אנשים...

dasdos

New member
אנשים...

מה המצב? קודם כול קוראים לי הדס ושמאלנית(קיצונית) נו תנועות נוער ובאלגנים .. יש לי שאלה ממש חשובה!! למה אין פורום שינוי!!? צריך להרים משהו... בברכה ושיהיה לנו אחלה של בחירות, הדס:)

Neta558

New member
יש פורום שינוי, אבל,

אם את מגדירה את עצמך כשמאלנית קיצונית-מה לך ולשינוי? מהי הגדרתך ל"שמאל קיצוני"?

EverMan

New member
מסכים במאה אחוז.

שינוי כל כך רחוקה מהשמאל .. שנות אור אפילו. שנית - באילו תנועות נוער את חברה ?

shay or eli

New member
שינוי היא ליברלית

היא דומה לשמאל מבחינה חברתית ומדינית. רק מבחינה כלכלית היא שונה.

Neta558

New member
האמנם?

ומה קורה בפועל? כיצד הצביעה סיעת שינוי בהצבעות מדיניות בכנסת האחרונה? מהי העמדה הרשמית של המפלגה מבחינה מדינית? מהן הדעות השונות בין חברי הסיעה בנושא המדיני?

EverMan

New member
חברתית היא גם לא כמו השמאל

היא פשוט נגד חרדים. פשוטו כמשמעו. מבחינה מדינית ... היא דוד לוי ... קראו לזה איך שאתם רוצים. רק במקרה הזה שיש שם אנשים שמאמינים בעקרונות , רק אין מקשה אחת. ההוא שמאל , ההיא ימין וככה זה פועל ונראה. אין מצע ואין דרך מדינית.

dasdos

New member
אוקיי...

סליחה שלא כתבתי אבל הנה אני:) אז כמה דברים קודם לדעתי ביןם הדברים החשובים ביותר היום זה הכפייה החרדית שאט אט מתפשטת אלינו...הם יכולים להגיע ליותר מ20 מנדטים בבחירות האלו!! תנסו להבין לדעתיי חובה אבל פשוט חובה לעצור את זה ואנחנו בתור השמאאל הישראלי זה שנד כיבוש,נגד אלימות מכול סוג,תריך להיות גם נגד הכפייה התדתית בשם חופש הביטוי וחופש הדת!! "עם כובש זה עם טיפש.."

EverMan

New member
אז תיכנס למפלגה שמשפיעה

גם במישור הזה. ללכת להצביע למפלגה שכל המטרה שלה זה "מלחמה בחרדים" - זה אסור ומסוכן ! החרדים לא יגיעו ל20 מנדטים , הם יגרדו את ה8 במקרה הטוב. בתור שמאל שנגד כפייה דתית - תהיה במרצ חד"ש או עבודה. להיות במפלגה לא שמאלנית באופן מובהק (כמו שינוי שהיא ימנית אפילו) רק כי הדגל זה זה "אנטי-חרדים" - זה פסול.

dasdos

New member
סליחה?

קודם כול אני בת!! דבר שני אני ממש ממש לא הולכת להצביע בבחירות האלו ,אני רק אמרתי שזה חשוב הסעיף הזה כפיית החרדים אתה לא יודע מה זה עושה למדיהנה זאת הגללם המדינה הזאת הגיעה למצבים נוראיים דבר שני אני סוציאלסטית-שמאלנית (ואיפלו קיצונית) ולכן אין שום מפלגנה שמייצגת את הדעות שלי.. ואני בטוחה שאתה בכלל לא נכנסת לראש לי לפי התגובות שלך וחבל.. חג שמח, הדס

EverMan

New member
דבר ראשון - מצטער.

לא שמתי לב שאת נקבה. שנית , הסעיף של כפיית החרדים הוא לא כל כך זוועתי. לא צריך להקים מפלגה סביבו. יש מספיק תחומים מספיק מגוונים שיש בכל המפלגות האחרות בנוסף לכפייה החרדית. העבודה ומרצ ואף חד"ש גם נלחמות בכפיה ולהן יש מצע מדיני-בטחוני וכלכלי-חברתי הרבה הרבה הרבה יותר טובה. אולי לא נכנסתי לראש שלך. אבל בהחלט עדיף לחזק כיום את גוש השמאל ולפעול במישור הזה (אולי תעזרי לחד"ש בבחירות הללו?). גם אני סוציאליסט - ואף דיי קיצוני - וחסרה לי מפא"י ההיסטורית. אבל עד היום שאני אקים מפלגה כזו .. יש עוד זמן.

shay or eli

New member
העבודה נלחמת בכפייה הדתית?!

עשה לי טובה - מפלגה שמאז ומעולם הלכה עם המפלגות החרדיות, שתמיד נכנעה לסחטנות של ש"ס, שחברי הכנסת הציונים שלה הצביעו בעד חוק טל, שמנהיגיה תמיד השתדלו לרצות את ש"ס (רבין, פרס, ברק, רמון) ושמנהיגה הנוכחי דיבר על "הברית ההיסטורית בין העבודה לחרדים" ברדיו חרדי פיראטי - לא, אבל לא נלחמת בכפייה הדתית!

dasdos

New member
שנייה..

אני לא אמרתי לרגע שהעבודה נלחמת בכפייה הדתית אני להפףך אמרתי... זה תגובה גם לך וגם לevarman קודם כול,העבודה לא נלחמת בכפייה הדתית זה ידוע בוררו לכולם היא באמת נכנעת לסחטנות של ראשי ש"ס למינין ואף פעם לא עומדת על שלה ביחס לחרדים פן הם לא יאהבו אותה!! דבר שניי,באמת שחסרה מפלגה סוציאליסטית-מפא"י?!?אולי...אבל היא איננה צריך מפלגה שהיא באמת מאמינה שאנחנו זה העיקר שבאמת מאמינה שמובטלים זה העיקר שבאמת מאמינה ששלום זה העיקר ולא מדברת ואל עושה כמו העבודה,ש"ס,ליכוד וכ"ו.. אלו בשבילי נכנסים לאותו קטגורייה שבכלל לא צריכה להיות מלוכלכת כלכך אבל בא"י זה תמיד יישמע מלכוכלך:הפוליטיקה! בברכה וחג שמח, הדס:)(ואני בת!!)

shay or eli

New member
מרצ וחד"ש דווקא מאוד עושות

שתיהן נאבקו בתקופת ממשלת שרון למען החברה וחוקקו הרבה חוקים חברתיים. מרצ הרבה יותר התפשרה עם החרדים בתקופת ברק, אבל הם למדו את הלקח. שתיהן נאבקות להפרדת הדת והמדינה ולשלום בין היהודים לערבים. חד"ש הם השמאל הסוציאליסטי הרדיקאלי הישראלי, אני לא מבין למה את אומרת שאין מפלגה שמייצגת את הדעה הזאת. המפלגה המרכזית ביותר ברשימת חד"ש היא מק"י - המפלגה הקומוניסטית הישראלית. אז יש מפלגה סוציאליסטית, וגם איכפת להם מאיתנו.

dasdos

New member
אבל...

חד"ש היא לא ציונית,זה בעיה מסוימת כאשר אנו בוחרים בה ... זה התלבטות קשה שאני אצרך להתעמק בה עוד ואולי כדאי גם לך: לאן היא תוביל אותנו?לאן ח"דש מסוגלת לקחת אותנו בלי הציוניות?.... אבל אויל בעצם תלוי איך כול אחד מסתכל על הציוניות... אכן התלבטות לא פשוטה בברכה ןוחג שמח, הדס:)

למעלה