אסור להיות טובים מדי

יולי2121

New member
אסור להיות טובים מדי

שלום לכולם. יש לי בבית 11 חתולים אותם אימצתי במשך הזמן כשהיו גורים ולא היו שורדים בתנאים שנמצאו. אינני יכולה להמשיך ולהחזיק אותם בבית. יש אופציה להוציא אותם החוצה או כמו שהציעו לי גם להרדים אותם. שתי האופציות קשות לי מאוד נפשית לביצוע. האם יש למישהו רעיון אחר או מקום פתוח רחוק מכבישים שיש אנשים שמאכילים שם. יש ארבעה מבוגרים בני 11-14 והיתר בין 3-9. את המבוגרים אולי אנסה בינתיים להשאיר בבית. תודה על העזרה ומבקשת לוותר על הטפת המוסר.

אנ1נא

New member
אסור להיות לא מחושבים

ואסור לשכוח שאימוץ הוא מחוייבות ל-15 שנה ומעלה, למשך חיי החתול.

חתול שאומץ כגור ומכיר רק חיי בית בהם יש מי שדואג לספק את צרכיו לא יכול לעבור לחיות ברחוב. זו האפשרות הגרועה ביותר לדעתי, הכרוכה בסבל נפשי ופיזי לחתול, וסביר להניח שתסתיים במוות אחרי תקופת דיכאון, רעב ומלחמות עם חתולים זרים בטריטוריה זרה. אני לא אומרת את זה כדי לגרום לך להרגיש רע, אלא כי זו המציאות כפי שאני מבינה אותה.

בנוסף, אני לא חושבת שמאכיל חתולי רחוב יהיה מוכן לקחת על עצמו עול כלכלי כזה ולקבל עוד חבורת חתולים להאכיל. גם אם היה כזה, החתולים הקבועים בטריטוריה לא היו מקבלים את הפולש/ים החדש/ים, וכאמור, בלי קשר לזה חתול שכל חייו חי בבית יסבול מאד מנטישה כזו ברחוב.

האפשרות המוסרית היחידה לטעמי היא לחפש בתים שמוכנים לאמץ חתול או שניים, ולהיות מוכנה לכך שמדובר יהיה בתהליך איטי וארוך שיצריך "עבודת שיווק" מצדך וגם מזל. לא פשוט למצוא בית טוב לחתול, בפרט לחתול בוגר. גם מעבר כזה יהיה קשה לחתולים, אבל זה הרע במיעוטו, ואם יזכו לבית טוב ואחראי - כנראה הם יתאוששו לאחר תקופת הסתגלות.

אפשר להעזר בעצות שניתנו בעבר בפורום לגבי יצירת מודעות אטרקטיביות לחתולים.

פרט לכך, אין לי פיתרון קסם להציע לצערי. אני מצטערת אם לא נעים לקרוא את מה שכתבתי, ניסיתי להיות כנה מבלי רצון לפגוע. אכן המצב לא נעים בלשון המעטה.

בהצלחה. אשמח לקרוא עדכונים

יולי2121

New member
אין לי זכות לרצוח אותם

השאלה מה עושים כשאי אפשר להחזיק אותם יותר בבית. גם להוציא אותם החוצה מצב שמצד אחד עשוי להצליח כי בסך הכל חתולים הם בעלי חיים שקשורים לטבע והמצב בבית הוא מלאכותי, אבל כיוון שהם רגילים מגיל אפס להיות בבית לא בטוח שכולם יתמודדו. עד כמה שאני מכירה את עצמי ירדפו אותי עד סוף ימי מראות זוועה שהם מסתובבים רזים ואומללים ורדופים על ידי חתולים אחרים ונדרסים ועוברים התעללויות.
וזה מצב כמעט טראגי בשבילי. לדעת האדון שכתב לי על כך שאין לי זכות להרדים אותם. רק לידיעתך. במשך עשר שנים שבהם אני מטפלת בחתולי בית ועוד יותר בחתולי חצר. ממשכורת נמוכה בסיסית עיקרתי וסירסתי על חשבוני כארבע מאות חתולים כי העיריות לא ממש מתפקדות, דרך אגב גם עיקור וסירוס נחשב על ידי אנשים רבים כרצח, ויש בזה משהו. טיפלתי אצל וטרינר בעשרות חתולים עם בעיות בריאות, ולמה זה ייחשב, לזכות או לחובה. זה כמו שבן אדם תורם כל חייו לעמותות ולאנשים וכשהוא נופל וזקוק לעזרה ממשית, לא סימלית, אף אחד לא שם עליו. אז אין לאף אחד גם זכות להגיד אם יש לי זכות או אין לי זכות. השאלה מה עומד במקום וכאן זה פירוט של נסיבות אישיות שאני לא מתכוונת לפרט.

