אסוציאציות...

new user

New member
אסוציאציות...

לא נראה לי שיש דבר כזה אבל שווה לנסות... ניתקלתי בספר של קידום שמסביר איך לזכור מילים בעזרת אסוציאציות, אבל יש שם רק דוגמאות על איך ליצור אותם, אני תוהה אם מישהו רשם משהו, או שיש משהו באינטרנט שמוכן כבר, אולי אפילו איזה סיפור מאולתר או משהו בסיגנון על המילים של הפסיכומטרי... בכל מקרה, תודה מראש...

תשמע, יקירי...

אסוציאציות צריכות להיות משהו שאתה המצאת, לא משהו מוכן שתמצא באינטרנט, אחרת כל הרעיון של עזרה-לזכור הולך לאיבוד. כי מה תתחיל לעשות עכשיו? לשנן את האסוציאציות המוכנות שתמצא? זה צריך להיות משהו אישי משלך, רק ככה זה עובד...

lin23

New member
תגובה

לגבי האסוציאציה- היא צריכה להיות משהו שאתה ממציא ושנשמע לך הגיוני, כמו שאני עושה. לדוגמא: המילה "ארבה" (שמשמעותה-סירת משא שטוחה). לי זה נשמע כמו:דוברה,רפסודה. אז אנחנו יודעים שזה מעין כלי שיט וגם אין לה ארובה...וכך זוכרים שזו סירה שטוחה בלי ארובה... המילה "אלה"(שמשמעותה- 1)שבועה חמורה 2)קללה) אז אני חושבת על "יא-אללה" משהו כזה פרחי, כמו קללה. וגם על "אללה הוא אכבר" שזה כמו שבועה לאללה. הבנת?מקווה שעזרתי אבל באמת מה שחשוב זה שאתה תחשוב על מה שהמילה מעלה בך...

new user

New member
ובכל זאת...

ברור לי שלכל אחד מילה מסויימת תעלה אסוציאציה שונה, אבל לדעתי ברוב המיקרים אלה הם אותם אסוציאציות, בספר של קידום שקראתי לדוגמא כל הדוגמאות עזרו לי מאוד, וגם הדוגמאות שלך עזרו לי, בכל מקרה, אני בטוח שיש להרבה רשימות או אפילו סיפורים מאולתרים, אולי אתם אפילו מכירים איזה אתר..., אודה לכם מאוד אם תוכלו לשלוח לי או להפנות אותי... תודה מראש רן.

new user

New member
משהו שאני עשיתי...

ניסיתי לקטרג את המילים לפי נושאים של אסוציאציות לפי דת,ספורט,ספרות וכולי ולבנות אחר כך סיפור, זה מה שעשיתי על ספורט... שימו לב שהרוב הוא לא בדיוק לפי אסוציאציה כי זה מאוד קשה אבל מה שכן אני חושב שזה בכל זאת עוזר... לא משנה, הורידו את הקובץ ושנו את הסיומת שלו ל doc

למעלה