אסימוב והיינלין

הייזל

New member
אסימוב והיינלין

אני אוהבת את הספרים של היינלין. אומרים שאת אהבתך הראשונה לעולם לא שוכחים וספר המד``ב הראשון שקראתי היה ``אל המאה ה 21`` של היינלין, כמובן. זאת הייתה אהבה ממבט ראשון למרות שהספר לא היה הטוב ביותר שלו (ואת זה הבנתי מיד בקריאה שניה כעבור כמה שנים). נדבקתי בחיידק. לא חיפשתי סתם מד``ב (לא ידעתי אפילו שקראתי מד``ב) חיפשתי את היינלין ומה שמצאתי היה האוסף ``הגבעות הירוקות של הארץ``. זה קרה כשהייתי בת 12, הייתי צריכה להגיע לתיכון כדי לגלות אותו מחדש. גיליתי בעבר שספרים שנוטים לצוץ מול העיניים שלי בספריות ובכלל כדאי שאתפוס אותם לפני שייעלמו. (וזה בדיוק מה שקרה לי עם ``הנסיך כספיאן`` התעלמתי ממנו עד שגיליתי שהוא שייך לסדרת נרניה ואז הוא פשוט נעלם) בתיכון הספר ``החתול העובר דרך קירות`` לא הפסקי להציק עד שבסוף התייאשתי וקראתי אותו מבלי לשים לב לסופר ורק לאחר שקראתי את ``מספר החיה 666`` נפל האסימון ומאותו הרגע לא הפסקתי לקרוא היינלין. אפילו יש לי כעשרה ספרים שלו בבית ובעוד שיש לי רק אחד של אסימוב. היה לי מזל בספריית ביה``ס שלי היו ספרי מד``ב במצב של אפליה מתקנת לעומת כל השאר. עם אסימוב זה היה שונה. את אסימוב קראתי מתוך מודעות גבוהה יותר לגבי מי ומה הוא ובכנות לא הצלחתי להבין על מה ההתרגשות, לא הצלחתי להתמכר. ניסית ואני עדיין מנסה וזה פשוט לא הולך. הדמיות בספרים שלו הם כלים להעברת המסרים שלו ללא חיים שלא קשורים לסיפור או למטרה שהציב בפני עצמו להעביר. והסיבה שאני מנסה לנתח אותו היא בניסיון להבין למה אני לא מתלהבת ממנו כשאר האנשים. אין בלבי ספק, אסימוב הוא בעל רעיונות מבריקים ומרתקים, הוא מורה נהדר אבל בתור ספור הוא יבש, אפילו יבש מאד. (שוב לטעמי) לא הצלחתי להזדהות עם הדמויות הגדולות שלו. (גם לא בנמסיס שהוא טיפונת יותר לחלוחי) אבל הסיפורים הקצרים שלו היו משהו אחר לגמרי, לא רק שאהבתי אותם הם גם נחקקו בזיכרון שלי(המעורפל מאד). הסיפור (``במחר כפול תשע``) על הבחור שמנסה להוכיח שהוא לא מפגר ושהוא יכול ללמוד כמו כולם, הסיפור על האיש ששינה אותו בשמו ושינה את העולם או הסיפור על מכונת הזמן. לא הופתעתי שאסימוב עשה יד אחת עם סילברברג. קראתי את ``שקיעה`` בגרסה הארוכה שלהם (רק את הגירסה הארוכה לא הצלחתי למצוא את הקצרה) והרעיות היה מעניין מאד והסיפור לא מעניין מספיק. אין בכך שום דבר רע. אסימוב היה פרופסור לביוכימיה (וגם כתב ככה) כתב מאות ספרים בנושאים שונים והיה אהוב, מפורסם ומעורך עד מאד. היינלין היה רק מוסמך לפיסיקה והגראנד מסטר הראשון של המד``ב. הוא פשוט היה סופר טוב יותר.
 

O~Lucifer

New member
הינליין, יחד עם ניבן הוא מהחביבים עלי

הספר הראשון שקראתי שלו היה אל המאה ה21 מסיפורי הילדים שלו, סיפור טיפשי, על ילד טיפש, אבל מה לעשות שזה מה ששבה את ליבי? מאוחר יותר, קראתי את די זמן, ואז התמכרתי סופית... אל המאה הוא עדיין הספר החביב עלי מסדרת סיפורי הילדים, ולשוט הוא החביב עלי מבין סאגת משפחות האוורד... לעומת רוב החברים שלי, ושאר קוראי הינליין שאני מכיר, אני אחד היחידים שהצליח לסיים את 666 וגם לאהוב אותו, אני לא משתגע על עריצה היא הלבנה (ספר חביב, אבל לדעתי לא מהמשובחים שלו), ומעריץ שרוף של מורין ג`ונסון :) ובקיצור, מת עליו, ועל עבודתו, וחבל שלא הצליחו לשכנע אותו לבוא לארמגדוןקון :-(
 

Boojie

New member
אני בעד לארגן סיאנס!

