אסטרטגיה בטיפול

אסטרטגיה בטיפול

ברפואה המודרנית וגם ברפואה הסינית, כשמגיעים לרופא, מתבצע אבחון ועל פי גישת והתאוריה שיש לרופא, מתבצע טיפול.
כלומר אם יש לך בעיה, הרופא מפתח מסלול טיפול, אסטרטגיה, שיש מאחוריה תפיסה לגבי הבעיה.
לפני שנים רבות הלכתי למרפא ברפואה סינית, שאמר לי: אנחנו מנסים גישה מסויימת, אם היא לא עובדת, נחליף אותה באחרת.

לפני כמה שנים הגיע אליי מטופל עם אסטמה.
בטיפול יצא שיש לו אש חזקה מדי הלב (על פי גישת חמשת היסודות הסינית). היא היתה מקור הבעיה בריאות שלו.
לא הבנתי הרבה, היות ואני לא עוסק ברפואה סינית לשמה. כן יש לי את הגישה ואת הראייה.
שאלתי מה לעשות ואז לפתע נפתח לי מסלול טיפול מורכב לפי חמשת היסודות. יכולתי לראות מה המקור האנרגטי לאש בלב, מהיכן הוא מתחיל וכיצד הוא מגיע ללב ומשפיע על הריאות.
מייד אחרי הטיפול רשמתי את המסלול.
הרגשתי לרגע "רופא סיני"
.
התקשרתי מורה שלי להילינג הסיני, שהיא עצמה כן באה במקור מהרפואה הסינית, וסיפרתי לה.
היא אמרה לי - "יופי, אתה מבסוט? כל הכבוד. עכשיו תשכח מזה. למדת שהיסודות משפיעים. את התאוריה שים עכשיו בצד. תמשיך לטפל כרגיל."

כלומר - אינטואיטיבית, בהקשבה, כל טיפול מתחיל מכלום, מחדש, מההתחלה.

אני כותב זאת משום שזה היה שיעור חשוב בשבילי בזמנו ובדיוק קראתי מאמר רציני, המדבר על אסטרטגיה בטיפול ברפואה הסינית.

איך אתם רואים את הגישה ואת דרך הטיפול שלכם מבחינת העניין הזה?
גם אם אינכם מטפלים ורק חווים טיפולים....כיצד טופלתם?

המשך יום נפלא לכולם.

וחברים
....
תתחילו להעלות דברים לפורום
.

Lagrangian

New member
נראה לי שכתבת על זה פעם, לא?

ממה שאני רואה ממטפלים, לפעמים כשיש להם מסלול מתווה מראש הם מפסיקים להגיב למטופל ומלבישים עליו פרה-קונספציות (אני צריך
לחשוב איך לומר את זה בעברית..)

יכול להיות ששיתפתי במה שהיה עם הטיפול

ההוא בזמנו.
כתבת בדיוק את מה שקורה - מלבישים על הטיפול והמטופל: פרה-קונספציות - אולי - השקפה קדומה, דעה קדומה.

העניין בטיפול האינטואיטיבי, הוא גם לא להלביש השקפה קדומה מטיפול לטיפול.
להגיע לטיפול לגמרי ריק, מההתחלה. אז יכולים לעלות דברים אותנטים וחדשים.
המורה שלי אמרה לי בזמנו.....אדם קם כל בוקר מישהו אחר....כמובן שמעשית זה גם נכון וגם לא נכון. אבל הכוונה באמירה הזו, נכונה לגמרי.
ככל שאנו יכולים לחיות את הכוונה הזו, אנו יכולים לשחרר עצמנו מרגע לרגע מהדברים שלא משרתים אותנו. או לפחות לחוות כל רגע ורגע, במלואו וכמו שהוא.

Lagrangian

New member
ועדיין

אי אפשר להקשיב באמת בלי להיות "ריק", אבל אפשר להיות "ריק" בלי להקשיב. עוד לא נתקלתי בתופעה הזו,
אבל זה גם בטח לא נעים לעבור טיפול אצל מישהו כזה :)

אדם ריק שאינו מקשיב, נשאר ריק

העניין הוא לדעת להתרוקן ולא להישאר כל הזמן ריק.
בדאו מתארים זאת לפעמים כמו ים.
כמה שתוציא ממנו, הוא לא יתרוקן.
וכמה שתכניס אליו, הוא לא יתמלא.

לעומתו....בריכה, עד כמה שתהיה גדולה, תתרוקן בשלב מסויים, או שתעלה על גדותיה.

זאת הסיבה שאני לא

אלך בחיים לפסיכולוג (וגם כתבתי את זה בחתימה שלי). כדי שאשב אצל פסיכולוג, הוא יצטרך לשמוע ממני רשימת כללים לטיפול כבר במפגש הראשון, מה שמראש יגרום לו לחזור לשיטה שלו ולומר אוקיי, "בואי תספרי לי קצת על עצמך" - וזה יקח 10 שנים בערך....

