אנשים

Night-Girl

New member
אנשים

הייתי חייבת לומר משהו מאז שסגנון הLA הגיע לארץ, אנשים שכחו איפה הם התחילו- בסלסה הקובנית והפורטו- ריקנית... הלכתי לרקוד אתמול ומצאתי את עצמי מתסוכלת מכל אותם בחורים שהכירו את התרגילים המורכבים ביותר, אבל רקדו ללא כל רגש, או התחברות לקצב... אני יודעת שסביר להניח שהקיטורים שלי לא נוגעים לרובכם-אבל אני משווה את אז והיום, ולא מבינה מה קרה. יותר מדיי אנשים עברו לרקוד בשביל השואו- ואני מכבדת את זה- וויתרו על הנשמה. הרי סלסה זה לא רק ריקוד, זה סגנון חיים שלם בתוכו. אז תגידו שאני מיושנת, אבל ממשיכה לחלום על בה"ס לסלסה בהוואנה העתיקה ולא בLA... רננה נואשת (למה הוא לא חוזר??)

../images/Emo45.gifi'm with u../images/Emo70.gif

את בהחלט צודקת
אין לי מה להוסיף, הוצאת לי את המילים מהפה
אל תדאגי.. יגיעו הימים שנפתח בצפר ביחד

Lechko

New member
רננה, אני כמובן איתך...

סגנון האל איי יפה, ויכול להרקד בצורה יפיפיה כשאנשים משקיעים בו את עצמם, אבל מה שקרה בארץ הוא שאנשים פשוט לומדים את הצעדים... יש מרדף מטורף אחרי צעדים, הולכים לשיעורים בלי סוף כדי ללמוד עוד ועוד.. ולא הרבה טורחים להתחבר למוזיקה. אני לא טוען שצריך לרקוד רק קובני או פורטוריקני, צריך לרקוד לפי המוזיקה, כמו שאני לא ארקוד אל איי על שיר של מנולין, אני גם לא ארקוד קובני על שיר של son boricua. קראתי איזו תגובה בפורום של אנגליה, ולצערי זה מתאים מאוד לארץ you have created one great salsa scene, you have great dancers and exellent teachers, but you have the best soulless dancers ever... (משהו בסגנון) אני חולם על לנסוע להוואנה בשביל לא בשביל בית הספר אלא כי אני מת לשמוע הופעה חיה של אחת הלהקות שאני אוהב (לשמוע הופעות חיות בוינאמפ זה לא אותה הרגשה) אבל אני בהחלט איתך במחשבה. אלכס

../images/Emo45.gif

בקיצור - לא מרגישים את הסלסה
באים למועדוני סלסה בשביל השואו, בשביל להראות כמה הם יודעים לרקוד יפה... וזה מה שחבל
כאילו סבבה, גם בשביל השואו אבל מה עם להרגיש את הסלסה

reina1

New member
אלכס תיקח אותי איתך במזוודה???

או משהו? אני שוקלת רק 47 קילו, זה לא הרבה...
לשמוע את לוס ואן ואן או את קרלוס מנואל Y SU CLAN בחי יהיה חלום. פשוט חלום. לראות את כל הקובנוס רוקדים... אני מסכימה עם רננה ואיתך לגבי חוסר החיבור למוזיקה ולקצב, זה יכול לשגע אנשים... איסמאל אוטרו קרא לזה "HELICOPTER DANCING", שהידיים של הבחור נמצאות תמיד מעל לראש מסובבות את הבחורה כמו פורפרה בלי שום קשר למוזיקה. זאת ממש מכה! לא נראה לי שמישהו מהם אי פעם עמד במועדון בצד ועצם עיניים כדי ממש להרגיש את המוזיקה ולזוז לפי איך שהמוזיקה מכתיבה לגוף... זה משהו שאני עושה המון.... וזה ממש חודר לורידים ככה.

Lechko

New member
תראי מה עשית עכשיו ../images/Emo10.gif

גרמת לי לקבל את התחושה הזאת עוד פעם כאילו אני שם, ואז לפתוח את העיניים! אין לך לב?! אני כבר ראיתי את עצמי עושה דספלוטה עם איזו טיירת אמריקאית שבאה ללמוד סלסה באיזה ערב של ng la banda ב7 דולר או באיזו הופעה של שרנגה (למרות שבשביל זה מספיק לנסוע לאירופה). חחח אין לך מושג כמה שאני יודע על מה את מדברת, אני משתדל לא לעצום את העיניים כשאני רוקד עם הבחורה כי אחרת אני אכניס אותה בתוך זה שרוקד לידי
אבל אני בהחלט מזדהה. ואהבתי את הביטוי helicopter dancing חחח בהחלט מתאר טוב את המצב. "un monton de estrellas של פולו מונטנז מתנגן לו ברקע, אני פותח את העיניים לרחבה בחיפוש אחר מישהי לרקוד איתה ופתאום כאילו אני נמצא במקום אחד, ושומע מוזיקה אחת, וכל מי שאני רואה נמצא במקום אחר לגמרי, זז לפי צלילים שונים לגמרי... מולי אני רואה מדריך (חסר שם) של זהר זיו מרים את יד ימין שלו כשיד ימין של הבחורה בתוכה ומתחיל לעשות תנועות קדימה אחורה עם היד והבחורה מסתחררת לה למטה... ואני שומע את הגיטרה מנגנת לה משהו רומנטי" אלכס

reina1

New member
יש לי לב, הרבה לב, הרבה הרבה לב...