מי יודע, אולי הוא ייעתר לבוא?
 
אני לא מכיר את החברים שלך, אבל

גם אני אהבתי מאד את מספר החיה 666 ואני מכיר הרבה שקראו אותו ואהבו את מה שקראו. אני סבור שמספר החיה 666, הוא אחד הספרים הטובים של היינלין. למספר החיה יש חסרון גדול, הסוף שלו גרוע ומאד מבולבל. לעומת זאת וזאת דעתי האישית, די זמן לאהבה הוא ספר בינוני בלבד ולשוט מעבר לשקיעה ספר גרוע.
 

פרספוני

New member
מה קורה בלשוט?

מזכירים שם את ההרפתקאות של לזארוס עם אנדי ליבי מלפני שהוא היה ליב, במקרה? תמיד מתתי לדעת מה קרה להם אז.
 

הייזל

New member
לשוט מעבר לשקיעה

לשוט מעבר לשקיעה הוא סיפורה של מורין ג`ונסון-סמית-לונג אימו האהטבה עד מאד של לאזרוס לונג. ישנן שמועות עקשניות שטוענות שזה רומן אוטוביוגרפי. אני לא מסכימה עם זה. את עלילות אנדי ולאזרוס אפשר חמצוא ב``בני מתושלח``.
 

זורקי

New member
אני אוהב את שניהם

זה אומר משהו עלי? אולי כמו אוהבי כלבים ואוהבי חתולים?
 
היינלין

היינלין באמת גדול למרות התפיסות הפשיסטיות שמופיעות בספריו. ``מספר החיה`` לדעתי משובח ביותר. תנסי את סילברברג.
 

הייזל

New member
סילברברג

אני לא יודעת הרכה על סילברברג. אני רק יודעת שהוא נחשב לדור הצעיר של המד``ב(למה? רק אלוהים יודע לדעתי הוא דור ביניים) מהשכן קראתי את רוב הספרים שלו שתורגמו לעברית ולדעתי הצנועה הוא משעמם. אהבתי רק את ``כנפי לילה`` ואני חושבת שהוא עורך מבריק.
 
תחנת הוקסביל הוא ספר עם פוטנציאל

גדול מאד שלא מומש. לדעתי הרעיון בספר גדול, אבל הספר עצמו משמים. סילברברג לא החליט מה הוא רוצה לכתוב, מד``ב קשה או סוציולוגיה מדע בדיונית. כך גם נראית העלילה של תחנת הוקסביל, תקועה בין שני הנושאים האלה.
 

Boojie

New member
לא ברור לי על סמך מה אתה מניח

שיש סתירה בין מד``ב קשה לסוציולוגיה. מעבר לסוגיה הזו, ההתמקדות של הסיפור היא בהחלט בסוציולוגיה. מרכיב המד``ב הקשה (כלומר, הטכנולוגיה והמדע) בסיפור הוא שולי. המוקד של הסיפור הוא בתהליכים החברתיים והאישיים שעוברים על הדמויות ועל המדינה. ובזה הוא עושה בהחלט עבודה יפה. בעיני הספר מרתק. אם כי אני חייבת להודות שאת ``האיש במבוך`` אני אוהבת יותר...
 
לא ברור לי מדוע את שמה מילים

בפי. אני לא חושב שיש סתירה בין מדע בדיוני לסוציולוגיה. אני פשוט חושב שרוברט סילברברג נתקע באמצע, בין סוציולוגיה למד``ב והחמיץ את שניהם. במנושל, שגם בו יש עלילה סוציובדיונית, סילברברג היה הרבה יותר ממוקד.
 

הייזל

New member
המנושל

המנושל הוא ספר מד``ב סוציולוגי ומי שכתבה אותו היא אורסולה לה-גווין בוודאי התכוונת לספר אחר.
 

פרספוני

New member
קראת את..

``למות מבפנים``? ספר אחלה, גם אם קצת לא נעים לקרוא. זה קצת הזכיר לי את ``פרחים לאלג`רנון``, מהבחינה ששניהם מדברים על איבוד של יכולות. וגם ``ספר הגולגלות``, אפילו שהוא נשמע די דפוק (ארבעה תלמידי קולג` מחפשים חיי אלמוות, נחשו מי ימות?), מדבר על דילמה מוסרית די מעניינת של הקרבה עצמית.
 

oric

New member
אסימוב

אני דוקא מאוד אוהב את אסימוב והוא אחד מהסופרים האהובים עלי גם הינלין סופר טוב אבל אין מה להשוות בינו לבין אסימוב
 
למעלה