אנשימים עזרה

אנשימים עזרה

אוקי אז אני צמחונית... בערך, כבר חמישה ימים, וההורים שלי, איך נגיד לא הכי מרוצים. לפני שאני אשאל את מה שאני רוצה לשאול, אני רק רוצה להסביר שאני לא מנסה לשנות כאן את העולם, אני לא מאמינה שאם אני אפסיק לאכול בשר כולם גם יפסיקו, ואני אציל פרות, כי אני יודעת שזה לא יקרה. אני עושה את זה כי זה פשוט מגעיל אותי לאכול בשר... לא טוב לי עם זה. הבעיה של ההורים שלי אם כך היא שזה לא בריא ושאני לא יודעת אי ך להיות צמחונית ולהישאר בריאה, אז אל תנסו לשכנע אותי שזה כן בריא פשוט תנו איזה איזשהם סוגי תפריטים לאכול צהרים וערב כך שהוריי יהיו מרוצים וירדו לי מהגב. תודה!

יש הרבה מתכונים במאמרי הפורום...

וכמה עצות- תשתדלי לאכול ירקות טריים (פחות ירקות מבושלים).את לא טבעונית,ולכן אכלי ביצה ביום (מנסיון-כל ההורים אוהבים את זה). גרנולה וקטניות כמו עדשים או שעועית מאד עוזרים.... טלטול

guruyaya

New member
מידע תזונתי

תוכלי למצוא באתר אנונימוס, כמו גם הפנייה לספרים בנושא (אותם תוכלי לרכוש או למצוא בספריה). מכיוון שמעולם לא הצלחתי לכתוב אנונימוס כמו שצריך באנגלית, אני אפנה אותך ללינקים של הפורום. עצתי, לאחר שתקראי לעצמך את המידע המופיע באתר אנונימוס, לכי לספריה הקרובה, והשאילי את אחד הספרים המומלצים בנושא. כשאת מביאה ספרים, מתחילה לקרוא, מוציאה ציטוטים ומכינה עבודה סמינריונית בנושא, סביר להניח שההורים שלך יבינו שאת לא לוקחת את ההחלטה הזו, ואת השלכותיה בקלות ראש.

lifegirl

New member
שלום אלמונית, ו../images/Emo49.gif על הצמחונות!

במאמרי הפורום, תוכלי למצוא כמה שיהיו לך רלוונטיים. כמה לינקים נבחרים- הראשון- "אמאבא, מהיום אני לא אוכלת בשר"- מאמר מצויין מהאתר של אנונימוס. השני- מדור המתכונים הצמחוניים... השלישי- מתכונים טבעוניים.. כעיקרון- את צריכה להקפיד לאכול ארוחה חמה אחת ביום- שמכילה גם חלבונים (טופו, סויה, קיטניות...) וגם פחממות (אורז, פסטה, לחמים, תפ"א...). בנוסף- לאכול הרבה ירקות... זה הבסיס לתזונה בריאה. חוצמזה, אפשר להחליף את הדברים שאת ממילא אוכלת בדברים בריאים יותר (במקום שוקולד- שוקולד חרובים, או חלבה, או אפילו חמאת בוטנים. במקום אורז- אורז מלא. לחם מקמח מלא...) אם תספרי לי מה אכלת עד היום- אני אשמח לתת לך רעיונות להעשרת התפריט (ותיכף יגיעו אלון או אמנון, מומחי התזונה, שיכולים לעזור לך אפילו יותר...) בהצלחה~

xenocide

New member
אז ככה

אני חושבת בתור התחלה שאת חייבת את זה לעצמך להשאר בריאה כדי להיות צמחונית. אחרת לא תרגישי טוב ולא תהיה לך ברירה אלא לחזור לאכול בשר אם את מתעקשת להוריד אותם מהגב שלך אז תקראי כמה שיותר מאמרים ותנסי להבין כמה שיותר ולהראות להורים שלך שאת לא מנסה לעשות שטויות אלא גם חוקרת בעניין כדי לעשות את זה בדרך הכי נכונה שיש... בכל אופן אצלי זה הצליח כשהתחלתי לתת להורים שלי עובות מעשיות. כך הם הבינו שאני לא מנסה לשחק בחיים שלי בלי לבדוק מה אני באמת עושה. הפסקת אכילת הבשר זה לא דבר קל וזה דבר רציני (ולדעתי גם חיובי-תסכימו איתי) ולכן את חייבת גם בשביל עצמך וגם בשביל להוריד את ההורים מהגב ללמוד ולהבין מה את עושה

למעלה