אנשים!

morrr00

New member
אנשים!

היי לכולם! טוב, מה שאני הולכת לכתוב לא הכי קשור לנושא. אני צמחונית כבר... 6 שנים. אתמול, כיצאתי מאיזה קורס שאני לומדת בו ראיתי על השביל חתיכת בשר ענקית(לא מבושלת), עם שן ענקית בפנים! בעעעעעע... מאז אני בקושי אוכלת! יוו, אתם לא יודעים עד כמה שזה היה מגעיל!!! ועוד לחשוב על האכזריות של אותה החיה שבסוף נזרקה לאיזה שביל... בעע, בעע, בעע! אני! שלא מסוגלת לאכול כלום!

מורנא007

New member
מור החמודה

לא ראית אף פעם גופות? אנשים מאבדים בחיים חברים, קרובי משפחה - ובכל זאת ממשיכים לחיות. אז הרגו חיה - אז מה להתאבד? להפסיק לאכול? אנשים נדרסים בכבישים (שלדעתי זה יותר חמור מלשחוט חיות) - אז מה לא לחצות את הכביש? חיילים נהרגים במלחמה, שזה דבר רע ומזזע - אז מה נוותר על זכותינו להגן על עצמינו? נא לשמור על פרופורציות ולאכול!

TheFinalCow

New member
הביקורת שלך לא לעניין....

מותר לה להרגיש איך שהיא רוצה.... אם היא מרגישה כל כך מגעיל כדי לא לאכול ולרשום על זה הודעה, היא באמת מרגישה גרוע. אנחנו פה בשביל לנחם אותה ולא בשביל לתקוף אותה על זה שהיא מגזימה לגמרי... היא לא, לא אוכלת מתוך אידיאולוגיה היא לא אוכלת מתוך גועל תת הכרתי שהוא לא ממש בשליטתה... ובעניין תוכן ההודעה שלך: - ישר במשפט הראשון אתה פותח בטענה שלהרוג "חיה" זה פחות גרוע מלהרוג בן אדם (שגם נכלל תחת המילה "חיה" אם אני לא טועה).... זו הנחה שאני אישית, ואני יודעת שהרבה אנשים מהפורום הזה, לא יסכימו איתה.... - ובעניין המלחמות; אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל, ואני לא אפרט עכשיו הכל אבל: יש אנשים שחושבים שלהלחם זהו דבר פסול מעיקרו, ששום דבר לא מצדיק את הפעולה הזאת, ששום דבר בעולם לא מצדיק לקיחת חיים של יצור חש אחר - כולל הגנה עצמית. במשפט האחרון שלך אתה שולל את העקרונות והאידיאלים של כל הפציפיסטים ואני מבינהם.... אני מקווה שהבנת את מה שניסיתי להעביר: א. לא לתקוף אנשים שצריכים תמיכה. ב. אל תצהיר הצהרות סובייקטיביות כאילו היו דרכי העולם ובלתי ניתנות לערעור.

מורנא007

New member
הערות

א. מאחר ואנו חולקים אותו שם, וכינוי הגנאי שלי היה מור חמור, ניסיתי לעורר הומור בכותרת ולשבור את הקרח כך. ב. גם כשהייתי צמחוני קל וחומר היום, חשבתי שלהרוג חיה זה פחות מלהרוג אדם. למען האמת התפאלתי לקרוא שיש לא מעט אנשים בפורום שחושבים שיש שיווין. ג. אין זכות להגנה עצמית - אני לא מסכים לקביעה הזאת, אם את יכולה לנמק למה כשחיה (נניח שיש שיווין בין אדם לחיה) נמצאת בסכנת חיים אסור לה להרוג? באיזה אורגניזם חי וגדול זה מתקיים? בזואו-פלנקטון זה יתקיים מסיבה שהם קטנים ולא יכולים לברוח מליוותן, דג גדול או כריש. ד. לאתר ישנה מנהלת, אם היא רואה לנכון שהתגובה שלי לא עומדת בקריטריונים של תגובות בפרום, היא רשאית למחוק את התגובה שלי.

TheFinalCow

New member
אז ככה...

בעניין השיויון - למה שלא יהיה שיויון? איזה קריטריון גורם לכך שבעלי חיים שהם לא האדם נחותים ממנו? מחוסר זמן/כח לפרט את ההשקפה אני מפנה אותך למאמר "ללא הבדל דת, גזע ומין...ביולוגי" ולעניין הזכות להרוג: זה שזה לא מתקיים כמעט באף צורת חיים (פציפיסטים זאת צורת חיים נפרדת לפי דעתך?) לא אומר שזה לא נכון. ושוב - נכון זה עניין סובייקטיבי... ההנחה אומרת שלאף יצור חי אין שום הצדקה לכך שהוא לקח חיים של יצור אחר (כזה עם תודעה לפחות...), להוציא את המקרה של הריגה בטעות... למה החיים שלך יותר חשובים מהחיים של היצור שעומד מולך? זה קשור לאיך אתה מסתכל על העולם... בראייה אוביקטיבית אתה רואה שאם שני צדדים נלחמים (במלחמה למשל) כל צד רואה את עצמו צודק, כל צד נפגע, כל צד חוטף "מכות" והמונים נפגעים. כאשר קורה משהו ישר מגנים את הצד השני, ואז הולכים ועושים את אותו הדבר לצד השני..... הרי הכל פייר במלחמה לא? ההשקפה שלי אומרת שהזכות לחיות זאת הזכות הכי בסיסית, ולא לי, או כל אחד אחר, יש את הזכות לקחת את הזכות הזו ממשהו אחר... דרך אגב - הגבתי בצורה דיי אוינת להודעה שלך כי גם אם מור לא נעלבה - אני נעלבתי במקומה. אם הייתי רושמת הודעה כדי שאנשים יביעו תמיכה ומישהו היה מתחיל דיון "על חשבוני" הייתי רואה את זה מאוד לא במקום... יכולת לפתוח דיון בהודעה נפרדת..... אבל גם אם המקרה הזה היה בפורום שאני מנהלת (זכויות בעלי חיים השכן) לא הייתי מוחקת את ההודעה שלך, כי בכל זאת יש לך זכות להגיד מה שאתה רוצה.... רק רציתי להעיר לך על כך שעשית את זה בצורה דיי לא יפה.... ליזי.

