אנשימים

lilithmm

New member
אנשימים ../images/Emo53.gif

השבוע התחילו לנשור לי השערות. אני לוקחת כל יום כדורי ויטמינים + b12 1000mg מה עושים
?

אהההה....../images/Emo70.gif

לגבי השיער אני לא יודע. תלכי למומחה רלוונטי בנושא. אין לזה קשר לצמחונות או טבעונות שלך, לפי דעתי. בכל מקרה, תפחיתי בכמות הבי-12 שאת לוקחת
. אמנם לא ברור שיש לבי-12 רמת רעילות, אבל רצוי לא לקחת יותר מ-5,000 מ"ג בשבוע! ויותר מכך, אם את לוקחת כל יום הכמות צריכה להיות יחסית קטנה. אני ממליץ על 10 מ"ג ביום.

lilithmm

New member
הכוונה היתה ל 1000 mcg

"אין לזה קשר לצמחונות או טבעונות שלך" לפי איזו דעה מלומדת אתה אומר את זה????? גם בפעם הקודמת שהייתה לי נשירת שיער זה היה בגלל הצמחונות ואחרי שאכלתי בשר זה מיד הפסיק. אז די לבלבל את השכל!

סליחה..

גם כוונתי הייתה ל מק"ג... תפחיתי בכמות הבי-12. לנשירת שער יש המון המון סיבות. אין שום קשר ידוע בין צמחונות לבין נשירת שיער, במיוחד כשאת דואגת לקחת בי-12 (ועוד בכמות מוגזמת). עצם העובדה שאחרי שחזרת לאכול בשר זה מיד הפסיק לא אומר דבר. ייתכן כי בדיוק באותה תקופה התחלפו עונות השנה, עברת להשתמש במוצרי טיפוח לשיער שונים או עוד 100,001 סיבות שיכולות להיות. אז כמו שאת אמרת: די לבלבל את השכל!

aradori

New member
תראי...

אם את אומרת שבכל פעם שאת מתחילה עם טבעונות - הנשירה חוזרת - אז כנראה יש קשר - אבל לא בהכרח הסיבה היא הטבעונות - יכול להיות שחוץ מזה שאת טבעונית, את לא אוכלת כמו שצריך. אם מישהו הופך לטבעוני, וכל מה שהוא אוכל זה רק לחם עם שוקולד כל היום - אז כן, אני מניח שאחרי תקופה המאגרים יתחילו להתרוקן. אבל לא בגלל הטבעונות - אלא בגלל שהתזונה שלו לא מאוזנת. ההמלצה הכי טובה - ללכת לתזונאי/ת (לא לרופא) שמתמחה בטבעונים. נדמה לי שיש רשימה באתר של אנונימוס. [אגב - אם הייתי צריך לנחש - אני מניח שכן יש לך מחסור במשהו בגלל הטבעונות - אבל אני די סקפטי שזה B-12 דווקא] יהיה בסדר! לא להשבר!...
בהצלחה...

lilithmm

New member
אני לא טבעונית

אני גם לא אוכלת ביצים. אבל אתם לא מכירים הרבה אנשים שאוכלים יותר בריא ממני. אני לא מכירה.

aradori

New member
(שוב) תראי...

אין לבשר שום ערך תזונתי שאי-אפשר למצוא באוכל טבעוני. נקודה. אם את אומרת שכשאת את אוכלת בשר - אין לך בעיות תזונה, אבל כשאת לא אוכלת בשר - יש לך בעיות תזונה, יש רק מסקנה אחת - כשאת אוכלת צמחוני, את כנראה מפספסת משהו. בשביל לעלות על מה את מפספסת - תזונאי/ת. (וגם בדיקת-דם לא תזיק). אגב, (בעצם שני אגבים): 1) זה ידהים אותך כמה המושג "בריא" לא חד-משמעי. לא בהכרח מה שאת (/החברה/הדודה/אפילו הרופא) חושבת שהוא בריא - הוא אכן כזה. יהיו תזונאים שיגידו לי שטבעוני שלא לוקח תוספי מזון מלאכותיים - הוא אדם חסר אחריות כי זה לא "בריא". התזונאי שאני הלכתי אליו יעץ לי להפסיק לקחת תוספים - כי... זה לא בריא.... 2) קחי גם בחשבון שצריך לתת לגוף "תקופת הסתגלות". פתאום, יום אחד, את אומרת לו (לגוף...)- כל מה שחשבת שידעת לגבי "איך לעכל" - תשכח מזה! נהלים חדשים!! לא יעזור - הגוף צריך תקופה כדי ללמוד להפוך את מה שאת מכניסה אליו - לדברים שהוא יכול להשתמש בהם. (לגוף שלי לקח איזה חצי-שנה - שנה, כדי להתגבר על המחסור ב B-12, למשל) בהצלחה! (גם אם את לא טבעונית...
)

דורון ק

New member
מסכים עם אורי ואלון...

לתזונה צמחונית אין קשר לנשירת שיער-לעומת זאת לתזונה לא מגוונת יש. אם את טוענת שאת אוכלת נכון ישנה אפשרות כי אין קשר תזונתי לכך. חוץ מויטמינים נשירת שיער יכולה להגרם גם כתוצאה מחוסר במינרלים כגון אבץ ובחומצות שומן חיוניות-זרעי פשתן טחונים מהווים מקור מצוין לחומצות שומן אלו. אז תעשי בדיקות,תעדכני. בהצלחה!

lilithmm

New member
The Ancient Mariner - קבל התנצלות

אני מאוד מקווה שלא נפגעת מההתלהמות שלי
יש לי כנראה בעיית ספיגה של b12 וברזל. בעבר עקב שנות הצמחנות המרובות טופלתי בזריקות b12 (זריקות מכאיבות מאוד ד.א.). היום עשיתי בדיקות דם, התשובות יתקבלו תוך 3 ימים. ד.א. הלכתי לרופא בקופ"ח לאומית, דר´ אבין מורד. הוא נראה לי מרוצה מהעובדה שאני לא אוכלת בשר!! יש התקדמות בקופ"ח!!

enbalush

New member
תהי בריאה../images/Emo184.gif../images/Emo140.gif

אלון בחור מקסים ובעל ידע רב בנושא אין סיבה לכעוס, הכל מתוך כוונות טובות.

למעלה