אסור לשחרר מחבלים תמורת שום דבר גם לא תמורת חטופים.

אני מבין את הפיתוי אבל בלונג ראן זה נותן עידוד וסיבה טובה להמשיך לחטוף חיילים או אזרחים כי רק ככה הם האויב האכזר יודע שהוא יצליח לשחרר את בני עמם הרוצחים והטרוריסטים מהכלא הישראלי.
זוכרים את דאעש שחטפו עיתונאי אזרח אמריקאי במקרה היה יהודי ודרשו תמורתו שחרור מחבלים ובוש שהיה אז נשיא ארצות הברית סרב וההודעה הרשמית שיצאה מהבית הלבן אמרה לא מנהלים משא ומתן עם טרוריסטים על שום דבר אינקלודינג שחרור חטוף אמריקאי.
אחרי שבוע ראשו נערף בשידור חי.
אבל מאז הטרור לא חטפו יותר אמריקאים כי הם הבינו שארצות הברית לא תנהל איתם משאים ומתנים על שחרור מחבלים תמורת חטופים .
ישראל צריכה לשים סוף לסחיטות האלה עם כל הכאב והמצב הרגיש.
אם הייתי ראש ממשלת ישראל הייתי אומר למשפחות החטופים לא נחזיר אותם הבייתה תחת סחטנות וכניעה לטרור ונשחרר מחבלים. הסיפור הזה נגמר.
נביא אותם הבייתה רק במלחמה בדם יזע ודמעות. ככה שוברים להם את החשק לחטוף כי זה לא רק לחטוף זה לשמור אותם בחיים לנהל אותם לנייד אותם ולהסתכן וזה כאב ראש גדול למחבלים רק כשהם יודעים שישראל תיכנע להם ותשחרר מחבלים מהכלא. ברגע שהם יבינו שישראל לא תשחרר מחבלים מהכלא לא תהיה להם מוטיבציה לחטוף.

Henry0

Well-known member
אני מבין את הפיתוי אבל בלונג ראן זה נותן עידוד וסיבה טובה להמשיך לחטוף חיילים או אזרחים כי רק ככה הם האויב האכזר יודע שהוא יצליח לשחרר את בני עמם הרוצחים והטרוריסטים מהכלא הישראלי.
זוכרים את דאעש שחטפו עיתונאי אזרח אמריקאי במקרה היה יהודי ודרשו תמורתו שחרור מחבלים ובוש שהיה אז נשיא ארצות הברית סרב וההודעה הרשמית שיצאה מהבית הלבן אמרה לא מנהלים משא ומתן עם טרוריסטים על שום דבר אינקלודינג שחרור חטוף אמריקאי.
אחרי שבוע ראשו נערף בשידור חי.
אבל מאז הטרור לא חטפו יותר אמריקאים כי הם הבינו שארצות הברית לא תנהל איתם משאים ומתנים על שחרור מחבלים תמורת חטופים .
ישראל צריכה לשים סוף לסחיטות האלה עם כל הכאב והמצב הרגיש.
אם הייתי ראש ממשלת ישראל הייתי אומר למשפחות החטופים לא נחזיר אותם הבייתה תחת סחטנות וכניעה לטרור ונשחרר מחבלים. הסיפור הזה נגמר.
נביא אותם הבייתה רק במלחמה בדם יזע ודמעות. ככה שוברים להם את החשק לחטוף כי זה לא רק לחטוף זה לשמור אותם בחיים לנהל אותם לנייד אותם ולהסתכן וזה כאב ראש גדול למחבלים רק כשהם יודעים שישראל תיכנע להם ותשחרר מחבלים מהכלא. ברגע שהם יבינו שישראל לא תשחרר מחבלים מהכלא לא תהיה להם מוטיבציה לחטוף.
ארה"ב לא משלמת כופר תמורת חטופים,
כי זה אסור בחוק האמריקאי.

אך ארה"ב משלמת למדינות אחרות,
כדי שהן תשלמנה את הכופר.

ארה"ב מעניקה כסף למשפחות,
כדי שהמשפחות ישלמו את הכופר.

הכופר משולם, החטוף משוחרר,
ואתה לא שומע על כך,
זה לא אומר שלא היו מספר לא מעט של מיקרים כאלה.
(היו חטיפות בסוריה, עיראק, פאקיסטאן, ניגריה, סודאן ... ועוד הרבה מיקרים אחרים).

ארה"ב יכולה להרשות לעצמה לחוקק חוק האוסר תשלום כופר,
כי היא חזקה מספיק, ובעלת אמצעים אחרים, לנסות ולשחרר חטופים.
למדינות חלשות יותר, זה הרבה יותר מסובך.

Henry0

Well-known member
הכופר משולם, החטוף משוחרר.
יש ספר מעניין בשם "בלי פשרות" מאת כריס ווס.
הוא עבד שנים ב- FBI במחלקה מיוחדת למו"מ עם חוטפים.
יש להם צוות לארה"ב, וצוות בינלאומי למו"מ עם חוטפים מחוץ לארה"ב.

המו"מ הוא לא רק אמנות ואינטואיציה, אלא ממש מקצוע אקדמי שיש ללמוד אותו,
יש פאקולטות לנושא באוניברסיטאות בארה"ב (דרום קרולינה, ג'ורג'טאון, הרווארד, MIT, נורטווסטר ... ).

אני ממליץ על הספר, ניתן ללמוד ממנו הרבה מאד.

ארה"ב לא משלמת כופר תמורת חטופים,
כי זה אסור בחוק האמריקאי.

אך ארה"ב משלמת למדינות אחרות,
כדי שהן תשלמנה את הכופר.

ארה"ב מעניקה כסף למשפחות,
כדי שהמשפחות ישלמו את הכופר.

