אסביר למה אני לא מחובבי טראמפ

דורי 1981

Active member
נכון שגם קנדי, קלינטון ואצלנו נתניהו (אפילו פוטין וברלוסקוני המנוח) ניהלו חיים רומנטיים סוערים, בלשון המעטה. הנקודה היא, שבניגוד אליו כולם היו יחסית דיסקרטיים והוא מתרברב בהיותו "גבר גבר". איש מהם גם לא הבטיח בצורה חד משמעית, שהוא יהפוך את מדינתו לדיקטטורה ושהיטלר הוא אחד המנהיגים הנערצים עליו. עם כל זאת, היה וטראמפ יצליח להעיף את נתניהו ועוד יותר חשוב, לסיים כאן את המלחמה כמובטח- אסלח לו על הכל.

Harrington

Well-known member
מנהל
מאחר והטענות לדיקטטוריות (למשל של טראמפ או נתניהו) קיימות רק במוחן הקודח של השמאל והרל"טניקים/רל"בניקים בהתאמה, אין כל צורך שהמנהיג המדובר "יבטיח בצורה חד-משמעית" שהוא לא יהפוך את מדינתו לדיקטטורה.

דורי 1981

Active member
מאחר והטענות לדיקטטוריות (למשל של טראמפ או נתניהו) קיימות רק במוחן הקודח של השמאל והרל"טניקים/רל"בניקים בהתאמה, אין כל צורך שהמנהיג המדובר "יבטיח בצורה חד-משמעית" שהוא לא יהפוך את מדינתו לדיקטטורה.
תראה הוכחה.

Harrington

Well-known member
מנהל
תראה הוכחה.
המוציא מחברו עליו הראיה כזכור. רוצה לטעון שמישהו הוא דיקטטור או הופך מדינה לדיקטטורית? חובת ההוכחה היא עליך דווקא. לא על מי שמתפקע מצחוק מעצם הטענה המגוחכת והמומצאת.

הנה:
בינתיים, הוא מתכנן משהו טוב :)

Harrington

Well-known member
מנהל
הנה:
ביקשתי (בהמשך לבקשתך אם נדייק) דוגמאות לטענתך. מאמר פרשנות של מישהו שחושב כמוך, זאת לא דוגמה לחיזוק טענתך. זה בס"ה אומר שיש עוד מישהו שחושב כמוך. אבל על כך לא הייתה כל מחלוקת לכתחילה :). הרי כל מחנה הרל"ט וכל מחנה הרל"ב טוענים כך השכם והערב בחרטוטם את עצמם לדעת. דוגמאות ממשיות על אף בקשות חוזרות ונשנות, קשה לקבל מהמחנה הזה. ברוב המוחלט של המקרים זה מסתכם בזריקת הסיסמה הנבובה ולא מעבר לכך. עבור שני המקרים. זה כמובן לא מפליא במיוחד, שכן אין שום חיבור בין המציאות לדבריהם וטענותיהם שכל עניינם 'השמץ את המנהיג היריב ככל שאפשר והשתמש לשם כך בכל המצאה והנפצה שתוכל להעלות על הדעת'. אבל ניחא. חשבתי לציין עובדה זו.

ai27

Well-known member
הנה:
ואחרי זה אתה לא מבין למה קוראים לך לפידון...
הרי אין לך דעות משלך
אתה לא שומע את 2 הצדדים ומסיק מסקנות בעצמך, או מתייחס למציאות ולמעשים בפועל
אתה מחפש כתבות שיגידו לך מה לחשוב

קנדי לא היה דיסקרטי בכלל. הוא הזמין את המאהבת לשיר בחושניות, במסיבה מול אשתו
קלינטון לא התרברב כי הוא הועמד לדין על בעילת כפופה במשרד ממשלתי: סוג של אונס.
הסיבה שלעומתם טראמפ מותקף בחולניות לא קשורה לעניין אובייקטיבי זה או אחר.
פשוט כך תעמולת השמאל עובדת.

Harrington

Well-known member
מנהל
קלינטון לא התרברב כי הוא הועמד לדין על בעילת כפופה במשרד ממשלתי: סוג של אונס.
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אבל אולי חשוב לציין שמדובר (לכל היותר) באונס סטטוטורי. כלומר אקט שמוגדר כעונש על-פי חוק, אבל אינו האונס שאנחנו חושבים עליו בשומעינו את המילה הזאת (ומדמיינים למשל בחורה צעירה ומסכנה ומפוחדת, נגררת על-ידי אדם רשע ואכזר אל תוך סמטה חשוכה באמצע הלילה).

ai27

Well-known member
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אבל אולי חשוב לציין שמדובר (לכל היותר) באונס סטטוטורי.
ולכן סוג של אונס.
כלומר אקט שמוגדר כעונש על-פי חוק, אבל אינו האונס שאנחנו חושבים עליו בשומעינו את המילה הזאת (ומדמיינים למשל בחורה צעירה ומסכנה ומפוחדת, נגררת על-ידי אדם רשע ואכזר אל תוך סמטה חשוכה באמצע הלילה)
שזה: אונס בנסיבות מחמירות.

