אסיפת הורים-ומה עוד מחכה לנו...

אסיפת הורים-ומה עוד מחכה לנו...

רוצה לעדכן אתכם (כי כבר אתם עמוק ב
) וגם לשאול לדעתכם. אתמול בערב, אסיפת הורים.עקב ההחלטה על מעבר הילד בשנה"ל הבאה לכיתה רגילה (עם שילוב כמובן) עברנו את כל המורות המקצועיות כמו גם את המחנכת. כולל המורה לחנ"ג, איך לא ?! המורה לגיאוגרפיה אומרת שהוא משתדל,לומד,עוזר לכולם, אבל משקיע המון אנרגיה בלהוכיח לה שאפשר להסתדר בלי האטלס...לוקח מחבר, מביט במפה, אפילו ממציא
-בגדול, היא בהחלט רואה שיפור בלמידה ומרוצה ממנו מאוד, רק שכבר יביא את האטלס.... אנגלית- יש לקחת בחשבון שמדובר בילד שלא למד אנגלית ביסודי בכלל, ממש לא הלך לו ביסודי בשום צורה עם הנושא הזה- היום, יש לו ציון של משהו בסביבות השבעים ומעלה ונמצא בקבוצה המתקדמת של כיתתו, כל זאת מבלי להכין שיעורי בית בכלל... והחשוב מכל-מתמטיקה- לפני זמן מה הרי עבר במקצוע זה לכיתה הרגילה לשם התנסות ובדיקה..- המורה מתפעלת ממנו (
וכך נראיתי כשדיברה) משתדל,משקיע,מקשיב,מבין. נחמד! אבל---- קיבל 45 במבחן האחרון וברור לה שזה מפני שהוא לא מתרגל אחה"צ. הבטיחה שתוציא אותו משיעורים אחרים ותעבוד איתו לבד כי מאוד רוצה שיתקדם (תבורך!) ושאלה אם אוכל גם לקחת עבורו מורה פרטית. אז זהו. בגדול- אני כבר מכינה אותו שהרבה עבודה מחכה לו בחודשים הקרובים, כאשר כל חבריו נכנסים לתחושת חופש קרב, הוא צריך להכנס למשמעת לימודים על מנת להתחיל ברגל ימין את השנה הבאה. היועצת כבר אמרה לי שיספקו לנו את כל החומר שעליו להשלים במקצועות השונים. אז יצא לי קצת ארוך, אבל אשמח לשמוע את דעתכם, איך לעשות את זה? איך להכניסו למשטר לימודים בחופשה, כאשר אני עובדת 10 שעות ביום מחוץ לבית? אם לקחת מורה, צריך מישהו שיתאים לו, איך לעשות סדר בכל מיליון הדברים האלו ובכל זאת לא להעמיס עליו ולתת לו גם להנות מהחופש? רעיונות, מישהו
(בטח שכחתי לשאול משהו....)

יונה שו

New member
../images/Emo45.gif ישששש כולם תורמים להצלחה -כיף

בעניין העבודה שהוא צריך לחופש. א. נראה לי חשוב ביותר ללמד אותו אסטרטגיות למידה נכונות שישפיעו על כל הלמידה שלו בכל המקצועות. ב. להשלים רק מקצועות שיש בהם רצף ונבנים בהדרגה. כמו כן יש להשלים מיומנויות ולא חומר במקצועות האחרים. ג. בדרך כלל מורה מיומנת, מומחית מספיק יכולה לעשות את העבודה, אבל מי שבסוף עוקב במשך השבוע, זה כנראה את... שיהיה רק בהצלחה ! וכיף לשמוע שיש פרגון מכל הסביבה.

אז כשמחפשים מישהו-מה לחפש?

את כנראה צודקת בהכל..אבל אצטרך מישהו שיעבוד איתו, מה לחפש? ו-

יונה שו

New member
מורה לאחד משני הנושאים החשובים

לאסטרטגיות למידה או להוראה מתקנת. חשוב שהיא תוכל לקרוא את האבחונים ולהבין (אם היא לא בדיוק מבינה, אני מוכנה להגיד לך מה הדרך הטובה ביותר לעבוד איתו על סמך האבחונים...) והכי הכי חשוב - שהיא תסתדר איתו, ושהוא ירצה לעבוד איתה, ישתף פעולה, וירגיש שהוא נרתם ונתרם.

צריך גם מדריכה אישית שתשים לב

במה הוא מכין שיעורים ותתאם בין מורים פרטיים. יש דברים שלא בריא שאמא או אבא ישאלו עליהם יותר מדי שאלות. אותי שלחו ללימודיה בשביל זה (עד שבסוף הלכתי ללימודיה במקום לבית הספר). כדאי לשקול לשלוח אותו למחנה קייץ במדינה דוברת אנגלית. זה יאפשר לו גם ללמוד אנגלית הייטב וגם לחוש בחופש.

למעלה