פסיכולוג/מטפל טוב לדעתי הוא כזה שמטפל בבעיה ע"י העצמת יכולות וחוזקקות שלאו דווקא קשורות לבעיה ופחות ע"י התמקדות בבעיה "שיש לפתור" וחפירה בה. תמיד תהיה בעיה, וגם כשהבעיה תיפתר תצוץ מיד לאחריה עוד בעיה. מטפלים/פסיכולוגים הרבה פעמים מנסים להגיע לעומק העניין אבל לא מבינים שאין תחתית ושתמיד עוד משהו יצוץ. מנסיוני ככל שמעצימים ומתמקדים בחוזקה/ות אישית מולדת הבעיות נעלמת אט אט (המטופל עצמו כבר עשה את הנזק והתמקד בבעיה, אין צורך שהמטפל יוסיף על כך). ככל שמתמקדים בבעיות הן מתעצמות יותר ויותר ומסתעפות לבעיות נוספות. (גם בלימודים מתמקדים יותר בחולי מאשר בבריאות ד"א) ...
יש הרבה עניין בתיאוריות, אבל באופן אישי, לי הן עוזרות כדי להבין האם הבעיה קיימת או לא. אם לא - סבבה. אם כן - אבחר להעצים את המטופל באמצעות חוזקותיו.
עם זאת, אני יכולה לומר, בהקשר לשרשור על ילדים - שעם ילדים הרבה יותר קל (לי) לעבוד , כי הם הרבה יותר "טהורים", חסרי סבלנות, ומחפשים קיצורי דרך לפתרון, לעומת מבוגרים, שמעדיפים רב הזמן להשאר מדוכדכים בתוך הדיכאון של עצמם ולא באמת רוצים לצאת מהמצב שהם נמצאים בו. אפשרי, אבל קשה יותר מילדים.

הי מלחייה....

בהחלט נכון,
בעניין התמקדות בבעיה - ההתמקדות צריכה להיות באדם ולא בבעיה.
תוך התמקדות בטובו של האדם, צריכה להיות הכוונה לריפוי הבעיה.
בעקרון, הריפוי צריך להיות כזה שישפיע על חיי האדם ויצור בו שינוי.
עיסוק רק בבעיה, מביא לצמצום האדם ומוציא אותו מהמיקוד בעצמו, בחיי, בשאלה - מה נכון לי?

לגבי ילדים - אוסיף, שילדים הם רכים. דבר רך יותר קל לשנות. הם רכים במחשבה ובגופם. הם גם פתוחים יותר, הם עדיין לא - "מכירים את עצמם".

seelinewoman

New member
נדמה לי שאני מבינה מהי הבעיה

כמי שטופלה על ידי מגוון של מטפלים.
אני חושבת שלא מלמדים רב תחומיות בדרך כלל.
כלומר, אני יכולה להבין את ההיגיון שבלטפל לפי מה שלמדת,
אבל ממה שכתבת עולה החשיבות של הידע בדיסציפינות נוספות
כדי לנטוש ברגע שמשהו לא עובד או שמזהים משהו נוסף שמוכר לך מדרך אחרת.
השאלה שלי היא: האם יכול להיות שאנשים לא עושים את זה כי השיטות סותרות?
האם אנשים לא עושים את זה כי הם פתוחים רק להיצע מצומצם של כלים?
האם יש איזו סביה שמונעת מאנשים להמשיך להשתלם כל החיים?
מה שמעניין הוא שרופאים קונבנציונליים, בעיקר רופאי משפחה, נדרשים ללכת יום אחד בשבוע להשתלמות.
למה מטפלים משלימים לא עושים זאת?
לו הייתי מטפלת הייתי עושה זאת לפחות כדי להתנסות ולהתרענן בעצמי.

אכן עולה שצריך לדעת כמה דיסיפלינות

או אסטרטגיות, אבל זה נכון כשלא עובדים אינטואיטיבית.
מטפל בעל אינטואיציה גבוהה, לא צריך הרבה דיסיפלינות, הוא צריך לפתח את יכולת הפתיחה שלו ואת יכולת ההקשבה שלו למטופל.

פתיחה יכולה להגיע למשל, מהתנסות בתחומים חדשים, לאו דווקא כאלו הקשורים לריפוי.
אני יכול לומר למשל, שההתנסות החדשה שלי ביוגה, תרמה לגישת הריפוי שלי.
ובעצם, כל חוויה שנתפסת כמעמיקה, תורמת ליכולת הריפוי של מטפל אינטואיטיבי.

dawadi

New member
סמואל האנמן

עוד לפני שהתחיל להכנס להסבר על מהי הומאופתיה, אומר דבר מאוד ברור:
על המטפל להיות נקי מאמונות קודמות לחלוטין, ולהיות כמו שהוא קרא לזה "צופה בלתי משוחד". רק כך, אמן אמיתי של אומנות הריפוי, יוכל להביא את החולה חזרה למצב של בריאות.

חשוב מאוד להיות דף חלק, כל פעם מחדש.

מספר דרכים, מספר אסטרטגיות, מה שחשוב זה באמת, כמו שאמרת צחי, לדעת מהי הדרך הכדאית ביותר לריפוי, מה שמצב החולי מספר לנו ומה שהאדם מספר לנו, כך שנוכל להבין ולהרגיש לאן צריך ללכת, באיזו דרך ולקראת מה (בריאות, בסופו של דבר, כמובן).

בנוגע ללהעלות דברים, זה גם יגיע :)

מילים קצרות ונכונות. קשורות גם לשאלה של

סלין.
זה היופי שבריפוי הוליסטי ואינטואיטיבי מבחינתי.
ויחד איתו גם היכולת לקבל מידע שאינו תלוי בחומר ובתיאוריה שנמצאים במחשבתו של המטפל....אלא ביכולת ההכלה שלו.
על יכולת ההכלה יש לעבוד עוד ועוד.

נחכה להעלאות

המשך יום טוב.

למעלה