אנשי מד"א ראשון - איך אתם מעסים

• פותח הנושא amitp
  • פורסם בתאריך

amitp

New member
אנשי מד"א ראשון - איך אתם מעסים../images/Emo35.gif

למי שלא זוכר, לפני יותר משנתיים הצגנו כאן בפורום את הייצור הזה. למרות הסקפטיות (שלי...) מכשיר דומה (או בדיוק אותו המכשיר) נכנס לאחרונה לניסוי בנט"נים של תחנת ראשון (ואולי גם בתחנות נוספות במד"א). יש סיכוי שלמישהו כאן יצא לבצע החייאה תוך שימוש במכשיר? מה דעתכם - האם הוא שמיש, מבחינת משקל נשיאה, מהירות וקלות תפעול, זמן סוללה ובכלל, יעילות העיסויים?? איכשהו אני עדיין סקפטי...

אין לי מושג מה קורה עכשיו באטן נטן

שלנו כי עברו איזה שבועיים מאז שנכחתי עליו, אבל אני זוכרת שאחד הפארמדיקים אצלנו בדק את המכשיר הזה על אנני.... לפני 4 חודשים בערך... חביב..... לא ממש עניתי לך על השאלה, חוץ מזה שזה עבר אצלנו בתחנה ואם זה יעיל אז מצויין, יחסוך לנו את ה2:30....

amitp

New member
מישהו בכלל משתמש בזה?

למיטב הבנתי מדובר על סוג של גודזיל, כבד ולא נוח...

amitp

New member
../images/Emo41.gif ACLS 2005 נכנס למד"א ../images/Emo41.gif

מייל שקיבלתי בתפוצה איזורית. משום מה ההתייחסות היא רק לרמת BLS: " מצ"ב ההנחיות החדשות לביצוע החייאה ברמת ה- BLS ע"י צוותי מד"א (עפ"י הנחיית מנהל מחלקת הדרכה של מד"א). לתשומת לבכם, שינוי פרוטוקול העבודה עם הדפיברילטור לפי ההנחיות החדשות יתבצע רק לאחר שהחברה המייצרת והמתחזקת את הדפיברילטור תשנה ותכניס תוכנת הפעלה חדשה המתאימה להנחיות החדשות. כלומר, עד להודעה חדשה אין להתייחס לעדכון השימוש בדפיברילטור חצי אוטומטי !! אנא הקפידו על ביצוע ההחייאה בשיטה החדשה. נא להעביר הודעה זו לידיעת כלל המתנדבים." טוב, אז לכל מי ששאל, עכשיו זה כבר רשמי...

shimonbl

New member
וכרגיל השמיטו מספר הנחיות

יש לתת זמן לבית החזה להתרומם כ 4 שניות ואת העובדה שעד שהדיפיברילטורים יעודכנו יש לעסוד לפי הפרוטוק הקודם חוץ מהנחיות המיוחדות של מועד החיבור ( מידי בדום לב נצפה או לאחר 5 סטים בדום לב לא נצפה. הנחיות מח' הדרכה ואגף רפואה כלשונן( כפי שהתקבלו אצלי במייל)

אז ככה...

קודם כל אני אשאל - מאיזה אזור אתה? בקשר לזה שהתייחסו רק לרמת ה-BLS אז זה לא נכון.... הנה המכתב המקורי המלא שתקף ארצית.. " אגף רפואה ‏ג' שבט, תשס"ו ‏1 פברואר, 2006 אג"רפ 25-06/ הדרכה אל: צוותי מד"א- עובדים ומתנדבים הנדון: הנחיות חדשות לביצוע החייאה עדכון לשנת 2006 בנובמבר 2005, פורסמו ההנחיות החדשות של אגודת הלב האמריקאית (AHA) והמועצה האירופאית להחייאה (ERC). מצ"ב ההנחיות החדשות לביצוע החייאה ברמת ה- BLS ע"י צוותי מד"א (מכתבו של מנהל מחלקת ההדרכה). 1. צוותים המבצעים החייאה בשטח יתחילו בביצוע ההנחיות החדשות לביצוע הנשמות ועיסויים. (סעיפים 1 ו- 2) וביצוע CPR לפני השוקים (סעיף 3 א')- לאלתר. 2. מרגע חיבור הדפיברילטור החצי אוטומטי, הצוות בשטח יעבוד לפי הפרוטוקול הנוכחי. שינוי פרוטוקול העבודה עם הדפיברילטור לפי ההנחיות החדשות יתבצע רק לאחר שהחברה המייצרת והמתחזקת את הדפיברילטור תשנה ותכניס תוכנת הפעלה חדשה המתאימה להנחיות החדשות. 3. באחריות מנהלי האזוריים בעזרת פאראמדיקים/ סופרוייזר ופאראמדיקים אחראיים לוודא כי כל צוותי מד"א באזורם בקיאים בהנחיות החדשות. (יש לתלות ההנחיות על לוחות המודעות בכל תחנות מד"א). 4. באחריות מפ"ה בעזרת אחראי מתנדבים ואחראי כוננים אזוריים לוודא כי כל המתנדבים בקיאים בהנחיות החדשות. 5. בשבוע הבא יחולקו באזורים כרטיסיות מנוילנות של ההנחיות. 6. בשבוע הבא יוצאו ההנחיות החדשות, עדכון 2006, לביצוע החייאה ברמת ALS (פרוטוקולים לעבודה בנט"נים אט"נים). 7. בשבוע הבא יוצאו הנחיות חדשות, עדכון 2006 למוקדנים- המלצה לשימוש באספירין לחולים עם כאבים בחזה. דר' צבי פייגנברג מנהל אגף רפואה _________________________ אגף רפואה מחלקת ההדרכה ג' שבט, תשס"ו ‏1 פברואר, 2006 הנחיות חדשות לביצוע החייאה לצוותי מד"א 1. הנשמה: א. זמן בדיקת הנשימה 5-10 שניות. ב. כל הנשמה תימשך שנייה אחת, כל הנשמה יעילה צריכה לגרום לעליית בית החזה. ג. זמן הרפיית בית החזה (אקספיריום) 4 שניות. 2. עיסוי לב: א. הפעל את משקל הגוף- לחץ חזק, לחץ מהר, לחץ לעומק, בקצב של 100 עיסויים לדקה. ב. לביצוע עיסויים אפקטיביים יש להחליף במידת האפשר בין מבצעי העיסויים. ג. לאחר כל 30 עיסויים בצע 2 הנשמות. ד. בתינוקות ובילדים עד גיל 8 (בעת החייאה בזוג) לאחר כל 15 עיסויים בצע 2 הנשמות. 3. דפיברילטור חצי אוטומטי: א. בהתמוטטות שלא נצפתה ע"י אנשי הצוות, התחל ב-5 סבבים של עיסויים והנשמות ורק לאחריהם מתן שוק ראשון. ב. בהתמוטטות שנצפתה ע"י אנשי הצוות התחל ההחייאה במתן שוק. ג. לאחר מתן שוק ראשון, התחל 5 סבבים של עיסויים והנשמות ורק לאחר מכן בדוק סימני חיים. ד. המשך במחזוריות של שוק אחד ו-5 סבבים של עיסויים והנשמות. נתן קודינסקי מנהל מח' ההדרכה " דניאל - ירקון

