אסטרולוגיה

netbird

New member
אסטרולוגיה

חלק לא קטן מהטקסים הפגאניים היו קשורים לגרמי השמיים. השפעתם היתה גדולה כשהאור לא היה מצרך של מה בכך. התבוננות מעמיקה בהם גרמה לפיתוח תיאוריות לגבי השפעתם על בני אדם ולשילובם ברב הדתות (ביהדות - זמן הדלקת נרות והדלקת מדורות בל"ג בעומר). מאז אסטרולוגיה מנסה להפוך למדע לכל דבר. למרות שאני לא מאמין באסטרולוגיה שמתי לב לכך והחלטתי לבדוק. סקר קטן של כרטיסי הכותבים מראה שיש כאן נוכחות מוגברת של מזל תאומים יחסית למזלות אחרים. אז אולי חברי מזלות אחרים פחות מאמינים באסטרולוגיה או פחות מפרסמים פרטים על עצמם, אבל במקרה זה גם תואם את מה שאומרים על המזל הזה...(כפי ש- stardustgirl אמרה באחת מתגובותיה). מצטער מראש אם פספסתי מישהו. תאומים wild lady38 stardustgirl גברת פילסבורי עינבלי20 funkeysheep unkown lady סרטן falcor אנדר וויגין הכי מושלם שיש אריה asgard מאזניים breaking wave דלי boomshiva עקרב doronimous גדי zubash טלה cloud21 דגים satans tail

ald1357

New member
אפרופו אסטרולוגיה וידע מוקדם

האסטרולוגיה התפתחה כפי שאתה אומר כתוצאה מטקסים פאגניים הקשורים לגרמי השמיים, לכאורה מטומטמים מה להם להתחיל לקדש כוכבים בשמים כשבקושי הם שורדים פה על האדמה, אם שמת לב בהתייחסות לידע קדום של האבוריגינים ולידעית קדומים של תרבויות אחרות כגון התרבות המצרית התרבות האינדיאנית יש לנו פה שלושה תרבויות שהתפתחו כל אחת בנפרד ללא קשר וכולן עוסקות בגרמי שמיים כאילו יש להן ידע מסויים שאין לנו היום כדי להבין מה הם חיפשו שם, ואכן הידע הזה הוא צורת ההתחברות ברמות הגבוהות של התודעה, גם הידע האבוריגיני וגם שאר התרביות האחרות פיתחו והגיעו למצבים, של תודעה קוסמית בה יכלו לחבור ולהתבונן בכוחות היקום מנקודה אחרת, המצרים והאינדינים סימלו את אותם מצבים על ידי בניית פרמידות שהוצבו ביחס לגרמי השמיים, והביעו בצורתם את העקרונות הרוחניים שהובילו אותם לכך. אותה צורת ביטוי עם אותם הדגשים למרות שאלו היו תרבויות מנותקות לחלוטין, האינדינים עוד הגדילו לעשות ביצרם ביטויים של ציורים על האדמה שגודלם היה עשרות עד מאות קילומטרים, המבטאים יכולות של הסתכלות מגבוה, ושימוש בידע שלא מוסבר עד היום, אז אין פלא שהשרידים ממשיכים לזרום בצורה הקוראת לעצמה אסטרולוגיה, אם כי הידע הקדום אבד איך שהוא, נשארו אוספי הידע הסטיסטים שהלכו והצטברו לאורך השנים, המאפשרים לבנות מפה ותמונה אישית בקרוב כזה או אחר, ואולם כמו בכל תחום שיש בו חופש לקבלת פרוש כזה או אחר, יש בתחום הזה גם המון זבל ומי שמנסה לכוון את חייו לפי מה שכתוב בעיתונים מגיע לו

StarDustGirl

New member
אני בהחלט מאמינה באסטרולוגיה

כפי שאני גם מאמינה בתורת הכאוס. לכל גורם יש השפעה. אבל אני לא לגמרי פריקית של העניין, אני בהחלט לא יתחיל לסגוד לכוכבים או משהו. אני גם לא מכוונת את החיים לפי מה שכותבים בעיתונים מזורגגים, בעיקר בגלל שאני בכלל לא סומכת שמי שכתב את החרא הזה יודע על מה הוא מדבר. כל מה שאני יודעת, שהחברות שלי כולן או מזל תאומים או שור או מאזניים..ושבתשעים אחוז מהמקרים המזל של מישהו ממש קלע לאישיות שלו. בכל אופן, בני מזל תאומים הם האנשים הכי וכחניים שתפגוש. יתכן מאוד שזה מה שמביא אותנו לכאן.