...ודווקא בגלל זה אני רוצה להיות בקובה! הלב שלי עוד מעט קופץ לי מהחזה ועולה על טיסה להוואנה... אגב מה עם SIERRA MAESTRA? אגב אלכס מה זה דספלוטה ואיך מאייתים את זה בספרדית? שמעתי משהו לגבי זה אבל לא מספיק כנראה... "און מונטון דה אסטרייאס" (וסליחה על העיברות המזעזע) זה כל כך לא שיר לסיבובים... כמו שטים-פופ קון בירדלנד מכתיב אופן תזוזה מסויים, ו-דיסקו אסוקר אומר לך לזוז קצת אחרת, ושיר של טיטו פואנטה זז אחרת משיר של SON BY FOUR, ונבדל מכולם SALSA RAI. אני לא מאמינה שאנשים כל כך לא מקשיבים למוזיקה... יש שירים שהם כל כך SUAVE שהם בכלל לא מבקשים תרגילים מסובכים... ויש שירים שמתחננים לפריסטייל, שייינס וכו'. אני מניחה שאת יכולת האבחנה בין שיר לשיר מפתחים רק עם חשיפה לסלסה מגוונת ולסגנונות מגוונים של ריקוד... למשל הורג אותי ש"מיכאלה" של סונורה קרוסלס נחשב לרואדה, למרות ששרים שם במפורש שזה BOOGALOO!

Lechko

New member
תראי, תשמעי.. תקשיבי...

את סיירה מאסטרה משאירים לאפטר פארטי
עם איזה קולה-רום ביד אחת (והתיירת שהזכרתי קודם בשניה) עניין המוזיקה זה כבר וויכוח ישן מאוד
תסתכלי על העמודים הראשונים ותראי כמה התווכחנו על זה אז אני לא אעלה את זה שוב... רק אגיד שהדעה שלי כמו שלך. ובעניין הדספלוטה...בספרדית נראה לי despelotes (?) את לא אמורה להכיר את זה יותר טוב ממני? אני ראיתי את זה בקלטות ולא במציאות.. זה מן קטע של הבחורות הקובניות לעמוד ליד הבמה, להשעין את הגוף קדימה והתחת אחורה ולנענע! (תוך כדי זה הגברים באים מאחוריהם ועושים תנועות דומות). אבל עקרונית ראיתי כבר פרסומת לקורס דספלוטה, בקטע הזה זה כמו RnB כזה, הבן והבת עם הרגליים אחת בין השניה (לא יודע איך לתאר יותר טוב) ויורדים עד הרצפה תוך כדי נענוע... חוץ מזה, זה גם מגדיר איזשהו קטע במוזיקה, כשהמנגינה מתעצמת ומגיעה לשיא כזה... ואז מתחיל הinspiracion וcoro או שהשיא נשבר בצורה אחרת. בהבחינה החזותית לפחות, אני בטוח שאריה שמבקר כאן לפעמים יסביר את זה טוב ממני, אז אם יש תיקונים... you're wellcome. אלכס

Palalolito

New member
וואלה !?!?

מעניין אם זה צירוף מקרים או יד הגורל אבל אני בדיוק שומע את השיר הזה תוך כדי שאני קורא את ההודעה.

Night-Girl

New member
היי אני מבקשת

בחשבון בנק שלי נחים כבר כמה אלפים המוקדשים לדרום אמריקה, והרי מה יותר חשוב מאשר להתחיל בקובה? אלכס, אני אבוא איתך לכל ההופעות בשמחה... יהיה נחמד להגשים חלום (ממש עוזי חיטמן) וטל, זה בדיוק מה שלבשתי ביום ראשון כש"התחפשתי" לרקדנית סלסה

Lechko

New member
חח רננה...

ההבדל ביני לבינך הוא שבחשבון הבנק שלי יש 2 שקלים ששמורים לטיול לקובה
אבל אני פתוח לתרומות... כל מי שרוצה לשלוח אותי לקובה מוזמן לטלפון 555-666-7777 ותזכרו! רק בעזרתכם אני אגיע לקובה ואקנה בית עם בריכה בסביון. אלכס

Night-Girl

New member
טל ...

לך עוד נשאר קצת זמן לא? :) חוץ מזה, סביר להניח שאני אסע אחרי השירות הלאומי\ בצה"ל

לא../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif../images/Emo123.gif

כשאת תסיימי את השירות לאומי אני אהיה לקראת גיוס
אז לפני הגיוס שאני אגמור את התיכון, תיכננו כל החבר'ה לטוס לחו"ל
וחוצמזה סתם צחקתי
ו..את כבר יודעת לאן יגייסו אותך

גל אור

New member
אוי... אנשים, אין לכם בושה??

מדברים פה על טיסה לקובה ומעלים לי זכרונות שהספקתי להדחיק... אין לכם רחמים
גם אני חלמתי פעם, אבל אז נכנסתי לכזה מינוס, שאפילו כל החיסכון של 5000 ש"ח (כבר הייתי די קרובה לנתב"ג, לא?
) לא הצליח לכסות... וכך נגנז לו חלום קובה. אבל מי יודע, בואו נשאר אופטימים, תמיד יש את הפנסיה...
שלומית

למעלה