזם ולא את הסמנלים האלו. אני די בטוח שלא לכם ולא לי יש מושג מה אומרת כל שכבה, כלומר מה פירוש חושלים, וחותרים. אני חושב שבמקום להשקיע כל כך הרבה מאמצים בהחזרת עטרה לישנה והתאדרות בסמלים תפלים צריך להחזיר משהו שהיה אז חזק מאוד בתנועה - את הדמוקרטיה, את מוסדות החניכים , את הקן המנוהל עצמית. אני חושב שגם אתה וגם אני ניראה הרבה יותר מגניבים אם נהיה חלק מתנעוה פעילה וענפה וחזקה יותר ומובילה חברתית מאשר אם אלבש את סמלשכבת הגרעין או לא יודע מה. שנות השישים טוב שנעלמו ! אולי במקום למחזר תרבות ישנה וגם לא יותר מידי יפה, נשקיע את אותם מאמצים וניצור תרבות חדשה פה, תרבות שתהיה בנויה על מה שתהיה פעם אבל לא תחזיר עטרה ליושנה או תתהל בסיסמאות ריקות, כי זאת יש לנו מספיק באגף הימני של המפה במיוחד אצל הדתיים, אולי ניצור תרבות חדשה בארץ ישראל, אולי ניצור בקנים שלנו תרבות דמוקרטית וסוציאליסטית, ואפילו ציונית, שתתאים לא לשנת 67 אם לוי אשכול וגזוז אלא תתאים לשנת 2001 (סליחה תשס"ב, אם כבר מחזירים אז יאללה - עברים דברו עברית), מה דעתך. אני מציע שבמקום המכפה האנכרוניסטית הזאת נעשה שינוי אמיתי במקום הפלייר של שכבות ושמותיהם תפיץ פלייר של מוסדות החניכים (יש לך מועצת קן ? או נשיאות חניכים רוצה אותך !!). בוא תצרף למהפכה שלי ושל עוד הרבה בתנועה שבמקום לצעוד אחרוה ולהחזיר חלקים לא קשורים מהעבר, מנסים ליצור תרבות חדשה ויפה בקנים שלנו, תרבות דמוקרטית וסוציאליסטית וציונית , כן שבנויה על העבר ועל מנסה להחזיר את הרעיון שמאחרוי לא את השמות התפלי, בוא נחזיר לתנועה את מה שכצנלסון כינה "הרפובליקה של הנוער" ולא תפלות של חושלים חותרים מעפילים וגרעינרים. שורץ.

אני שמח שאהבת את הפלאייר שלי

וחוץ מזה, אני לא ממש מבין אותך בימים האחרונים. עמיר שורץ (או תחתונים, אם כבר מעברתים הכל), בן אדם שדיבר איתי רק לפני כמה חודשים על להוציא סיכות לשכבת המגינים עם דיוקן של גורדון או משהו, וצחקתי לו בפרצוף וקראתי לו צופיפניק; אתה, בן אדם, שמפיו שמעתי לראשונה את רעיון החזרת שמותיהם הישנים של השכבות כחלק ממבצע גדול של הפיכת התנועה למקום יותר מסודר, שלאנשים יהיה יותר נוח להשתייך אליו; אתה, אומר היום שמבצע החזרת השמות הישנים של השכבות בתנועה הוא מיותר ואף מעיד על התעסקות בדברים שוליים במקום לפתור בעיות? אני אודה לך מאוד אם תסביר לי את הענין, או פה, או באמצעי אחר. אתה יודע איך לתפוס אותי. רועי

/slash/

New member
אתם לוקחים דברים בצורה קשה מדי...

זה רק שמות!! לשנות את השם, או לא לשנות את השם, זה לא מה שישפיע על האופי של התנועה...

הסבר לרועי (בעיקר)

בוקר טוב רועי, חומד קושקוש פשוש חיי. וכולי. קודם כל הסיכות היו לא של השכבות אלא כצופר לטטניקים בקיצת בתור פלוגת עבודה קינית. עשיתי על בסיס אותם סמלים שהיו פעם. כן אני יודע, זה במקור רעיון שלי, ומה לעשות טעיתי. ככל שחשבתי על הרעיון יותר מצאתי יותר מידי השפעות רעות ומלכודות ברעיון הזה. אז הגעתי למסקנה שזה לא רעיון יותר מידי חכם וטוב. והוא יוביל יותר להסתגרות במסגרות שכבתיות מאשר שייכות כללית לתנועה דרך הקן. זה פשוט יורדי את מעמדו של הקן, ומעמד זה לא יותר מידי גבוה. ולא הוא לא נכון. חלק מהעניין הוא גם שהשנה שאני רואה הבדל בין השכבות בבוגרת, בין הטטניקים ליב´ לי´ ליא´. אני רואה שצירך יותר לחזק מסגרת בוגרתית כללית קינית מאש רחידוש המסגרת השכבתית. ואף אם יש להחזיר את השכבות זה לא נראה לי הזמן יש עניין חשובים יותר לעשות בתוך התנועה. השינוי הזה בתנועה, צריך לבוא אחרת. בפשטות זה לא הדרך. וחוץ מזה יא נעל שורץ בעברית זה שחור. אתה מוזמן להרים טלפון מתי שבא לך.

הבהרה קטנה לשורץ (בעיקר)

תקשיב- schwartz או איך שלא כותבים את זה בגמנית זה שחור. אבל אתה מתוק, כותב את השם שלך עם ו´ אחת, שורץ, לכן התרגום המתבקש הוא shorts, שכולנו יודעים מה זה, נכון? בברכת רונלד מקדונלד, רועי.

חאלס תרדו מזה

מה זה משנה כל כך אם אני יא או מעפילים? שדמי ענה לי שזה מה שמפריד אותנו מביה"ס אז זה לא הסמליות של השמות שלנו זה לא מה שיפריד ביננו לבין ביה"ס וזה גם לא יתן אוירה של תנועה מה שיתן אוירה של תנועה זה קן פעיל זה פעולות טובות זה הווי זה מועצת קן זה פעילות קינית פעילות תנועתית זה הקטע של הקן הוא הבית של החניך והא עושה מה שהוא רוצה והוא מחליט על הפעילויות ואני מדבר על חניך בשכבה הבוגרת והצעירה גם חניך בצעירה מסוגל לבחור את הפעילויות שהוא עושה כמו חדר צעירה או מועצת שכבה צעירה אז יאללה תפסיקו עם השטויות האלו יאללה לתהליך החינוכי לאקטיבית התנועתית

למעלה