אסור לישכוח ! ! !

אסור לישכוח ! ! !

דיברתי בזמנו עם חבר שלמד איזה מיקצוע קשה - הוא דיבר על חבר שלו שממש סובל , אמרתי לו שיזכיר לחבר הזה שהוא אמור להיות מאושר בחיים . . .

תיראו ! ! ! ! !

חוץ מתקופת הילדות רוב החיים מלמדים אותנו שתחושת האושר האישית שלנו לא חשובה : לשבת בכיתה , בגרויות , צבא ( ! ) - אנשים עלולים לאבד את הרצון והתחושה שמגיע להם אושר ושהוא הדבר הכי נכון שיכול להיות . . .

liza26

New member
אז מה לעשות?

נורא קל להפריח ססמאות אז בואו נוציא את הילדים מהמסגרות, נפסיק לעבוד ונחיה בשאנטי? החוכמה היא ללמוד לאהוב את החיים למרות הקשיים, לאהוב את מה שאתה עושה ולהיות שלם עם עצמך.

כשאתה יודע לאן ללכת

יש סיכוי שתגיע............. - חוץ מיזה זה דבר די נכון להזכיר לעצמך מידי פעם

להזכיר - ולא מדי פעם, אלא כל יום

מספיק קשה להתמודד עם החיים ולכן צריך שיהיו חיזוקים ואופטימיות כל הזמן. והידיעה שמגיע לי/לך/לנו טוב - זו ידיעה שלא מובנת מאיליו. זו ידיעה חשובה, שכדאי באמת להפנים טוב טוב.

מסכימה איתך (איך לא? ../images/Emo13.gif)

לאהוב את החיים את מה שאתה עושה להיות שלם. אני מוצאת שהרבה זמן יוצא שאני מתהלכת עם איזו מועקה, או חוסר נינוחות פנימי. זה לא תמיד נראה שאני אוהבת את החיים. בגדול - אני כן. ומאד אוהבת אפילו. אבל כשזה מתפרק ליום - יום, אז יותר קשה. להיות שלמה עם מה שאני עושה - את יודעת, זה קטע. כי אני מאד שלמה עם מה שאני עושה, אבל אני לא שלמה עם מה שאני לא עושה. כלומר, מרגישה שאני צריכה לעשות יותר. שאני מתבטלת. לא עושה מספיק. בקיצור - לא מספיק. את מכירה את המחשבה הזו? להיות שלם עם מה שיש, אבל לא שלם עם מה שאין?

מזכיר את המשפט

איזהו עשיר? השמח בחלקו, אני חושבת שדחפו לנו לראש שלהתבטל זה ממש אסור אבל באמת אני לא מכירה אף אדם שבאמת מתבטל לחלוטין כי אנחנו צריכים את העשייה בשביל להרגיש שווים בעלי ערך אז מדי פעם לנוח לשים את הראש אחורה ולהתבטל זה טוב מאוד אפשר גם קצת להשתעמם,אחרי הכל בשיעמום נוצרו רוב ההמצאות.עדיין מציק לי שאני לא עושה מספיק יכול להיות (מאוד יכל להיות) שאני צריכה לעשות יותר אבל אני יצטרך למצוא את מינון הזהב בשבילי של העשייה ובטלה,שיהיה איזון.

אושר

הוא מדד ניפלא לאיזון כזה רק ליזכור שיותר חשוב בחיים להיות בכיוון הנכון מאשר קצב ההיתקדמות

...

דברים שכיף לשמוע. חבל רק שלא כולם מסכימים איתך. :-\ באמת חשוב לזכור שיש לנו זכות לאושר. וזה באמת יותר קשה ביום-יום, לפעמים... אבל הרבה מזה תלוי באיך הבנאדם ממלא את היום יום שלו. עד כמה הוא חורג מהאפור, אולי (אם להעלות את הנושא הזה שוב
)

שאלה

ובעצב, או במשבר - יש יתרונות? כלומר, אני יודעת שיש חסרונות וזה כולל את ההרגשה הג'יפה בין היתר, ולא מערערת לרגע על האושר כמטרה. פשוט שואלת על עוד זווית.

אושר זה לא רגש !

אדם יכול להיות עצוב ומאושר ( אם נכון לו להיות עצוב - עובדה שאנשים משלמים כדי לראות סרט עצוב )

hanaaat

New member
בקשר למשפט הזה

אני מה זה לא מסכימה. האם מישהו כאן ידע אי פעם בזמן אמת שהוא מאושר? או שלרוב חשבנו על זה בדיעבד, ממרחק של שנים? כמה זמן נמשכה ההרגשה בזמן אמת? יש כאן מישהו שזה נמשך אצלו יותר מכמה שעות? מה הופך אתכם למאושרים? נגיד אם ללכת לים הופך אתכם למאושרים, איך תרגישו אחרי חודשיים שלמים שרק הלכתם לים? זה לא יעשה לכם בחילה? ואחרי שאמרתי את כל זה: אני לא חושבת שחיפוש אחרי אושר צריך להיות מטרה בחיים. אני גם לא בטוחה שצריך לצפות לו. כי או שהוא מגיע, או שלא, וחבל לחיות את כל החיים תו"כ מרדף או בתחושת החמצה. א. כי קשה לי להאמין שאפשר למצוא אותו. וגם אם נמצא אותו, נמשיך לחפש דברים אחרים ומטרות חדשות. למה? כדי לא למות משעמום, ככה אנחנו בנויים. לחפש את האושר זה כמו לנסות ללקק את המרפק, או לרדוף אחרי הזנב. ב. זה פתח להדוניזם, הנאה לשם הנאה, בלי דין וחשבון, וזה כאמור, משעמם לאללה, פותח פתח לאנרכיה, ומבטל את כל עקרונות המוסר. ובקשר להערה של להבה על סבל. "מה שלא הורג מחשל" (ניטשה למי שתהה). או במילים אחרות: עברת חוויה נורא קשה פעם אחת. פעם הבאה זה יהיה פחות נורא עבורך. וגם אם חלילה יקרה משהו גרוע עוד יותר, כבר נהיה חזקים ומוכנים יותר אליו. ממליצה בהזדמנות חגיגית זו על הספר של רפאלה בילסקי "האושר", שמבוסס על סמינרים שהעבירה באוניברסיטה העברית. זה פשוט יותר מסודר ומעמיק ממה שאני ניסיתי לכתוב כאן(הייתי תלמידה שלה)

למעלה