אנשי מדעי החברה - זקוקה לדוגמא של מאמר

אנשי מדעי החברה - זקוקה לדוגמא של מאמר

שעשה שימוש ב-grounded theory. המחקר (נו, ההוא עם האבסטרקט המחורבש) שלי מבוסס על grounded theory, ואני בשלב של כתיבת הפרק על ניתוח הדאטה והתאמה שלו למסגרות תיאורטית, וזה ממש לא הולך לי. אני מצליחה לכתוב תיאוריות לחוד, ולצטט מהדאטה לחוד. ביחד, זה פשוט לא מסתדר טוב. הייתי שמחה לראות דוגמא של מאמר מוצלח - וממש לא משנה לי התחום, אני זקוקה בעיקר להבנה של המסגרת ה"עיצובית" של המאמר. כלומר, איפה נכון להכניס ציטוטים, איך לעשות את זה כך שהטקסט יזרום וכו'. באופן מפתיע (קצת) בתחום שלנו כמעט כל המאמרים מבוססי ניסויים או תיאורטיים לחלוטין, כך שלא הצלחתי למצוא דוגמא מוצלחת במיוחד לשימוש ב-grounded theory (דיון בסוגיית הקידוד, שילוב של תימות בתיאוריה וכו'). המושיע/ה יבוא/תבוא על הברכה
!

ללס1

New member
בוקר טוב

יש לי כמה מאמרים בעברית מתוך ספרים שסרקה המרצה שלי בקורס מתולודגיה איכתנית. כיוון שלא בא לי לקרוא עכשיו את המאמרים אני לא בטוחה שהם בדיוק תאוריה מעוגנת בשדה ב100% אבל מהתרשמות כללית ,אולי.כמו כן יש לי קובץ כללי על תאוריה זו.הבעיה שאני לא יודעת איך לשלוח לך בלי להעלות על האתר את הקבצים.אז תעדכני אותי איך אני יכולה להעביר אלייך את הקבצים בדרך אחרת.

תודה, זה לא בדיוק מה שאני מחפשת

את התיאוריה והמתודולוגיה אני מכירה מצוין. זו הפרקטיקה שאני מחפשת, בעיקר דוגמא למבנה טוב של מאמר. שכחתי לציין שהמאמרים שאני מחפשת צריכים להיות באנגלית. בינתיים מצאתי משהו התחלתי לא רע, שנותן לי כיוון כללי לארגון המאמר, אבל אני עדיין מחפשת דוגמאות טובות במיוחד. בכל מקרה, המון תודה על הנכונות לעזור!

tulkin

New member
הנה שני רפרנסים

(אם את צריכה את הPDF, תגידי ואני אשלח יותר מאוחר) perlow, gittel & Katz (2004) "Contextualizing Patterns of Work Group Interaction: Toward a Nested Theory of Structuration", organization science KJ Klein, JC Ziegert, AP Knight, Y Xiao (2006), "Dynamic Delegation: Shared, Hierarchical, and Deindividualized Leadership in Extreme Action Teams", administrative science quarterly שניהם בעיני מעולים. אם צריך עוד דוגמאות, יש לי עוד - אבל אלה בעיני הכי טובים.

מעולה!

הצצתי בינתיים בראשון, ולא רק שהוא דוגמא טובה, הוא גם נוגע בנקודות שרלוונטיות לנושא שלי, אם כי לא מהדיסציפלינה הזו. המון תודות.

למעלה