אסטרטגיות לקריאת ספר

orlita

New member
אסטרטגיות לקריאת ספר

אז ככה, הבן שלי עולה לכיתה ז, ואמרו להם לקרוא ספר כיוון שבתחילת השנה יהיה לו בחינה על הספר. אז עזרתי לו להחליט, והוא עכשיו קורא את אל עצמי של גלילה רון פדר. איזה אסטרטגיות אתם ממליצים לי לעשות איתו, כדי שיזכור את מה שקרא בעוד חודש? אמרתי לו כל פעם שהוא ניתקל בדמות חדשה, שיכתוב... מה הקשר של הדמות המישנית לדמות הראשית.... ושיסכם במילים שלו כל פרק ופרק... יש לכם עוד משהו שניראה לכם חשוב? תודה אורלי

אסטרטגיות לזכירת הספר

מקווה שהוא נהנה מהספר.. וזה לא עונש בשבילו. כדי שיוכל לזכור את הפרטים יש למיין אותם בדרך שתיראה לו. אפשר בכרטיסיות. אפשר בקבצי word במחשב. אפשר בקובץ אקסל.. אפשר באיורים, ציורים, וכו'. הוא יחליט על דרך הפעולה, תציעי לו כמה.
מיון וכתיבה של דמויות - כל דמות לחוד.
מיון אירועים מיוחדים שמוזכרים בספר (כולל מס' העמוד)
מיון של פרטים שנראים לו חשובים, או פרטים שהוא רוצה לזכור.
הוא יכול להציע בעצמו גם משהו למיין, מה עוד יש שם, שהיה רוצה לזכור. זו דרך שגם אם לא יזכור בעוד חודש, לפחות יהיה לו בכתובים לעיין. מניסיון, בדרך כלל כשמכינים את הדפים האלו, כרטיסיות וכו', זוכרים גם מאוחר יותר, ויש תזכורת קלה לפני מבחן או בדיקה.

לקרוא גם מאמרים על הספר ולחפש

איפה אתה מסכים עם המאמר ואיפה לא. השוואת ניתוחים של הספר וקריאת דיעות עליו תעזור לזכור את האירועים שנחשבים חשובים בעיני הקוראים המלומדים יותר.

בחינת הבגרות שלי

בבגרות בספרות לפני מיליון שנה, כשהייתי תלמידה, נבחנתי על "החטא ועונשו". לא קראתי את הספר הזה בכלל , רק מה שנאמר עליו. חרשתי מה אמרו עליו, זה היה מעניין. רק אחרי הבחינה, החלטתי לקרוא את הספר (כשכבר לא היה חובה...) והצטערתי שלא קראתי קודם, כל כך נהניתי ממנו.. כמה פילוסופית חיים... מחשבות.

orlita

New member
הילד קורא את הספר אל עצמי , וכל כך

נהנה ממנו, הוא קורא כל יום פרק וכך הוא לא מרגיש שזה הרבה עמודים, ואחרי כל פרק אנחנו מדברים הוא מספר לי בע"פ על מה מסופר. ליונה ועידו, גם אני כשהייתי צעירה לא קראתי שום ספר אבל עשיתי עבודות בספרות רק מהתקצירים ומחוברות העזר שיש לכל ספרי העזר שיש בספרות לבגרות, וקיבלתי ציונים גבוהים, אבל אני חושבת שבכל זאת ילד בבית ספר יסודי צריך לקרוא ושיהיה לו הרגלי קריאה מינימאלים. אני בטוחה שבבית ספר תיכון או אולי אפילו בחטיבה הוא יגלה בסיפריה שיש תקצירים ואז הוא יעשה הכל משם. טוב , תודה לכם על ההקשבה והעזרה. שיהיה לכם המשך שבוע מקסים אורלי

למעלה