הכופר משולם, החטוף משוחרר,
ואתה לא שומע על כך,
זה לא אומר שלא היו מספר לא מעט של מיקרים כאלה.
(היו חטיפות בסוריה, עיראק, פאקיסטאן, ניגריה, סודאן ... ועוד הרבה מיקרים אחרים).

ארה"ב יכולה להרשות לעצמה לחוקק חוק האוסר תשלום כופר,
כי היא חזקה מספיק, ובעלת אמצעים אחרים, לנסות ולשחרר חטופים.
למדינות חלשות יותר, זה הרבה יותר מסובך.
נתניהו הציע כופר נדמה לי אמר 5 מיליון דולר על כל חטוף והבטחה ששלטונות ישראל לא יפגעו בו ואם ירצה ישראל תעזור לו לצאת מהרצועה לו ולבני משפחתו.
כך שגם ישראל כאמריקה מוכנה לשלם כופר עבור שחרור חטופים.
אבל אני דיברתי על משהו שזאת המדיניות של כל ממשלי ארה"ב כולל גם הדמוקרטים שלא משחררים מחבלים בכלא האמריקאי שרצחו חיילים מצבא ארה"ב או אזרחים אמריקאים. ארצות הברית הרשמית מתנגדת לשחרור מחבלים מהכלא תמורת שחרור חטופים.
ואני אומר כאן עם כל הכאב וכל הצער הכרוך בנושא שאסור לשחרר מחבלים מהכלא תמורת חטופים ושבויים חיים ומתים.

לא חטפו יותר אמריקאים כי הם הבינו שארצות הברית לא תנהל איתם משאים ומתנים על שחרור מחבלים תמורת חטופים .
אז במקום לחטוף הורגים,עברת מכאב ראש אחד לשני,

אתה חושב שאתה חכם,אבל כמו חתול תעלול אתה מעביר את הכתם ממקום למקום.

אז במקום לחטוף הורגים,עברת מכאב ראש אחד לשני,

אתה חושב שאתה חכם,אבל כמו חתול תעלול אתה מעביר את הכתם ממקום למקום.
מה לא הצלחת להבין? החמאס משתמשים בחטופים כאמצעי לחץ להשיג מטרות. שתי מטרות. האחת ללחוץ על ישמעאל לסיים את מלחמה ולחזור לקווי ה6.10 ולהבטיח שלא תתקוף את החמאס. השניה לשחרר מחבלים בכמויות של למעלה מ100 מחבלים על כל חטוף בין אם הוא חי או מת.
לכן עד היום שום עסקה לא התקיימה ולא תתקיים בעתיד כי הדרישות של החמאס הן בלתי מעשיות. ישמעאל לעולם לא תפסיק את הלחימה ברצועה .
אין אדם במדינת ישמעאל שיסכים לדרישה הזאת.
וחוץ מזה אני חוזר ואומר שאני מרחם על המורים שלך בבית הספר היסודי שהיו חחחחחחחחח אומרין אין שכל אין דאגות.

Harrington

Well-known member
מנהל
ישראל מנסה להגיע לזה כבר עשרות שנים. ועדת שמגר עוד ישבה על המדוכה בזמנו. חלק ממסקנותיה יושמו, חלק אחר בינתיים לא. כמובן שראש הממשלה מותקף גם על זה וגם על זה, כמנהג התקשורת הישראלית.
והאמת צריכה להיאמר, מאוד לא קל לקבל את ההחלטות האלו. זה קל כשאנחנו יושבים בביתנו הקט בכורסה הנוחה שלנו ומקלידים על המחשב מבלי שיש לנו טיפה אחריות לעניין או לאנשים שלנו, ומבלי שישבנו עם משפחות החטופים. אבל קל זה ממש לא, למרות שהדבר הנכון לעשות ברור לכל ישראלי ללא יוצא מן הכלל.

ישראל מנסה להגיע לזה כבר עשרות שנים. ועדת שמגר עוד ישבה על המדוכה בזמנו. חלק ממסקנותיה יושמו, חלק אחר בינתיים לא. כמובן שראש הממשלה מותקף גם על זה וגם על זה, כמנהג התקשורת הישראלית.
והאמת צריכה להיאמר, מאוד לא קל לקבל את ההחלטות האלו. זה קל כשאנחנו יושבים בביתנו הקט בכורסה הנוחה שלנו ומקלידים על המחשב מבלי שיש לנו טיפה אחריות לעניין או לאנשים שלנו, ומבלי שישבנו עם משפחות החטופים. אבל קל זה ממש לא, למרות שהדבר הנכון לעשות ברור לכל ישראלי ללא יוצא מן הכלל.
לי זה מאוד קל לשבת לפני המחשב ולהקליד את מה שהקלדתי כאן כי רק ככה ישמעאל תגרום לכך שהאויב יפסיק לחטוף חיילים ואזרחים.
ואני חוזר ואומר שני דברים אסור למדינת ישמעאל לעשות.
האחד להפסיק את המלחמה ברצועה ולחזור לקווי ה6.10 .
השני זה לשחרר מחבלים רוצחים בכלא תמורת שחרור חטופים.

בן גביר הסביר

נתן לה בראש לבהמה הזאת. דרך אגב את השאלות לא היא הכתיבה לשר בן גביר. את השאלות הכתיבו הזבלים האנטישמים היושבים בערוץ 13 .
אני במקומה לא הייתי מוכן לעשות השוואה בין נער יהודי רועה צאן שיושב במעצר מנהלי על גרפיטי לעומת ערבי שמתכנן להיכנס לבית בהתיישבות נוקדים ולרצוח ילדה קטנה במיטתה.

למעלה