לעניות דעתי להוציא אותם החוצה זה הכי אכזרי

אני לא יודע את זה בוודאות אבל אם ההנחה שלי נכונה, זה כמו להרעיב אותם למוות. כישורי ההישרדות נרכשים, האמא מלמדת את הגורים למצוא אוכל. לחתולים שלך אין כישורי הישרדות בחוץ ולדעתי שום סיכוי לשרוד. אלא אם תאכילי אותם בעצמך באופן קבוע ליד הבית. קחי את מה שכתבתי בערבון מוגבל אבל בכל זאת, קחי לתשומת ליבך.

Mידאס

New member
בוודאי שיש לנו הזכות לכתוב לך מה שאנחנו חושבים

ולך אין לא את הזכות להגיד לנו אחרת ובטח ובטח שאין לך את הזכות לדון את חיי החתולים שאת מגדלת, שאת בחרת לגדל, למוות. בגלל אנשים כמוך, שלא היו מסוגלים להתחייב לגידול החתול/ים שלהם עד הסוף, הרחובות שלנו מלאים בחתולים אומללים.

חדלי מהסיפורים "קורעי הלב" שלך על משכורת רעב ועיקור וסירוס של 400 חתולים. כולם פה נרתמים לעזרה לחתולים. לי באופן אישי זה לא מזיז את קצה הציפורן בזרת של הרגל. ההתרברבות שלך לא מקנה לך שום נקודות זכות, בטח לא אצלי. ושוב, כאמור, איש לא הכריח אותך לעקר ולסרס 400 חתולים על חשבונך ולבזבז את כל משכורת הרעב שלך על הגשת עזרה לזולת. את בחרת בזה.

זה לא משנה אם הפילנטרופית הכי גדולה בעולם וזה לא משנה אם סירסת בכספך שלך 4 מיליון חתולים ובגלל זה את גרה היום בצריף. השורה התחתונה היא שמאחורי כל המחמאות שאת מרעיפה על עצמך, את שוקלת להמית 11 חתולים. על כף המאזניים ל-11 החתולים האלה יש משקל גדול פי כמה מכל אותם 400 חתולים שעיקרת וסירסת על חשבונך.

רק למסור אותם לאגודות או למכרים שלך

מניסיון של אנשים שניסו למסור דרך מודעות ביד2, אין שום סיכוי. במקרה הטוב מאמצים גורים וגם זה קשה מאד.

יש אגודות שמקבלות חתולים כמו צער בלי חיים ובית המחסה של אגודת גרגורים.

יש אגודות כמו הרצליה אוהבת חיות שמארגנות ימי אימוץ. אבל גם שם מי שמגיע מחפש גורים או חתולים יפים במיוחד.

לסיום, בנימה אישית, אני רואה את הדברים באור אחר מרוב הכותבים פה. אני דווקא חושב שבמשך שנים הענקת בית חם ואהבה לחתולים שספק אם היו שורדים אחרת. ההערכות הן שתוחלת החיים של חתולי רחוב היא 3 עד 5 שנים ופחות משליש מהגורים מגיעים בכלל לגיל שנה. אני מבין את הבעייה המוסרית ולא הייתי רוצה להיות בצקומך ולקבל החלטה כזאת אבל בשורה התחתונה את נתת להם יותר ממה שהיו זוכים לחיות בלעדייך וקרוב לוודאי שהם הגיעו עד היום רק בזכותך. צריך להסתכל על מה שנתת להם ולא על מה שלא יכולה לתת להם עוד.

Mידאס

New member
ההצדקה שלך למעשה שלה היא פופוליסטית

ודמגוגית. בדיוק כמו שהכותבת עושה.

זה כמו שתגיד שמותר לאמא לרצוח את הילדים שלה, כי בסה"כ עד לרגע שרצחה אותם, היא העניקה להם את כל כולה. נו, באמת!

