אסטרטגיות למידה ועלות כספית.

lolita205

New member
אסטרטגיות למידה ועלות כספית.

המורה שלי להיסטוריה המליצה לי היום ללכת למורה לאסטרטגיות למידה (היא לא הראשונה שהמליצה לי על זה, גם המורות בחטיבה המליצו לי וגם באיבחון לקשיי למידה שעשיתי הם ממש המליצו) אבל אמא שלי אומרת (ובצדק) שזה הרבה כסף. ולא נעים לי להתווכח איתה כי אני יודעת שהיא צודקת וגם ככה אני מרגישה ממש רע כי אני "עולה" להורים שלי הרבה כסף.. אני יודעת שזה לא טוב שאני מרגישה ככה אבל בסדר נעזוב את זה כרגע. אני מרגישה שאני כן צריכה את האסטרטגיות למידה האלה כי אני לומדת למבחנים (בעיקר בהיסטוריה ובספרות וכו'..) מלא זמן אבל לא הרבה באמת נכנס לראש לא משנה כמה אני אנסה. אבל מצד שני לא נעים לי מבחינה כספית.. יש אולי חוברת או הדרכה או לא יודעת המ לאסטרטגיות למידה שלא עולה כסף (או שעולה מעט כסף..) זה ממש חשוב. אני מתחרפנת.! מה אתם ממליצים לי לעשות?! תודה...

אני זוכר לטובה את

"מדריך למשתמש בראש" של טוני בוזן. אם כי לא כל כך ישמתי אותו ולכן אני לא יודע להגיד אם הוא יעיל.

ראשית, כישלון בלימודים עולה יותר.

גם אם מדובר בכישלון יחסי. אני אומר לך את זה לא כדי לשפוך שמן על מדורת הויכוח שלך עם אמא שלך אלא כדי שאת תוכלי להרגיש נוח עם עצמך. אין מה לעשות: הצלחה ביחם למרות לקות עולה כסף ולקות למידה וריכוז היא יחסית אחת הלקויות הזולות. היית יכולה להרגיש אשמה אם ההחלטה על הלקות הייתה שלך. לצערי, איני מכיר ספר טוב בנושא. אני יכול להמליץ לך להשקיע פחות זמן מיותר בלימודים לא יעילים ולחפש עבודה לכמה שעות בשבוע שתממן לך את המומחה בלי השתתפות ההורים. תתחילי לשאול אנשים שאת מכירה מי יודע על צורך בביביסיטר או על חדר מדרגות לניקוי. רעיון הספר אינו רע בכלל. אולי הוא באמת יפתור לך את הבעיה. בהצלחה!

אני באותה הדעה עם עדו

חפשי עבודה שתממן לך את המורה הפרטית. מנסיון עם עצמי ועם הילד שלי. כשאני למדתי לא הייתה מודעת כמו היום וגם הייתי תלמידה ממוצעת+ כך שבאמת לא הורגש הקושי. אם הבן שלי כבר הדברים אחרת ואכן זה עולה כסף. יתכן ואמך לא מודעת למצבך או פשוט לא מבינה את המושג הוראה מתקנת או הוראת אסטרטגיות הלמידה. גם בימינו ישנה בורות רבה בנושא. הפתרון המיידי שהיתי מציעה לך הוא לגשת ליועצת בדחיפות. ישנה אפשרות לקבל עזרה בבית הספר עצמו (למרות שבתיכון מאוד קשה לא תמיד יש מורות לכך). דברי עם היועצת הסבירי לה את המצב אולי יחד איתה תוכלו למצוא פתרון (היא גם תוכל לדבר אם הוריך). ישנה גם אפשרות ללמוד אצל סטודנית להוראה שזו השנה האחרונה שלה ולומדת במיוחד מקצוע זה. והפתרון האחרון הוא באמת לחפש עבודה ולממן לעצמך את השיעורים הפרטיים

למעלה