מורנא007

New member
תודה על התשובות

מר וולפסון במאמרו לא מוכיח שיש שיוויון בין בני אדם לחיות אחרות. הוא מניח שיש שיווין, ובהתאם לזה בונה תורה של התנהגות לאור השיוויון שהוא חושב שקיים. אם ההנחה הזאת נכונה אז ניתן לקבל בהבנה את מסכנותיו המרכזיות. (חוץ מנושא הבקר והחלב שבדיון קודם הוכח שאכילת בשר ושתיית חלב גורמת לתמותה מועטה יותר של חיות). המחבר רומז להוכחה בין השיטין, בעזרת מיצוט ספרו של פיטר סינגר, "שחרור בעלי-החיים", באומרו: "הרעיון של שוויון זכויות הוא הרעיון היסודי של התנועה לזכויות האדם. שוויון זכויות אינו מניח זהות בתכונות. אדרבא, משמעות השוויון היא לאפשר לכל פרט לממש את אושרו האישי, על-פי נקודת הראות, הבחירה והזהות הייחודיים לו. כאשר אנו מדברים על שוויון זכויות, אנו מתכוונים לשוויון בחשיבות שאנו מעניקים לאינטרסים דומים של פרטים שונים. צבע, מגדר, ארץ מגורים, מוצא, אמונה, נטייה מינית, גיל, רמת אינטליגנציה… - כל אלו אינם בסיס לגיטימי לאפליה. שוויון זכויות אין משמעו זהות בזכויות: אבטלה מאונס תיתפס בעינינו כפגיעה בזכויותיו של מבוגר, בעוד שעבודת ילדים תיחשב בעינינו כפגיעה בזכויותיהם. זכויותיו של כל פרט נגזרות מצרכיו המיוחדים." הרמז לשיוויון לכאורה נעוץ בכביכול שיוויון ללא תלות ברמת אינטיליגנציה. רוצה לומר שבגלל שיש שיוויון בין אדם רגיל למפגר, יש שיוויון בין אדם לחיה. לדעתי הוא לא הוכיח דבר בקשר לשיוויון בין אדם לחיה. יותר מכך, אפילו שיוויון בין אדם רגיל למפגר לא קיים. ההוכחה היא פשוטה, עדיין (כולל חברות המבוססות על שיוויון כמו קיבוצים) אין מקרה שבו בעל חברה יתן את שרביט הניהול למפגר! [חוץ ממפגר שהוא קרוב של מושחת בליכוד]
כי לאותו מפגר אין כישורים לנהל חברה, לכן אין שיוויון. ניהול החברה יכול להעשות ע"י אישה או גבר, שחור או לבן, ללא תלות בהעדפה מינית או בדת, אבל לא ע"י מפגר. הצמחונות שלי נבעה מתוך רגש של צער בעלי חיים והרגשת חמלה לחיות, לא מתוך מחשבה על שיוויון בין אדם לחיה. בקשר לפציפיזם, (תרשי לי לדבר במונחים של אדם) את צודקת בזה שבחברה פצפיסטית אם כל הפרטים הם פצפיסטים, יתקיים הפציפיזים ולכן אין דבר כזה הגנה עצמית כי ממילא אין התקפה. הבעיה היא שבכדור הארץ לפני בוא המשיח וקיום החזון של "וגר זאב עם כבש", וביחוד במציאות המזרח תיכונית, שלום או פציפיזם הם משאלות לב יותר ממציאות. אפילו חתן פרס נובל לשלום, מר רבין ז"ל, לא פרק את הצבא אחרי החתימה על הסכם אוסלו. הסיבה העיקרית שבזכותה פציפיסט חי חופשי כפציפיסט, היא בגלל שהוא חי בחברה חופשית ודמוקרטית. מישהו אחר משרת בצבא ומקנה לו בכך ביטחון, לפעמים לצערי, תוך כדי סכנת חיים ומלחמות. בקשר לצורת הוויכוח, אני משתתף בדיונים בפורומים אקטואליה ודו קיום, שם לא רק שמעליבים לפעמים גם מקללים. כך שבסטנדרטים של פורום דו קיום ההודעה בסדר.

למעלה