מה שווה אם כך כל המאמץ שהשקיעה, אם בסופו של דבר היא דנה אותם למוות? כל מה שנתנה בטל בשישים לעומת התוצאה הסופית.

היא יכולה לבוא בטענות אך ורק כלפי עצמה. אף אחד לא הכריח אותה לגדל 11 חתולים. עם כל הכבוד לכך שעשתה את מה שעשתה מתוך רצון וכוונה טובה, עדיין, אף אחד לא הכריח אותה לעשות את זה.

הזילות הזאת של חייהם של בעלי החיים שאינם אחנו, בני האדם, מוציאה אותי בכל פעם מחדש מדעתי. הרי לא יעלה על הדעת שהיא הייתה שוקלת להמית את ילדיה, אם היא הייתה מגיעה לנקודה שהיא אינה מסוגלת לגדלם עוד. מי שלוקח תחת חסותו לעזור למישהו אחר, ולא משנה אם זה הולך על שתיים או על ארבע, צריך להביא בחשבון שזו התחייבות לכל החיים, לטוב ולרע, אחרת לכל המעשים הטובים שבדרך אין שום משמעות, אם התוצאה הסופית היא רעה.

נו, מה אני אגיד לך? אמרו שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות. זו ההוכחה החיה לכך.

Mידאס

New member
העיקר שלמעלה בפתיל כתבת לה שלא לזרוק אותם לרחוב

ולמטה כתבת שאתה לא כמו כולם פה.

תיסגר על עצמך קודם.

dimitrygo

Active member
מנהל
מהשרשור הזה נמחקו מספר תגובות. הפורום אינו בג"צ ומי שרוצה

לקחת על עצמו תפקיד של שופט עליון מוזמן לנסות להגיש מועמדותו לשם.

Yukita

Active member
מנהל
מצטרפת לעמיתי

חשוב לנו לאפשר לכל אחד להביע את דעתו, וכל אחד מתבקש לאפשר לאחרים להביע את דעתם.

zukik

New member
אני היתי מנסה לאקלם אותם בחוץ

עד לא מזמן גם אני לא הוצאתי לרחוב חתולים אבל היום כל חתול חדש שמגיע אני מאקלם בחוץ כי אני לא יכול להשאיר אותו בבית עם החתולים שיש לי
בגיל צעיר זה קל בגיל מבוגר זה קצת יותר קשה אבל כולם שמיחים ושמנים אל תרדימי תתחילי באיקלום אם הם ימותו מדריסה או מחלה לפחות עד שהם ימותו הם יחיו בכבוד מה עוד שחתול זו חיית חוץ ולא חיית מחמד אז הם יודעים להסתדר בחוץ במיוחד אם יש להם אוכך ומקום להסתתר מהקור בחורף

Mידאס

New member
חתול חדש זה לא חתול שהתרגל לחיי מותרות של בית

יחי ההבדל הענק.

אתה מלכתחילה נמנע מלהכניס חתולים חדשים לביתך. לגיטימי. היא לוקחת חתולים שהורגלו לחיי בית, על כל המשתמע מכך, וזורקת אותם לרחוב. היא חורצת את גורלם. אם 1 מתוך 11 החתולים האלה ישרוד זה יהיה נס.

וההערה שלך על המוות בדריסה דוחה מאין כמותה. כאילו "שחררי אותם. מקסימום ימותו בדריסה".

zukik

New member
יותר טוב להרדים אותם ?

מה עדיף לאקלם בחוץ חתול (ישנם דרכים לאקלם חתול ) ולתת לו אוכל ולקחת את הסיכון שהוא ידרס ? או ימות ממחלה (כן יש סיכויי כזה) או להרדים אותם ולא לתת להם צאנס מלכתכילה ?

וגם ההערה שלך בסגנון ""שחררי אותם. מקסימום ימותו בדריסה"" לא במקום .. יש פה 2 ברירות או להרדים או לשחרר לדעתי עדיף לשחרר ...

Mידאס

New member
שום דבר טוב לא יכול לצמוח ממצב כזה

לפותחת השרשור יש ברירה נוספת: לעמוד בהתחייביות שלה ולקיים את הברית שכרתה עם החתולים שהכניסה לביתה.

וההערה היא שלך, לא שלי...

למעלה