אסטרטגיית למידה לאוניברסיטה

Poria

New member
אסטרטגיית למידה לאוניברסיטה

שלום לחברי הפורום. באוקטובר אני מתחיל את לימודיי באוניברסיטה בחוג להיסטוריה. כפי שכולם יודעים, מקצוע זה מצריך שינון וזכירה של חומר לימוד רב. אני כעת קורא ספרי היסטוריה שונים על מנת להכין את עצמי טוב ככל האפשר ללימודים. הבעיה שלי היא שאני מעוניין למצוא דרך למידה יעילה כדי לשלוט בחומר. אין לי בעיה לעשות מה שעשיתי בלימודיי בתיכון - שינון וצילום החומר בראשי ולאחר מכן "לשפוך" אותו על נייר. אבל אסטרטגיה זו יעילה רק לבמחנים ולטווח קצר. חיפשתי באינטרנט וביררתי אך לא יכולתי למצוא דרך טובה. אולי למישהו יש איזו עצה או אתר טוב שיוכל לעזור לי? תודה מראש.

הסטוריונים כן מתמודדים עם ההיסטוריה

ראשית יש להם להם יכולת להבחין בין עיקר וטפל משום שהם מנסים להעלות ולהוכיח השארות הקשורות בהיסטוריה ולא רק לסקור אותה כמו לבגרות. שנית הם ממינים את העובדות לחשובות עבור תהליכים מסויימים וממינים את התהליכים לסוגי תהליכים, למשל כאלה שנובעים מטופוגרפיה, מדת וכו'. היסטוריונים גם מצליבים ומשווים מידע ולא רק לומדים אותו ממקור אחד ולכן הוא קל יותר לזכירה עבורם. אני משוכנע שכשתגיע לאוניברסיטה תגלה שלפחות הקורסים המתקדמים הם סיפור שונה לחלוטין מהבגרות ושללמוד באוניברסיטה זה לא כמו ללמוד בתיכון. האוניברסיטה אינה 'תיכון למתקדמים'. היא פשוט משהו אחר.

papylove

New member
קורסים לאסטרטגיות

באונברסיטאות קיימים אני מציע לך כי תפנה לאוניברסטה תסביר את בעיתך ותבקש להיכנס לאחד מהקורסים האלו.

ואלה! נכון! ובחלק מהאוניברסיטאות

דיסלקטים מקבלים הנחה על הקורס. אני לא יודע אם השואל לקויי למידה אבל חשוב לציין עובדה זו.

Poria

New member
תגובה

ובכן, לקוי למידה אני לא. אני גם עדיין לא לומד באוניברסיטה, אני אתחיל את לימודיי שם באוקטובר. התעניינתי בדרכי למידה בבית לקראת הלימודים. אני מקווה להכין את עצמי טוב ככל האפשר, והבעיה היא זכירה לטווח ארוך וכמה חומר עיוני שרק ניתן בדרך הכי טובה.

Poria ../images/Emo140.gif רבותי, ההיסטוריה חוזרת..

יש דרכים רבות לתשלום האגרה... וגם ללמידה של כל מקצוע. יש אפשרות לתת לך מרשמים מכאן עד הודעה חדשה, ואולי השיטות טובות אך לא לגמרי מועילות לך. הכי חשוב - שאולי תפרט איך אתה רגיל ללמוד, ונראה מה אפשר לשפר, לשפצר ? ספר לנו אחר כך מה עזר... וגם רוצה להציע לך את הפורום של הסטודנטים הם עוזרים בכיף לכל שאלה. (שאלתי אותם גם על אסטרטגיות והם נענו ברצון). ויש פורום של לימודים ושיעורי בית, וגם שם הילדים החכמים נותנים עצות לכל שאלה. כדאי לנסות...

Poria

New member
איך זוכרים?

בדרך כלל אני פשוט קורא את הספר ומשתדל לזכור אותו. הסתכלתי על מחקרים שונים שהראו שסטטיסטית, לאחר חודשיים מקריאת חומר מסוים, רוב האנשים זוכרים בערך 17 אחוז ממנו. לנושא הספציפי שאני מתעניין בו כרגע יש לי ארבעה ספרים, כ"א 500 עמודים בערך. הבעיה היא שכמעט כל משפט בספרים הללו מכיל מידע חשוב והכרחי. כמובן שבלתי אפשרי לזכור את הכל, אבל הייתי רוצה למצוא שיטה שתאפשר לי לזכור לפחות 50 אחוז מהספרים הנ"ל. אני לא יודע מהי ההגדרה לזכרון צילומי אבל בלימודיי בתיכון עשיתי שימוש ביכולת זכירה שכזו. אבל כמו שאמרו כאן - אוניברסיטה זה לא תיכון. ניסיתי להכין סיכומים, אבל לא נראה לי שזו השיטה שלי, מעולם לא הסתדרתי עם השיטה הזו. למישהו יש רעיונות?

אולי כדאי להמתין שהעניין יהיה מוחשי

הלימוד באוניברסיטה אינו דומה ללימוד בבית הספר. אני מפחד שתתכונן לדבר הלא נכון. אולי הבעיות שאתה מצפה להן ומתכונן להן יהיו שונות מאילו שתפגוש.

למעלה