amitp

New member
שלום דניאל..

1. תודה על פרסום המכתב המקורי. אודה לך (או לשמעון) אם תוכל לספר לי איך אני יכול להצטרף לרשימת התפוצה 2. במידה ולא שמת לב גם במכתב שאתה פרסמת עדיין יש התייחסות רק לרמת BLS 3. אני מבין שלא עיינת בקובץ שצירפתי...
(מעבר לעובדה שהגיע הזמן שתדע כבר מאיזה איזור אני...)

שלום עמית! ../images/Emo8.gif

אז ככה, 1. איזה רשימת תפוצה? אם אתה מדבר על רשימת התפוצה של מתנדבי אזור ירקון, אז הכתובת היא איתמר... 2. נכון, במכתב שפרסמתי יש התייחסות רק לרמת הBLS. אבל, אני אצטט את ד"ר צבי פייגנברג: " 6. בשבוע הבא יוצאו ההנחיות החדשות, עדכון 2006, לביצוע החייאה ברמת ALS (פרוטוקולים לעבודה בנט"נים אט"נים). " ואני מניח שזה עונה לך על השאלה...
3. עכשיו כמו שראית בסעיף 1, אתה ירקוניסט! וטוב שכך!
ואכן עיינתי בקובץ... עוד לפני שראיתי אותו בפורום... ורק כדי לסגור את העניין, המטרה של המכתב שאני העלתי הוא להראות שזאת הודעה ארצית ולא אזורית בלבד. שבת שלום, דניאל - כפ"ס
נ.ב. אני אשמח לדבר איתך בפרטיות.... זה לא נשמע טוב
, אז אני אפנה אליך במייל או משהו...

עמית

נכון להיום זה לא נמצא בתחנת ראשון כי הפראמדיקים בראשון לא השתמשו בו ולדעתי בצדק לכן העבירו אותו לתחנת רחובות- שם אני יודע שהתלהבו ממנו אבל אני לא יודע מה קורה עם זה היום. בכל מקרה רק כדי שתבינו מה זה המכשיר הזה מבחינת גדלים- הוא בגודל של חצי לוח גב, המשקל שלו הוא הוא 12ג"ק כלומר, להרים עוד מוניטור על הגב ואולי הדבר הכי חשוב- לדעתי הוא מבזבז את הזמן כי עד שאתה מניח את החולה כמו שצריך על הלוח ולחבר אליו את החגורה לוקח בין 30 ש' לדקה מה שעם קרדיו פאמפ לא היה לוקח 10 ש'.חוץ מזה שלא לדבר שהחגורה היא חד פעמית וכל חגורה כזאת היא 50 דולר לפי מה שאני יודע. עכשיו לגבי היעילות שלו...אני יודע שהוא עושה עיסויים טוב יותר מה גפ שהוא לא מתעייף כמונו "העצלנים"... יום טוב

רעותע

New member
אההה

לי אישית ... לא יצא להשתמש במכשיר הזה בהחייאה האחרונה שהיתה לי.. ככה שאני לא יודעת אם הוא באמת יותר נוח..

המכשיר...

נמצא אכן אצלנו בתחנת רחובות... זה פשוט פיל ברמות מטורפות! אף פאראמדיק בתחנה לא השתמש בזה... ואני חושב שאני יודע את הסביבה, הוא פשוט לא נוח! צריך כל פעם לכייל אותו מחדש, הוא שוקל המון.. ויש מספיק ציוד לקחת.. אז להסחב עם הדבר הזה 3 קומות למעלה זה פשוט לא שווה את זה! הוא פשוט מולבש על הכסא פאראמדיק בנט"ן בודד וגלמוד.. לדעתי, אין דבר שיחליף עיסויים ידניים.. אבל, בסך הכל מכשיר מאד חמוד ומגניב.. אבל לא מעשי בכלל! ניסינו אותו גם על אנני.. דיי מגניב.. אבל שוב, לא הייתי רוצה להסחב איתו 3 קומות יחד עם מוניטור, אמבו, חמצן ותיק רופא! פשוט לא שווה את זה!

למעלה