אסטרולוגיה בראי היהדות

SHIMONLIMINAL

New member
אסטרולוגיה בראי היהדות

הרב שלום לוי שליט"א, מבאר במאמר מרתק את נושא האסטרולוגיה בראי של היהדות. הרב מסביר שלושת החוכמות "הכוכבים המזלות" (עבודה זרה) , "האסטרונומיה", "האסטרולוגיה", וכמובן פתרון לשאלה: איך כל זה משפיע עלינו, היהודים. fti http://www.lemaan8.co.il/BRPortal/b...גיה,אסטרונומיה,כוכבים,הרב-שלום-לוי,אסטרולוגיה

האמת

האסטרולוגיה זה הדבר הכי חזק שראיתי בחיים סליחה על הכפירה, אבל זה הדבר הכי חזק מהכל כמעט, אני אישית למדתי את הנושא, ואני רואה איך זה משפיע על מהלך חיי, זה פשוט לא יאומן, לכן התשובה לשאלת הבחירה החופשית היא: אין בחירה בכלל! אלא אם כן להיות רשע או צדיק.. שזה תלוי באדם עצמו,, סתם אמרתי פה את האמת שלי כל אחד והאמת שלו.... בהצלחה לכולם !

את צודקת, גם חז"ל אמרו כדברייך

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" (ברכות ל"ג, כ') ברוך שכוונת לדברי גדולים.

לא תמיד אני מכוונת לדברי גדולים

אני לא מבינה מה הם אומרים ומתוך זה אני דווקא יוצאת כנגד לדבריהם... מה שהוכח במציאות חיי זה נכון, ומה שלא, אז לא. יש לי חוקי חיים שחוזרים על עצמם ותיקנים שחוזרים על עצמם לצערי הרב,, מנסה ללמוד כל פעם את השעור אבל כנראה לא מצליחה ללמוד.. אני מאמינה בגורל יותר מהכל! זה בטוח!! וזה לא משנה אם תשמור מצוות או לא הכל קוצבים לנו מלמעלה , מה יהיה לנו ומה לא! זה הכל.

הכל מה שכתבת נכון חוץ מדבר אחד

"וזה לא משנה אם תשמור מצוות או לא" כי זה מאוד משנה עם תשמור מצוות או לא! רק שיש הבדל גדול בין מצוות לשמה ומצוות שלא לשמה.

איש באמונתנו יחיה...

קצת עוותתי את הפתגם המקורי: צדיק באמונתו יחיה... שנאמר שגם יחיה אחרים.....

נכון מאוד, חשוב לזכור ולנצור זאת, יישר כוח!

למעלה