netbird

New member
אולי זה לא אסטרולוגיה

לדעתי, לגורמים ארציים יכולה להיות השפעה גדולה יותר על בני אדם. קשה לי להאמין שכוכבים רחוקים כל כך יכולים להשפיע אל תכונה זו או אחרת. נראה לי שתנאי סביבה (טמפרטורה, לחות, אור) שונים במהלך החודשים הראשונים להתפתחותו של התינוק לאחר הולדתו, הם אלה שמשפיעים על מכלול תכונותיו והם אלה שיוצרים את הקורלציה שבין תאריך לידה במשך השנה לבין אוסף תכונות. האדם הוא אחד האורגניזמים העילאיים היחידים שמתרבים כל השנה. ככלל, כל בעל חיים יתרבה כל עוד יש לו מזון בשפע. אצל האדם זה כנראה קרה עם המהפיכה החקלאית לפני כ- 10,000 שנה. אפשר שלאוסף תכונות זה או אחר יש ערך סלקטיבי על פי החודש בו נולד התינוק (אני מניח שלגבי תינוקות ברחם אין הבדל למרות שזה אפשרי דרך מערכות של האם). מספיק שינוי זעום במערכת האנדוקרינולוגית, כדי שמכלול גדול של תכונות יהיה שונה בין תינוקות שנולדו בחודשים שונים.

qet1

New member
נו באמת

אם כל הפעמים שהיה כתוב לי בהורוסקופ שאני אטוס לחו"ל - הייתי אמור להיות בחו"ל רוב החיים שלי
רק תחשבו על זה שאם כתוב נניח למזל בתולה ש "היום זה יום טוב מבחינה כלכלית" , או "אתם לא במיטבכם היום, צפו לשיפור בהמשך השבוע|" וכל הדברים האלה - אז זה תופס לגבי 8.5% מהאוכלוסייה (550 מליון בני-אדם)
אתה מדבר על הבדל במזג האוויר בגיל צעיר, אבל ההבדלים בין מקומות שונים בכדור הארץ בכל רגע נתון הם יותר משמעותיים מההבדלים בין העונות השונות... שלא לדבר על זה שמזל שהוא באזור אוגוסט למשל, לכל מי שגר בחצי הצפוני של כדור הארץ זה קיץ ולכל מי שגר בחצי הדרומי זה חורף
ובכל זאת הם אותו מזל, אותם תכונות, אותה תחזית לעתיד וכו'......לא טפשי?

netbird

New member
תנאים מחזוריים

אני טוען שאם ישנה חוקיות כלשהי, סביר יותר שמקורה בתנאים ארציים מאשר בכוכבים רחוקים (שחלקם לפחות כבר הפסיקו להתקיים, אבל אורם עדיין ממשיך להגיע). לדעתי, אם יש חוקיות, זו תהיה חוקיות שקשורה בתנאים המשתנים במשך השנה. מזג האויר הוא מערכת של תנאים כזו. רב תושבי כדור הארץ חיים בסביבות קו רוחב 45 מעלות צפון. באיזור זה יש לרב 4 עונות נפרדות. אפשר שאיזורי מחיה שונים יובילו לאוסף תכונות שונה, וזה יהיה טוב מדי בשביל להיות אמיתי (תרגום חופשי מאנגלית) אם נראה דגם הפוך של תכונות בין חצי הכדור הצפוני לבין חצי הכדור הדרומי. לטענתי, לאורך זמן, כאשר התנאים פרדקטביליים, עשוייה להיות להם השפעה על תכונות. במשך אלפי השנים האחרונות לא שלטנו טוב כל כך בטמפרטורת המבנים בהם בילינו. תקופת חייו המיידית של התינוק מיד לאחר היוולדו היא אולי הרגישה ביותר, ולכן מתקבעים בה חלק נכבד מהתכונות שילוו אותו כל חייו. תנאים בלתי צפויים אולי "יזיקו" לסטטיסטיקה, אבל בגדול יהיו הבדלים. בכל אופן זה רק רעיון. אתה מכיר רעיון טוב יותר?

