אנשים...

בונבון1

New member
אנשים...

רק עכשיו הבנתי שהפורום עוסק בספר מסוים. הייתי בטוח שזה אחלה שם-של-פורום, שיחות עם אלוהים... אתמול ראיתי את הספר פעם ראשונה, קראתי את השער האחורי ו... לא`ידע... אני שומר מצוות ומאמין באלוהים לא באותה צורה שרבים מכם מאמינים. אם הספר יפגע לי באמונתי בצורתה העכשווית ולו הפגיעה הקלה ביותר איני מעוניין לקרוא בו. רציתי להיוועץ בכם, מה אתם חושבים? האם הספר אינו מתאים לשומרי מצוות? פשוט נראה (שוב... רק הצצתי דקה בספר...) שהוא מוזיל ומגחך את מוסד האלוהות. אשמח בתגובתכם.

ש ו נ י

New member
קודם כל שלום בנאדם שבוע טוב../images/Emo24.gif

דבר שני - יש פה כמה וכמה "שומרי מצוות" וגם מי שאתה לא היית מכנה שומר מצוות. זה שכבר החלטת שאנחנו לא מאמינים בה' באותה צורה שאתה מאמין..., לדעתי זה מוקדם מדי - כי "אתם" זו קבוצה גדולה פה ומאוד מגוונת. בין אם תכנה את האנשים פה "שומרי תורה ומצוות" או לא יש פה אנשים נפלאים - כמו בכל מקום! אם הספר יפגע באמונתך הנוכחית או לא - זה די תלוי בך אני חושבת. אם אתה בנאדם שהוא מאוד מושפע, וכל דבר מערער את אמונותיך, ומאוד חשוב לך לשמור על אמונתך הנוכחית - אני מציעה לך לא לקרוא את הספר אם אתה בנאדם שיודע לשמור רעיונות חדשים לקחת את מה שמתאים לך ואת היתר להשליך אני ממליצה על הספר בחום אני אישית מה שקוראים "דתית" ואני לוקחת מפה את מה שאני רוצה (כל 3 דקות יש פה דיון כזה, אתה לא הראשון שהעלה את זה) ומה שלא מתאים לאמונתי - מושלך לפח אני אישית מקבלת מהספרים הרבה יש בספרים מה שאני קוראת הרבה שטויות וקשקושים - לפחות לפי אמונתי ודרך התורה הק' אבל יש גם הרבה דברים שיכולים להועיל שוב, לשיקול דעתך! בכל אופן - בין אם תבחר כך או אחרת הרבה אהבה והצלחה לרוב

בונבון1

New member
היי שוני...

תודה על תגובתך. משום מה אני לא מצליח לטעון את הדף השני של ההודעה שלך. קיבלתי עד "אני מציעה לך לא לקחת...". אולי צרפת איזה אייקון או תמונה שמפריעים לסלולרי לקרוא. אם תוכלי לכתוב שוב...

ש ו נ י

New member
שוב, החלק השני לבקשתך

אם אתה בנאדם שיודע לשמור רעיונות חדשים לקחת את מה שמתאים לך ואת היתר להשליך אני ממליצה על הספר בחום אני אישית מה שקוראים "דתית" ואני לוקחת מפה את מה שאני רוצה (כל 3 דקות יש פה דיון כזה, אתה לא הראשון שהעלה את זה) ומה שלא מתאים לאמונתי - מושלך לפח אני אישית מקבלת מהספרים הרבה יש בספרים מה שאני קוראת הרבה שטויות וקשקושים - לפחות לפי אמונתי ודרך התורה הק' אבל יש גם הרבה דברים שיכולים להועיל שוב, לשיקול דעתך! בכל אופן - בין אם תבחר כך או אחרת הרבה אהבה והצלחה לרוב

בונבון1

New member
תודה. האמת...

האמת שנראה לי שלמרות החשש אקרא את הספר. הסקרנות בוערת בי... אני חושב שדוקא בגלל שהספר בוטה במידה מסוימת זה מה שיחסן אותי מפגיעה. כלומר, מלכתחילה לא אתייחס אל הספר ברצינות. בכל אופן תודה שוני.

../images/Emo187.gifבונבון

אני חושבת שזה לא ממש יפגע, אבל ינפץ לך כמה מיתוסים מאד מושרשים ביהדות למשל דוגמא אחת שעולה לי כרגע =אין עשרת הדיברות= אני לא דתית אבל זה ממש זעזע אותי, ולכן אם אתה לא תהיה נתון להשפעה של הספר אתה יכול לקרא כי אלה ספרים מאד מעניינים בדרכם.

בונבון1

New member
פעמונית...

אז זהו שלא... עשרת הדיברות אינן מיתוס!!! (לא באתי להחזיר אותך בתשובה... כתבתי את זה בשבילי.) ואם לנפץ יסוד בסיסי כעשרת הדיברות זה לא נקרא פגיעה אז מה כן??? נו, טוב... כנראה שאני לא אקרא, מה שלא ימנע ממני (כמובן!) להמשיך ולהשתתף בפורום ולפגוש את חבריו המקסימים.

בונבון1

New member
פעמונית נשמה...

לא התכוונתי להתקיף... סימני קריאה ושאלה וירטואלים אינם צעקות... חוצמזה כפי שכבר ציינתי כתבתי את זה לעצמי. לא בשבילך. חששתי שאראה כמטיף לכן ציינתי שלא באתי להחזיר בתשובה או משהו...

