אנשים...

אנשים...

הייתי צמחונית במשך שנה (מאמצע כיתה ה´ עד אמצע כיתה ו´) בלי סיבה- לא מטעמים אידאולוגיים ולא בריאותיים ולא כלום, ולפני 3 חודשים חזרתי להיות צמחונית מאידאולוגיה (אני בכיתה ח´ עכשיו). אתם יכולים להמליץ לי על תחליפים לבשר, אבל דברים פשוטים- ז"א לא להתחיל לדבר על ויטימינים וזה...רק שמות ברורים של מאכלים... זה מאוט חשוב לי... תודה מראש, ~יעלית~
 

Talia E

New member
כנראה שהיתה סיבה גם אם לא היית

מודעת לה...
אפתח ואומר, כי אין צורך ב"תחליפי בשר", פשוט כי אפשר לחיות נהדר ללא בשר (בשר אינו צורך חיוני לגופנו). לעומת זאת - יש צורך בתזונה מאוזנת ומגוונת. תסלחי לי, אבל אני כן אשתמש במילים כמו "חלבונים" ו"ויטמינים" (...) - כי אני חושבת שכדאי לדעת, אבל אני לא אפריז... קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס, מאש ועוד - הינם מקור נהדר לחלבונים, וברזל. מוצרי סויה למיניהם - טופו, פתיתי סויה, מיסו - גם הם מספקים חלבון וסידן בצורה טובה מאד. הנה קישור להודעה שבה פרטתי דרכי שימוש. ירקות כתומים למיניהם (דלעת, בטטה, גזר), מלבד היותם טעימים, מסייעים לבניית דם (לפי רפואה סינית). מומלץ לאכול אותם מאודים, או בתנור, ואם אוכלים אותם מבושלים, אז לעשות מזה כבר מרק (חלק גדול מהערך התזונתי "עובר" למים). טיגון הוא צורה פחות מומלצת, אך מזינה אף היא (רצוי טיגון קליל). רצוי לאכול מגוון כמה שיותר גדול של ירקות ועלים ירוקים למיניהם (לתת רעיונות? ברוקולי (ברזל), כרובית, תרד (ברזל), פטרוזיליה, שמיר ועוד ועוד... מה את אוהבת לאכול?
 

Talia E

New member
רשימת מזונות עשירים בברזל

שנתקלתי בה בפורום רפואה משלימה (רשימה חלקית): ירקות: עלי סלק, פטרוזיליה (זה באמת חלקי...) אגוזים למיניהם (לא קלויים): שקדים, שומשום, גרעינים לבנים, גרעינים שחורים, צנוברים, קשיו,אגוזי ברזיל, אגוזי לוז, ערמונים קטניות: חומוס, פולי סויה, עדשים, אפונה דגנים: דוחן, שבולת שועל, שיפון וגם חיטה מלאה, אורז מלא מכיוון שציטטתי, אני גם אומרת שהיה כתוב שם חלמון ביצה; זו כמובן החלטתך אם לאכול או לא (אבל אם כבר ביצים - שיהיה ביצי חופש). יום טוב!
 
למעלה