אסטרטגיית לימודים לבגרות בתנ"ך

Palm tree

New member
אסטרטגיית לימודים לבגרות בתנ"ך

שלום לכם. כדי לקבל ממוצע גבוה יותר, החלטתי לשפר את ציון הבגרות בתנ"ך. מבחן הבגרות הוא ב-30 למאי. יש לי 53 פרקים לדעת לבגרות, ואני פותר שאלות מאנקורי (הגירסה החדשה ביותר. נראה לי 2000) בקשר לכל פרק. שאלתי היא, האם פשוט פתירת השאלות תספיק? או אולי יש אסטרטגיה נוספת? ידיד שלי הציע לי לקרוא את החומר של כל פרק, לנסח לו שאלות בעצמי ולפתור אותן מבלי להסתכל בחומר הכתוב. האם זו אסטרטגיה יעילה לדעתכם? יש לכם רעיונות נוספים? אודה לכם אם תועילו לענות לי במסרים האישיים.

moogy1

New member
בגרות בתנך

שלום לך, פתירת שאלות מאנקורי בלבד לא תספק את ההצלחה המקוווה. אתה יכול להעזר בסדרת הספרים של ישראל חגי ( ויהי אור, במלוך מלך, ועוד שניים שאיני זוכרת את שמותיהם המדוייקים, אך הם משתייכים לאותה סדרה ). בנוסף כדאי להתמודד עם פתירת בחינות מלאות על מנת לתרגל אנסינים ומימוש בחירה מתוך הפרקים השונים.

אני מוסיף לדברי המגיבים:

כדאי להמשיך לעשות את מה שאתה עושה אך להוסיף גם דרכי לימוד אחרות. לימוד בדרכים מגוונות היא אסטרטגיה מומלצת. הייתי קורא גם את הספר שמכין לבגרות של אורציון ישי (או ישי אורציון, האיש משתמש בשני השמות), במיוחד עם הוא הוציא מהדורה מחודשת של הספר. הייתי גם פוגש חברים שלומדים לאותו מבחן, לומד ביחד ומחליף ידע.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif אני אגיד לך מה אני עשיתי

<והצלחתי דווקא יפה> קראתי פרק, קראתי סיכומים על הפרק במיקודית <של רכ"ס, זה הספר>, ולפני מתכונת עשיתי שאלות באנקורי על הפרק. לבגרות רק קראתי שוב את המיקודית. על שאלות בתנ"ך אפשר לענות לפי היגיון, כי בסופו של דבר הכל כתוב בתוך התנ"ך הבעיה היא להבין
לא צריך נגיד ללמוד דברים בעל פה <חוץ מתאריכים> חשוב להבין, לדעת... לדעת להתמודד עם טקסט תנ"כי לבד. וזהו בעיקרון. המון בהצלחה

דליה.ד

New member
ועוד אפשרות...

שמעתם על קאסוטו? בתחילת כל ספר ובתחילת כל פרשה יש תקצירים מעולים. אני מסכמת את התקצירים עם התלמידות שלי וההצלחה שלהן מדהימה.

Palm tree

New member
אם נסכם את כל תגובותיכם

בעצם כולם אמרו לי להשתמש בספר אחר מלבד אנקורי ולשלב בין השניים. יש לי סדרת ספרים, דומינני שקוראים להם "עולם התנ"ך" בגוונים של סגול וזהב שכאלו, ונאמר עליהם שהם ספרים טובים. תודה לכם

דליה.ד

New member
עולם התנ"ך

דווקא עמוס במידע מרחיב ולא רלוונטי (אלא אם כן אתה סטודנט לתיאולוגיה...). אני נאמנה לקאסוטו.

יונה שו

New member
נכון, קטע ?

כשבדרך כלל אוכלוסיות הבנים בקרב ליקויי הלמידה גדולה מאוכלוסיית הבנות, דליה בוחרת לה ללמד רק את התלמידות, ראית מה זה ?

למעלה