אנשים! 2 שאלות !! יש לי מגן מחר...

נועה84

New member
אנשים! 2 שאלות !! יש לי מגן מחר...

אז תיהיו נחמדים... 1. איך אני פותרת SINX = COSX? 2. איך שהוא משהו בפיתרון לא מסתדר לי..: נתונות הפונקציות Y שווה 4E בחזקת מינוס איקס (רק הE בחזקה) מינוס 7 (השבע בנפרד) ו Y=-2X+4. אנך המקביל לציר ה-Y חותך את הגרפים בנקודות A ו B. מה צריכים להיות שיעורי הנקודות A ו B כדי שאורך הקטע AB יהיה מקסימלי? (בשרטוט של האנך ה-A למעלה וה-B למעטה) בבקשה תעזרו !!!!!

לנעה (ששמה נגה...)

נתחיל בשאלה הראשונה. יש מספר דרכים, אך הפשוטה בהן היא לחלק את שני האגפים ב cosx ואז נקבל tanx=1 . זו משוואה פשוטה שפתרונה 45 מעלות ועוד 180K . אך כשמחלקים ב cosx יש בעיה קטנה... האם תוכלי להגיד מה הבעיה ואיך נפתור אותה ?
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

מ ס ט י ק

New member
רון יש לי שאלה...

אפשר פה פשוט להפוף את הקוסינוס לסינוס? (sinx=sin(90-x ואז פשוט לפתוח לפי הנוסחא של הפרש, וזה יצא גם? ואגב, הבעיה היא שייתכן שקוסינוס X שווה ל- 0, ואז יצא בח"מ? כלומר צריך להראות שקוסינוס X שונה מ- 0.

בוודאי !

מה שהצעת היא גם דרך נכונה, אך ארוכה יותר (להזכירך צריך לחלק לשני מקרים ולפתור כל אחד מהם...) לגבי ה"בעיה" בפתרון שהצעתי - את צודקת. צריך לוודא שפתרון המשוואה לא מאפס את cosx , כי אסור לחלק לאפס.

נועה84

New member
זה לא שאלות ממגן

וזה יחידה מתוך 4 ותרגיע!!!! לא הבנתי רק משהו קטן בסוף, מה אתה רוצה..?

הדרכה לשאלה השנייה

לפי הנתון הקטע AB מקביל לציר ה y . כלומר לנקודות A ו B יש אותו שיעור x . בנוסף, אורכו הוא תמיד ההפרש בין שיעורי ה y של קצות הקטע (גדול פחות קטן). נקודה A נמצאת על הגרף הראשון ולכן : (A : (x, 4e^-x-7 נקודה B : (B(x,-2x+4 עכשו תחסירי את שיעורי ה y ותקבלי את אורך הקטע AB . מכאן גוזרים, משווים לאפס וכו´...

מ ס ט י ק

New member
רון

שאלה כזו יכולה להיות ביחידה מתוך 4? כי אנחנו לא למדנו את זה....

מ ס ט י ק

New member
ואפשר איך שהוא להתחמק ממנה?

כי אני לא יודעת בעיות מינימום מקסימום, אף פעם לא הבנתי את זה, כם בגלל מורה לא טובה בכיתה יא.

ל מ ס ט י ק

בוא נמשיך את הדיון הזה בפורום לימודים ושיעורי בית, הוא פשוט לא מתאים לפורום כאן, שמתמקד במתמטיקה עצמה.

נועה84

New member
רון רון רון...

אממממממממממממ את הדרך שרשמת אני יודעת......פשוט... איך שהוא כבר שלוש פעמים שבסוף יוצא לי : 1 חלקי E בחזקת איקס = 1/2 ואת זה אני לא מצליחה לפתור.

לנגה

דבר ראשון – יצא לך נכון ! כל הכבוד ! עכשו בואי ונראה איך מסיימים... תעשי מכנה משותף ותקבלי ש e בחזקת x שווה ל 2 . כדי לפתור משוואה כזו מוציאים ln משני האגפים. נקבל : lne^x = ln2 "נקפיץ" את החזקה x אל לפני ה ln ונקבל : xlne = ln2 אבל lne שווה לאחד ולכן : x = ln2 וזו גם התשובה ! (מותר גם לחשב את זה במחשבון)

למעלה