אסטרטגיות למידה בחשבון

אסטרטגיות למידה בחשבון

הבן שלי לומד בחטיבת ביניים, ומאובחן ADD. הוא מקבל עזרה באסטרטגיות למידה בתחום המילולי, ושמתי לב שגם במתמטיקה הוא מתקשה - למרות שיש לו תפיסה מתמטית טובה, קשה לו עם חומר מורכב כי הוא שוכח את היסודות ולכן מתקשה להשתמש בחומר שלמד שנה שעברה למשל, כאשר יש בעיה מורכבת. אני מחפשת עבורו מורה שתעזור להקנות אסטרטגיות למידה בתחום החשבוני כדי שייקל עליו להתמודד עם סוג הקושי הזה, אך לא מוצאת. האם מישהו מכיר מורה כזו (לחטיבת ביניים ממש קשה למצוא). רעיונות אחרים שיכולים לעזור? אשמח לשמוע. תודה.

נסי את מכון רום פילת ברמת גן.

כבר מזמן לא המלצתי עליהם.

רחוק, לא?

תודה, אבל איך הם יוכלו לעזור לי עם מורה ברעננה? הסעות לרמת גן לא באות בחשבון.

בררי בפורום למורים ובפורום של

החינוך המיוחד בתפוז. כמו כן את יכולה לגשת למורה המלמדת מתמטיקה בבית הספר ולשאול או את המחנכת או היועצת. לשאול ולברר בבית הספר לא עולה כסף ולעיתים יש להם פתרונות.

הרבה ילדים עם הפרעות קשב

יש להם בעיה עם חשבון בכלל. הבעיה בחטיבה היא באמת קשה במקצוע זה. הבן שלי למשל גם לומד בחטיבה (כיתה ח') והוא לקוי למידה (בלי הפרעת קשב) ואכן המורה הפרטית לחשבון היא מורה המלמדת בתיכון בשעות הבוקר ואחר הצהרים אם תלמידים אבל היא מורה רגילה לחשבון אין לה התמחות מיוחדת ללקוי למידה למרות שעם השנים היא עברה השתלמויות בנושא. ודרך אגב היא מסבירה לו מצוין את החומר ומאז שהתחיל ללכת אליה השתפר באיזה 15 נקודות. אני שומעת מהרבה הורים שבגיל חטיבה, תיכון קשה למצוא מורים לאסטרטגיות למידה בגיל הזה. רוב המורים לא רוצים ללמד ילדים בחטיבה או בתיכון עדיף להם להתעסק עם הקטנים. אני חושבת שאם תמצאי מורה גם אם היא לא מתמחה באסטרטגיות למידה אבל עובדת בחטיבה או תיכון והיא מורה מבינה ואיכפתית הילד יסתדר איתה ויוכל ללמוד איתה גם

למעלה