אסון טיסת אלוהה 243

falash

New member
אסון טיסת אלוהה 243

אני קורא קורא קורא לערוץ National Geographic להכניס אותו לעונה הבאה של "תעופה בחקירה".

Refael30

New member
ואני

ואני קורא להכניס את אסון הג'מבו של אלעל (4X-AXG),בטיסה מס' 1826. (לא ניראה לי שאילו פרקים חדישים)

singera

New member
יש לי בVHS תחקיר של אילנה דיין

על המטוס הנ"ל אומנם לא מעמיק כמו NG אבל יש הרבה מידע טכני כדרך אגב מישהו יודע מה גרם למטוס להתרסק בסוף? תשובה שלי תינתן בערב

e dor

New member
לפי מה שאני הבנתי

חיבורי המנועים היו רופפים ולכן המטוס איבד שני מנועים, מה שגרם לאיבוד שיווי המשקל. זה מה שאני זוכר מכל הדברים שנאמרו בעיתונות ובתוכנית של אילנה דיין גם (לא שאני זוכר הכל משם אבל .... חלק) אמת ? או שיש עוד פרט שפספסתי ?

falash

New member
אם זכרוני אינו מטעני

התפתחו רעידות קשות בכנף, ופין הגזירה שאמור היה לנתק את מנוע מס' 3 ולמנוע את המשך הרעידות לא ניתק.

סיבת ההתרסקות

חיווי על אש בשני מנועים (כאשר המנועים בעצם התנתקו מהמטוס) הובילה לחזרה מהירה של המטוס לנחיתה - מפחד שהכנף תותך מעוצמת החום (כפי שקרה בהתרסקות הקונקורד). הנחיתה לא הייתה אמורה להיות על המסלול האופטימלי כי הצוות רצה לנחות באופן מיידי. לא היה לצוות מספיק זמן ללמוד את התנהגות המטוס ללא מנועים (הם לא תיארו שהמטוס ללא מנועים). לבסוף הגורם להתרסקות היה הורדת מדפים שירדו רק בצד אחד והפכו את המטוס (בקופסה השחורה ניתן לשמוע את הקברניט צועק - להרים את הFlaps שניות לפני ההתרסקות כי הוא הבין שהם לא יורדים באופן שווה). בדיעבד - ורק בדיעבד אם היה לצוות את מלוא המידע על התקלה במטוס יתכן והם היו מסוגלים להנחית את המטוס על המסלול ללא מדפים. (בניגוד לצפוי המטוס הצליח לצבור שיעור גובה חיובי - למרות שמזערי, רק עם שני מנועים פעילים)

mem99

New member
למה אין מצלמות שמצלמות את הכנפיים?

למה אין מצלמות שמצלמות את הכנפיים ומאפשרות לטייס לקבל תמונה אמיתית על המצב? בתאונות רבות חוזרת הנקודה הזו שאין לטייס דרך לדעת את המצב האמיתי. גם בתיאור של התאונה אתמול סיפרו הנוסעים שטייס המשנה עבר ליד החלונות והסתכל על הכנפיים עם פנס קטן.

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifנועם 04, לאחר אסון זה אל על ה

הודיעו שישימו מצלמות תחת הכנפיים בקרגו. הם התקינו אותן?

RAN GT

New member
זה עוה חדשה..אבל לדעתי...

לא יכניסו את הגמבו של אל על כי זה היה מטען...(תקנו אותי אם אני טועה)... והם משדרים רק נסעים...(תקנו אותי אם אני טועה גם הפעם...)

תאונת 4xaxg

מנוע אחד ניתק מהמטוס בשל כשל מבני בכל מטוסי הג'מבו,שתוקן אחרי אחרי תאונת ה axg בכל מטוסי הג'מבו,של אלעל לפחות. מנוע שני ניתק עקב פגיעתו של המנוע הראשון. המטוס צלל תלול לקרקע עקב הורדת המדפים,פעולה שגויה במצב בו המטוס נמצא,אך הטייסים ניסו לנחות במהרה כי החיווי בתא הטייס הראה :אש במנוע. במטוס ה axg לא היו חלונות פרט לקוקפיט, דבר שמנע מהצוות מידע על על כך,שהורדת מדפים ואי ריקון דלק,יביא לצלילה ספיראלית של הג'מבו.

singera

New member
לא לשכוח שהמדפים לא ירדו בצורה שווה

בשני הכנפיים ואילו היה להם חיווי הם היו נוחתים ללא מדפים

gilgor

New member
תהיו בטוחים שלא יהיה פרק על האסון.

של אלעל באמסטרדם.. אלעל לא רוצים שכל העולם ידע מה הם הובילו/מובילים בבטן של המטוסי מטען שלהם.

e dor

New member
יורשה לי לשאול ...

למה ריקון דלק לא טוב ? בגלל שזה מעל העיר או שיש עוד סיבה ? כי הבנתי ממך שהסיבה היא טכנית אבל לא עולה לי לראש הפתרון ... אז מדפים אני מבין, כי זה מוריד מהירות - אבל מלבד עניין היישוב מתחת ... ריקון דלק נשמע הגיוני ... תודה !

למעלה