אסימפטוטות

Deathatred

New member
תשובה

די חיפפו אצלנו בנושא לימסים (למעשה לא לימדו אותו בכלל) אבל אני אנסה לעזור. אסימפטוטה אנכית זה קו שבו הפונקציה לא מוגדרת כאשר המכנה שווה לאפס והמונה שונה מאפס (אם שניהם שווים לאפס זה חור). כדי למצוא אסימפטוטה אופקית עליך להשוות את המכנה לאפס ולמצוא עבור איזה X הוא שווה לאפס. אסימפטוטה אופקית זה מצב שמתרחש כאשר X שווה+ או - אינסוף. כדי למצוא, הצב X שואף לאינסוף בפונקציה, הזנח קבועים ובדוק מה נותנת החלוקה. למשל: הפונקציה x^2+3x+7 חלקי 4x^2+7x+9. כאשר X שואף לאינסוף, כל הגדלים ביחס ל X בריבוע זניחים, לכן נשאר לנו x^2 חלקי 4x^2. במצב הזה X בריבוע הוא מספר עצום אך עדיין לא אינסוף ולכן אפשר לצמצם בו. נקבל 1/4. כלומר y=0.25. כאשר X שואף לאינסוף, ערך ה Y שלו ישאף לרבע. ככה למדנו. מקווה שעזרתי

תודה ../images/Emo70.gif , עד כמה שזכור

לי יש גם משהו כשהחזקות של ה-X שונות, החזקה במונה גדולה יותר, או קטנה וכד´, ובאחד מהמקרים אסימפטוטה אופקית שווה ל-0 . תודה

Deathatred

New member
מקרה זה קורה

כאשר החזקה במכנה גדולה מהחזקה במונה. כאשר, למשל מחלקים X בשלישית ב X^7 ו X שואף לאינסוף, X^7 גדול אינסופי מונים מ X^3. נצמצמם ונקבל 1 חלקי X^4. אבל X^4 הוא מספר כה עצום וענקי, ככה ש 1 חלקי אינסוף שואף לאפס. לכן האסימםטוטה האופקית במקרה זה היא Y=0. להבנה יותר טובה של הנושא רצוי ללמוד לימס (אני מקווה שמלמדים את זה טוב אינפי כי בתיכון לא למדתי את זה בכלל).

ויקי16

New member
אסימפטוטה אופקית

כאשר מעריך החזקה של ה x במכנה גדול ממעריך החזקה של ה x במונה האסימפטוטה היא y=0 כאשר מעריך החזקה של ה x במכנה שווה למעריך החזקה של ה x במונה האסימפטוטה היא מנת המקדמים של ה x. כאשר מעריך החזקה של ה x במכנה קטן ממעריך החזקה של ה x במונה, אין לפונקציה אסימפטוטה אופקית. אסימפטוטה אופקית זה בעצם גבול הפונקציה כאשר ה x שואף ל +/- אינסוף... מקווה שאני לא מטעה...

למעלה