אסטרטגיות למידה בהיסטוריה

אסטרטגיות למידה בהיסטוריה

אני אמורה ללמד את התלמידים שלי שהם ליקויי למידה על מלחמת העולם הראשונה והשנייה.יש למישהו רעיונות באסטרטגיות למידה?, איך עושים את זה?

לא כל לקויי הלמידה זהים.

צריך לאפשר להם גישה לחומר הרבה יותר מגוון מלתלמידים אחרים ולעודד כל אחד למצוא את דרכו ללמידה וידועה. יש להפנות אותם לסרטים בנושא, לאפשר בחירה בין ספרים מגוונים בגישתם, לעודד אותם לדבר אחרי הקריאה והצפיה ואולי אפילו לשאול אותם שאלות השוואתיות בן דיעות של היסטוריונים שונים. אני לא הייתי מלמד אף אחד היסטוריה רק או בעיקר בשיעורים פרונטלים. בטח לא את מי שקשה לו להקשיב, קשה לו לסכם או קשה לו לקרוא את הסיכום בכתב ידו.

דליה.ד

New member
כן, יש לנו כמה דרכים

אני מזמינה אותך להביט על הקישורים האלה, הם רלוונטיים ללמידת היסטוריה: ובהצלחה!

יונה שו

New member
את מדברת על דרך למידה

ובעצם מתכוונת למה ? איך להסביר ? הרי לא צריכה להיות בעיה, הם לקוי למידה ולא אינט' נמוכה, נכון ? איך לזכור ? צריך לדעת מה הליקויים שלהם... איך לסכם ? מחשב כמובן וכל מה שעידו יציע בדרכים הטכניות של המחשב. איך להבין ? יש דרכים רבות - אפילו בעיה להגיד סתם כך - כי אולי דרך של השוואה אינטליגנטית יכולה לדבר אליהם מעולה, ואולי דרך של הבנה של מלחמה אחת ורק אחר כך של השניה... צריך לדעת אם כך... מה הליקויים של כל אחד ומה המשותפים ולבנות את התוכנית. אם תתני פה טבלה של ליקויי למידה ספציפיים - אפשר לעזור לך ביותר מאשר שתי המלחמות הללו...

למעלה