אנשים... :)

0מור0

New member
אנשים... :)

היי!! לא הייתי פה כמהימים כי די הייתי עסוקה בבגרות שלי במת´... סופסוף היא מאחוריי!!! אני אמורה לקבל 100!:) אני כ"כ מאושרת!!!! בכל אופן... מה שלום כולכם?? רציתי לשאול.. יש כאן אנשים שמעוניינים בקשר ידידותי ואף יותר?:) -כי אני אשמח!

למור...

היי גם לך.. אצלי בסדר גמור...:) לא נורא שלא היית כאן כמה ימים אפשר להבין שהבגרות קודם להכל.. העיקר שכבר עברת את זה:) וטוב לדעת שאת בכלל אמורה לקבל 100!:) לא איכפת לי איזה קשר את מעוניינת!!:)

Motti18

New member
היי מור../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

אני שמח שציאת מהבגרות עם חיוך על הפנים... ובכלל, טוב לשמוח שגם הצלחת בה... בהצלחה בהמשך הדרך! ממני, מוטי

ימי הבגרויות עברו חלפו

להן זה מכבר
(מבחינתי כמובן)... בכל אופן אני מקווה עבורך שאכן קיבלת 100 (ונקווה שגם בגרויות אחרות תקבלי ציונים מצויינים!) כפי הנראה כולם כאן כבר בקשר ידידותי עימך, לא ?

saka

New member
בעעע לוחם חשאי...

בדיוק אתמול היתה לי בחינה בתנ"ך ונכלל בה החומר של הסיפור המקראי, שמופיע בתחתית ההודעה שלך. מה לזה ולך?

חחחחחח את מדברת על החתימה שלי?

הייתה לפני כמה זמן כתבה על "איך הצליחו ´להרוג´ את לימוד התנ"ך". החתימה הזאת מראה את האבסורד הגדול בהריסת ההנאה בלמידת התנ"ך. כלומר במקום להתייחס לזה כאל סיפור, התייחסו אליו כאל מחקר מדעי. נ.ב, אני לא דתי, אבל אני הצלחתי בציון בתנ"ך כי התעמקתי בצד הסיפורי שהוא היותר מהנה...

saka

New member
אוקיי אז אולי תלמד אותי

להנות מתנ"ך ? אגב, אני בן ...

דבר ראשון, סליחה על הטעות ../images/Emo13.gif

ודבר שני, תקרא את התנ"ך, בלי להתייחס לכל המושגים שהמצורים דורשים. תתייחס רק לסיפורים עצמם. אתה תראה, שגם אפשר להנות ולהתעניין בכל הסיפורים של התנ"ך. ואחרי שאתה כבר תלמד לקרוא בכיף מהתנ"ך, אתה כבר תסתדר עם החלק המעצבן שהוא קשור ללימודים.

ahBo

New member
התנך:בין קריאה חופשית לקריאה מושכלת

עם כל הכבוד לגישה החופשית של קריאה ספרותית מהנה של התנ"ך, הקטע המצוטט כחתימתך דווקא תומך בקריאה ספרותית חופשית אך מושכלת. משמע הדבר, לפי הקטע, שכדי להבין יצירת אומנות בצורה ברורה יש להבין את הרקע של היצירה, כמו כן את המטרה שלשמה נוצרה. הנקודה היא שלקרוא את התנ"ך לפי הבנתנו התרבותית כיום זו קריאה חופשית ספרותית אך לא מושכלת. היא אינה מושכלת משום שהכללים המנחים אותנו בהבנת המאורעות והמעשים שונים מהכללים הקדומים, ולהתעלם מהרקע הקדום זה מעשה לא-מושכל (בורות היסטורית-תרבותית). מכאן ועד לעד לטענה כי הקטע הפך את הקריאה בתנ"ך מכיף ספרותי למדע יבש ומנותק המרחק רב כגון המרחק בין הבנה לאי-הבנה. מה שכן, הקטע רק מראה את הקשיים הנובעים משימוש מוגזם במילים לועזיות ומשפטים ארוכים ומבלבלים. מה שמצביע על כותב או כותבת בעל רגישות נמוכה לקהל קוראים רחב או עממי.

המרחפת

New member
זה תלוי איך מתייחסים לחתימה שלו

קראתי גם את הכתבה המקורית בזמנו, ואני חושבת שכשהוא ציטט אותה בחתימה, זה יותר לעג מאשר הסכמה....

0מור0

New member
אממ..

אני 3 יח´... וכעיקרון הבגרות הזו הייתה רק על יח´ אחת.... :) אז היא הייתה די קלה, בואו נגיד ככה... D:

המרחפת

New member
יחידה משלוש

זו בגרות שהיא די בדיחה. אני זוכרת שהייתי בהלם כששמעתי איך זה הולך.

למעלה