אבל מה העניין?
שכשעובדת זוטרה במשרת פתיחה נחשקת, שכל קידומה המקצועי תלוי בגחמה של הבכיר ביותר בארגון, שגילו כפול משלה,נשוי, שכל ביקורת מצידה (אפילו מרומזת) על התנהלותו תוביל לנידויה הציבורי ולמיטוט עתידה המקצועי
אין לה יכולת לסרב, או אפילו לדווח.

Harrington

Well-known member
מנהל
ולכן סוג של אונס.
לא חלקתי עליך. סתם מפריע לי הקטע הזה, בכללי, ללא קשר לדיון כאן או למה שכתבת. לכן נוהג לציין זאת.
שזה: אונס בנסיבות מחמירות.
זה כבר קטע של הגדרות מדויקות. אני מדבר על ההגדרה הגורפת במושג אונס.
אבל מה העניין?
שכשעובדת זוטרה במשרת פתיחה נחשקת, שכל קידומה המקצועי תלוי בגחמה של הבכיר ביותר בארגון, שגילו כפול משלה,נשוי, שכל ביקורת מצידה (אפילו מרומזת) על התנהלותו תוביל לנידויה הציבורי ולמיטוט עתידה המקצועי
אין לה יכולת לסרב, או אפילו לדווח.
ברור. אבל לטעמי לא נכון לכנות זאת אונס. בוודאי לא אם לא מציינים במפורש כל פעם את המילה סטטוטורי בנוסף למילה הראשונה. זה פשוט מטעה.

ai27

Well-known member
אבל לטעמי לא נכון לכנות זאת אונס. בוודאי לא אם לא מציינים במפורש כל פעם את המילה סטטוטורי בנוסף למילה הראשונה. זה פשוט מטעה.
לטובת מחוסרי תואר במשפטים
האם תוכל לתרגם את המילה סטטוטורי לעברית?

Harrington

Well-known member
מנהל
לטובת מחוסרי תואר במשפטים
האם תוכל לתרגם את המילה סטטוטורי לעברית?
בפשטות, משהו שמוגדר כאונס (במקרה הזה) מסיבות ביורוקרטיות-משפטיות ולאו דווקא בגלל שהוא עונה לתנאים של הגדרת המילה אונס כפי שרובנו חושבים עליה כשאנחנו שומעים את המילה הזאת (כמפורט לעיל).

לדוגמה: יחסי מין מתוך מרות, יחסי מין אסורים עם קטינה, ושני אלה גם כאשר אין שום מרכיב 'אונס' במובן הקלאסי, כלומר שום כפיה אלא מעשים שבהסכמה מלאה בין שני הצדדים.

ai27

Well-known member
בפשטות, משהו שמוגדר כאונס (במקרה הזה) מסיבות ביורוקרטיות-משפטיות ולאו דווקא בגלל שהוא עונה לתנאים של הגדרת המילה אונס כפי שרובנו חושבים עליה כשאנחנו שומעים את המילה הזאת (כמפורט לעיל).

לדוגמה: יחסי מין מתוך מרות, יחסי מין אסורים עם קטינה, ושני אלה גם כאשר אין שום מרכיב 'אונס' במובן הקלאסי, כלומר שום כפיה אלא מעשים שבהסכמה מלאה בין שני הצדדים.
אתה צריך שאני אחזור על השאלה באופן ברור יותר?

סטטוטורי זאת מילה,
שמופיעה לצד מילים אחרות. מובנות יותר:
גוף סטטוטורי, תאגיד סטטוטורי, אונס סטטוטורי, וועדה סטטוטורית תפקיד סטטוטורי
מה משמעותה מילה זו?

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה צריך שאני אחזור על השאלה?
התשובה מופיעה. אם אתה רוצה משהו שאינך כותב ומנסה להגיע למשהו ברמזים, סורי, אבל מוקדם לי מדי בשביל זה. תצטרך להמשיך עם עצמך את המשחקים הללו. אני כאן לדיונים ענייניים, אם וכאשר תרצה ותוכל.

עד אז, מיצינו.

ai27

Well-known member
התשובה מופיעה. אם אתה רוצה משהו שאינך כותב ומנסה להגיע למשהו ברמזים, סורי, אבל מוקדם לי מדי בשביל זה. תצטרך להמשיך עם עצמך את המשחקים הללו. אני כאן לדיונים ענייניים, אם וכאשר תרצה ותוכל.
לא ברור למה אתה מתחמק (אלא אם אתה פשוט לא יודע, ולהודות בזה זה לגמרי בסדר). נשאל שוב למקרה ש...

סטטוטורי זאת מילה,
שמופיעה לצד מילים אחרות. מובנות יותר:
גוף סטטוטורי, תאגיד סטטוטורי, אונס סטטוטורי, וועדה סטטוטורית תפקיד סטטוטורי
מה משמעותה של מילה זו?

למעלה