qet1

New member
רעיון יותר טוב:

ההשפעה של התקופה בה התינוק נולד על אישיותו היא זניחה עד לא קיימת. אתה טוען שיש חוקיות, למה לא מוצאים את החוקיות הזו? למה המקום היחיד בו היא קיימת זה במדור האוסטרולוגיה בעיתון?

netbird

New member
זה לא רעיון טוב יותר ../images/Emo4.gif

להגיד שההסבר אינו טוב, זהו אולי רעיון טוב יותר, אבל לא הסבר. אתה עדיין צריך לתת הסבר טוב יותר להתפלגות שהצגתי בתגובה הראשונה בשרשור (אתה מוזמן להשתמש בהסתייגויות שכתבתי, אם אתה חושב שהן נכונות). פעם שוחחתי עם דוקטורנטית לביוכימיה שאמרה שהיא קראה לא מעט מאמרים בנושא ומשוכנעת שיש בזה משהו. שוב, אני לא מאמין באסטרולוגיה ומעדיף למצוא הסברים ביולוגיים פרוקסימטיביים ואולטימטיביים.

qet1

New member
הסקר לא מייצג

מספר הנבדקים קטן מידי. זה בגדר טעות סטטיסטית.

ald1357

New member
הסקר אולי לא מייצג אבל

אני בטוח שאתה אדם שאוהב לחשוב ואוהב להפעיל ספקנות בריאה על כל מיני תאוריות קיקיוניות, לחלופין אתה יכול להיות אדם שאוהב תאוריה מסויימת ומפעיל מנגנון של תגובות שתגרומנה לאי הפרעה מצידן של תאוריות אחרות בשטח שלא נראות, נראה דומה ? ובכן זה לא דומה, ההגדרה הראשונה תכלול בתוכה אדם שלפני שהוא פוסל הוא בודק בעצמו, מאושש את המסקנות שלו לכאן או לכאן. האסטרולוגיה אף פעם לא הצטיינה בתאוריה חזקה מאחוריה כך שמי שרוצה לתקוף אותה יכול בקלות, אבל אוספי הידע שצבורים שם ניתנים לבדיקה סטטיסטית, ואולי מחכים עדיין לתאוריה שתסביר אותם. האסטרולוגיה כמו הרבה שטחים שלא עוסקים בהתבטאויות פיזיות אלא בשטחי הכרה התנהגות מודעות, היא שטח אפור, ניסויים בשטח כזה אינם טרוויאלים, אך תפיסת העולם שלנו מלאה בהתעסקות בשטחים אפורים כאלה, אם רק תראה איך פועל המסחר הפרסום השיווק שהם שטחים שאולי כן מוכרים לך ואין לך ספק שהם עובדים, אבל הם ערטילאים בהגדרות שלהם לא פחות וגם שם כל תאור הוא תאור סטטיסטי לא יותר, ההנחה שלא יכול להיות קשר בין הכוכבים לבין מצב האדם בהיוולדו עדיין דורשת הוכחה, אני בהחלט יכול לדמיין שמצבת הכוכבים יכולה ליצור מעין תנאי גירוסקופ מקומי בתווך האטומי של ה דנא למשל ובכך לקבוע סוגי התנהגות שונים למרות שחיצונית זה אותו דנא. ואו לחלופין לנסות להסביר עוד עשר תאוריות אפשריות לכן זה שהכוכבים הם שם זה לא משחרר אותנו מהשפעתם. בדרך כלל כשהאסטרולוגיה מדברת על כוכבים היא מדברת על הפלנטות הקרובות אלינו, ולא על אלא שמאד רחוקים, אני לא אסטרולוג ולא מכיר את כל הטענות של האסטרולוגיה, אבל ממה שכבר יצא לי להכיר אני מכבד את ההנחה שיש שם אוספי מידע לא ברורים כל צרכם, רק למשל לשם דוגמא אתן לך אפיון אסטרולוגי של מזל טלה שהוא קצת יוצא דופן ולא כל כך מתאים לשאר האוכלוסיה ותבדוק אתה בעצמך כמה בני מזל טלה אתה מכיר שתואמים לסוג זה של אפיון, מנסיון שלי בני מזל טלה הם טיפוסים אנליים, במה זה מתבטא, בפדטנטיות לגבי נקיון עד כדי כפיתיות, ברכושנות, באסטיטות עצמית, ביצירת הסדר החיצוני עד ירידה לפרטים קטנים גם זה עד כפיתיות, בכעסנות מהירה, בוודאי אני חוטא לבני המזל הזה כשאני לא מזכיר עוד תכונות שלהם, אבל האיפיון של התכונות שהזכרתי הוא כמעט יחודי לבני מזל טלה מה שאני אומר לגבי אסטרולוגיה הוא לא רק לגבי אסטרולוגיה, בכלל יש המון שיטות שבנויות על בסיס לא יותר חזק מאסטרולוגיה, ולפני שאנחנו ממהרים לבטל אותן, כדאי לפתוח קודם את הלב והאינטואיציה כלפיהן ולהפעיל מבחני סבירות ולא רק לוגיים,

