אסטרוגן כמעלה מסת תאי המוח האפורים

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אסטרוגן כמעלה מסת תאי המוח האפורים

בגיל המעבר חלה ירידה ביכולת הקוגניטיבית של הנשים אשר מתאפיינת בין השאר בחוסר יכולת לזכור. הסברה היא שהסיבה לכך היא חוסר באסטרוגן, אחד מסממני גיל המעבר. מחקר חדש, אשר בו נתנו לנשים בגיל המעבר אסטרוגן לטווח קצר, אישר בבדיקת MRI שכמות החומר האפור, משמע תאי העצב, עלתה באיזור הקורטקסט (קליפת המוח), האיזור שאחראי על מיקוד, תשומת לב, קבלת החלטות וזיכרון. מחקר זה מאשר את הצורך לספק אסטרוגן באופן חיצוני לנשים בגיל המעבר גם לשם שיפור היכולות הקוגניטיביות שלהן. קישור לידיעה על השפעות גיל המעבר קצת על אסטרוגן

sivan120

New member
מתן אסטרוגן

אסטרוגן נותן הרבה מאוד יתרונות- מעבר למה שגילה המחקר, למשל מחזק את עצם- למה בכלל כמותו בגוף באופן טבעי צריכה לרדת בגיל המעבר?

peach20

New member
אסטרוגן לא תמיד חיובי...

הוא גם יכול לגרום לבעיות מסוימות- הכי וב כשהוא פשוט מופרש טבעי מהגוף.

נירית68

New member
השפעות האסטרוגן

בתור מישהי בגיל המעבר, אכן ניסיתי לקחת תוספת הורמונים וזה השפיע עליי לטובה, אך גם לרעה. ההרומונים הביאו איתם כל מיני תופעות חדשות שלא תרמו כל כך להרגשה הכללית שלי. לדעתי היום הפתרון הטוב ביותר שאני מצאתי לפחות הוא תחליפי ההורמונים הנמצאים בשוק, ביניהם תוסף התזונה של טבע, פמארל, שלי הוא מאוד עזר ולא הייתי צריכה לסבול מתופעות לוואי של הורמונים. ממליצה לכל הסובלות כמוני, לא צריך להיכנע לאסטרוגן

למעלה