../images/Emo187.gifועוד משהו קטן

השם של הספרים =שיחות עם אלוהים= קצת לא מתאים , כי לעולם לא נדע אם זה אמיתי או הדמיון הפורה של ניל, אבל אני נהנית לקרוא את הספרים שוב ושוב,במיוחד נהנית מחוש ההומור של אלוהים.

בונבון1

New member
אמיתי?????

מצטער אבל השיחות אותנטיות כמו שאני צנצנת. מדובר בחוויה אינטלקטואלית גרידא. מה שכמובן אפשרי שהשיחות מבוססות על תיאוריות אמיתיות על קיומו הליכותיו ומידותיו של בורא עולם ועל פיהן כתב ניל את הגיגיו (שאין ספק שחיממו את ליבם של רבים...). חששי הוא לא שאאמין למשהו מדבריו אלא עצם קיומו של ספר כזה יפגע באמונתי התמימה והפשוטה. חשוב לציין, דברי אינם מבוססים כלל. הכל הרגשה.

בונבון1

New member
מה יש להשוות?

גם ללא אמונה... התנ"ך הוא הספר הנמכר ביותר בעולם בכל הזמנים (סתם מצחיק... מיד אחריו מגיע הארי פוטר... להבדיל.) נלמד בכל בתי הספר בעולם ומקובל על (רובם ככולם) ההיסטוריונים בעולם. מה יש להשוות אותו ל"שיחות" במחילה?

בונבוני בוקר טוב../images/Emo182.gif

אם אתה עושה השוואה כזאת...אז מתי נכתב התנ"ך ומתי נכתב הספר=שיחות עם אלוהים=??????? אבל שלא תבין לא נכון, אני לא מטיפה לשום דת כמו שנאמר אדם באמונתו יחיה,

hayapollak

New member
בונבון יקר../images/Emo24.gif

אגיד זאת כך - אדם באמונתו יחייה. אתה אדם דתי, מאמין האלוהים ושומר מצוות - יפה. אם אתה רוצה להרחיב את אופקייך ויש לך את החוסן הרוחני והנפשי ללמוד מהספרים האלה דברים רוחניים - שהדת לא ממש מלמדת או מלמדת אחרת מה רע בכך? אם אתה מספיק איתן באמונתך - לשמוע דעות של אחרים ממש לא יזיק לך ולא יגרום לך לעזוב את הדת. יש הרבה מאד אנשיים דתיים שלומדים ומשכילים מספרים חילוניים והם לא עוזבים בגלל זה את הדת. הרבה מאד אנשים דתיים לומדים פילוסופיות ומדעים ועדיין נשארים דתיים. אבל אם אתה מחפש סיבות או תורות לעזוב את הדת.... זה נושא אחר בינך לבין עצמך. אומר עוד משהו יש הבדל בין להיות דתי לבין להאמין באלוהים. ואם אתה גם דתי וגם מאמין באלוהים - יבוא יום שתהייה מספיק חזק לקרוא את הספרים - מתוך ענין - ולא על מנת לעזוב את הדת. הוא שאמרתי - אדם באמונתו יחיה. לא כל תורה רוחנית או פילוסופית מהווה תחליף לדת - אבל היא יכולה להיות תוספת. הספרים שיחות עם אלוהים בהחלט לא אמורים לגרום לך לעזוב את הדת. אבל יש לקרוא אותם ולהפיק מהם הרבה תועלת כאשר עולמך הרוחני והנפשי כבר צברו תובנות רוחניות. בדיוק כפי שבדת היהודית לא כל אחד מיד לומד גמרא שלא לדבר על קבלה.

בונבון1

New member
תודה

לא, אני ממש לא מחפש סיבות לעזוב את הדת. טוב לי עם חיי התורה והמצוות ואני מאמין בבורא עולם באמת. אין חשש שאאבד את אמונתי בגלל ספר זה או אחר. כל שאלתי היתה האם קריאת הספר תפגע ביחסי לאלוהים כדמות גבוהה ונשגבה מבינתי (בשונה מהתיאוריה של ניל). אני בנאדם סקרן מטבעי וקורא ומתעניין במדעים ובפלוסופיה, אין שום סתירה בעיניי בין חכמות אלו לאמונתי בבריאת העולם, בקב"ה ובתורתו. בכל אופן, תודה...

hayapollak

New member
בונבון-../images/Emo39.gif

לא מתווכחת עם מה שאתה מרגיש (שאלוהים היא "דמות" גבוהה ונשגבה מבחינתך" ומבלי להתווכח אתך אומר רק שגם הדת היהודית גורסת שלכל אחד מאתנו וכל אחד מאתנו הוא חלק מהאלוהים.... ובנוסף - לןמרות שמחבר הספרים אינו יהודי יש הרבה מאד עקרונות או רעיונות שהוא מדבר עליהם - והם קיימים גם ביהדות וגם בהרבה תורות סיניות,הודיות וכו. ומתייחס לכל מיני תובנות שאדם רוכש לעצמו בחייו ללא קשר לדתו. אמנם אני מרגישה שתשובותי לא ממש מענינות אותך - אך בכל זאת אני מרשה לעצמי להביע אותן ואתך הסליחה. חייה.

למעלה