Charles Darwin

New member
כל הכבוד על החשיבה העצמאית

אבל המדגם באמת קטן מאוד מאוד מאוד. וגם לא מדויק. שכחת את אלה: תאומים the new LEhudd chehanov וינסטון סמית טלה ofercervo16 xflil שפם המקובלים אחר אריה sealed demon קשת meron4 כרמל 1 DEATHRUCTION דלי boomshiva roninio lostharpy Luckybob גדי zubash afon TsLiLuSHSH דגים sigalit33 magic goldfish MelancoliT סרטן ananlavan אופציה2 gloria23 לב ד (גם אני!) עקרב הלוחם המושלם YAYA15 שור Felix 5 obb bodas yairbb בתולה Exalted מדגם חלקי בלבד...

Charles Darwin

New member
ושני המדגמים ביחד (עדיין קטנצ'יק)

תאומים wild lady38 stardustgirl גברת פילסבורי עינבלי20 funkeysheep unkown lady the new LEhudd chehanov וינסטון סמית סרטן falcor אנדר וויגין הכי מושלם שיש ananlavan אופציה2 gloria23 לב ד (גם אני!) טלה cloud21 ofercervo16 xflil שפם המקובלים אחר דלי boomshiva boomshiva roninio lostharpy Luckybob שור Felix 5 obb bodas yairbb דגים satans tail sigalit33 magic goldfish MelancoliT עקרב doronimous הלוחם המושלם YAYA15 גדי zubash afon TsLiLuSHSH קשת meron4 כרמל 1 DEATHRUCTION אריה asgard sealed demon מאזניים breaking wave בתולה Exalted

Charles Darwin

New member
עכשיו גיליתי שגם המצאת אנשים../images/Emo153.gif

funkeysheep ו-unkown lady מעולם לא השתתפו בפורום הזה, ככה שיש יותר סרטנים מאשר תאומים... סרטן falcor אנדר וויגין הכי מושלם שיש ananlavan אופציה2 gloria23 לב ד (גם אני!) תאומים wild lady38 stardustgirl גברת פילסבורי עינבלי20 the new LEhudd chehanov וינסטון סמית טלה cloud21 ofercervo16 xflil שפם המקובלים אחר דלי boomshiva boomshiva roninio lostharpy Luckybob שור Felix 5 obb bodas yairbb דגים satans tail sigalit33 magic goldfish MelancoliT עקרב doronimous הלוחם המושלם YAYA15 גדי zubash afon TsLiLuSHSH קשת meron4 כרמל 1 DEATHRUCTION אריה asgard sealed demon מאזניים breaking wave בתולה Exalted

Charles Darwin

New member
סליחה, יש FunkySheep רק שזה עם

S גדולה (אז זה תיקו בין סרטן לתאומים..
).

Charles Darwin

New member
טוב מתברר שגם *unknown lady הגיבה

כאן (ללא תוכן, רק
, ככה שהיא לאו דווקא כוחנית באופן מיוחד). שוב סליחה... (כתבת unkown lady בלי n אז לא ראיתי).

netbird

New member
../images/Emo13.gifסלחתי לך, אבל...

עדיין דרוש הסבר. דרווין, תודה על הנתונים הנוספים. 49 דגימות זה כבר כן מדגם ואפילו לא רע. מחקרים רבים משתמשים לא פעם בהרבה פחות מכך מסיבות אלו ואחרות. אז בואו נבדוק את זה: הזנתי הנתונים לאקסל וערכתי מבחן חי בריבוע. הצפוי יהיה התפלגות שווה בין המזלות, כלומר 4.08 כרטיסי משתמשים למזל (הוספתי עצמי לתאומים). יש ייצוג לכל המזלות. השערת האפס: אין הבדל בין המזלות - ההתפלגות אחידה. השערת הניסוי: קיים הבדל בין המזלות - ההתפלגות אינה אחידה. להלן התוצאות: x^2= 19.326, d.f.=11, p=0.05 מסקנה: ניתן לדחות את השערת האפס. ההתפלגות אינה אחידה. הסתייגות: מובהקות התוצאה מעט גדולה מ- 0.05. המדגם אינו מתיימר לייצג את האוכלוסייה הכללית בארץ ובטח שלא את האוכלוסייה העולמית, אבל הוא בהחלט מייצג את חברי הפורום הזה. עדיין דרוש הסבר...

Charles Darwin

New member
../images/Emo153.gifתודה רבה, אבל...

המדגם הזה הוא עדיין קטן. קטן מאוד. קטן מאוד מאוד. אם אני לא טועה צריך לעשות חי בריבוע לכל אחד מהמזלות. זה אמור לצאת 4 פעמים כ"א, נכון? תנסה להטיל
(שתי קוביות) 49 פעמים ותראה מה יצא. ל-2 קוביות יש 11 אפשרויות (2-12), בדומה למזלות. נראה לך שזה מה שיצא: 2: 4 פעמים 3: 4 פעמים 4: 4 פעמים 5: 4 פעמים 6: 4 פעמים 7: 4 פעמים 8: 4 פעמים 9: 4 פעמים 10: 4 פעמים 11: 4 פעמים 12: 4 פעמים
לא יותר הגיוני שיצא משהו כזה: 2: 5 פעמים 3: 3 פעמים 4: 5 פעמים 5: 9 פעמים 6: 3 פעמים 7: 8 פעמים 8: 1 פעמים 9: 4 פעמים 10: 1 פעמים 11: 4 פעמים 12: 3 פעמים
(במקרה של קוביות הסיכוי לא בדיוק זהה, למשל הסיכוי שיצא 7 הוא גדול מ-2 או 12, אבל לא משנה..)

netbird

New member
זה בדיוק זה ../images/Emo13.gif

מבחן חי בריבוע הוא מבחן לטיב התאמה. הוא בודק כמה רחוק המצוי מהצפוי. כאשר אין הבדל מובהק סטטיסטית ביניהם, אומרים שהמצוי אינו שונה מהצפוי (אבל אי אפשר להגיד שהם דומים). אם תבדוק את הקובץ שצירפתי תראה שזה בדיוק מה שעושה חי בריבוע. הוא בודק לגבי כל מזל כמה רחוק המצוי מהצפוי. הצפוי בהתפלגות אחידה מניח שאין הבדל בין מזל אחד לאחר. 0.05 היא ההסתברות המינימלית הדרושה כדי להוכיח טענה בביולוגיה (למרות שיש שמשתמשים גם ב- 0.1 - החוקר מחליט, אך הסתברות של 0.05 מתקבלת באהדה רבה יותר). בקשר למדגם, כשעורכים ניסויים בבני אדם או בבעלי חיים, משתמשים גם במדגמים של 30 ו- 20 דגימות. כורח המציאות.

Charles Darwin

New member
לא הבהרתי את עצמי../images/Emo153.gif

חי בריבוע עושים, למיטב ידיעתי, רק כשיש 2 אפשרויות (כמו כן ולא). במקרה שלנו יש 12 אפשרויות. אנ'לא ממש סגור על זה אבל אני חייב ללכת. אני אחזור יותר מאוחר. בכל אופן, בניסויים על בני אדם או בע"ח השאלה היא בד"כ אם התרופה עובדת או לא (כן/לא)..

למעלה