אסיפת הורים

אסיפת הורים

יש לי אסיפות הורים עם שני הילדים, אני תמיד תוהה לגבי האסיפות האלה, מה המטרה שלהן?
יש קטע מדליק שכתבה ליהיא לפיד על האסיפת הורים עם הילד שלה שהיא כעסה עליו ואחר כך הרגישה אשמה. זה תמיד גורם לי לרצות להיות הכי בעדם שאפשר מול המורות...
אבל יש דברים שהייתי רוצה לדון בהם עם המורים בלי שהילד יהיה שם ובעצם המטרה היא להעצים את הילד מול ההורה? או להגיד באמת מה הבעיות? אני אף פעם לא יודעת... תכף נלך ואולי אחזור עם תובנות...

schlomitsmile

Member
מנהל
נדמה לי שכוונתך ליום הורים
אסיפת הורים זה אסיפה של כל הורי הגן/כתה לדון בסוגיות שעל הפרק.
ביום הורים יש מפגש אישי של הורה וילד עם המורה.
נראה לי שהרעיון הוא לעדכן את ההורה במצב
ובאותה הזדמנות גם להזמין את הילד אם יש לו מה לומר,
לעשות זאת בעידוד ההורה.
מה הוא צריך/מבקש, מה מפריע לו.
אפשר לשבח את הילד מול ההורה,
אפשר לחשוב יחד איך לפתור בעיות.
אם ההורה רוצה, אשר לקבוע שיחה אישית
עם המורה בלי הילד, חוץ מזה.

רזאי

New member
אני למדתי לאהוב את המפגשים האלה,

אחרי שהגענו לארה"ב למערכת שונה. הקטנה לא ידעה אנגלית, אז בפגישה בחודש נובמבר קיבלתי תעודה מלאה ציוני נכשל. המורות אמרו שזו תעודה חסרת משמעות ונחכה למפגש הבא, בעוד חצי שנה כדי לראות מה מצבה באמת. למפגש שאחרי חצי שנה- לא הוזמנו. מסתבר שמזמינים רק הורים לילדים עם בעיות. ניסינו להגיד שנשמח להגיע גם כדי לשמוע דברים טובים. ניסינו להסביר שאנחנו לא מכירים את המערכת, ובטח נצא נשכרים מפגישה. שום דבר לא עזר לנו. המורות לא מבזבזות את זמנן בדיון על תלמידים נורמטיבים.
כולם תמיד מתלוננים על מערכת החינוך בישראל. בעיני המערכת האמריקאית הרבה פחות טובה.

אז בסוף נהניתי

כיף לראות שהמורות של הילדים שלי אוהבות אותם.
עם זה יצאתי.
היו דברים שהם צריכים לשפר, היו דברים שהם מעולים בהם אבל היה נורא בולט שהם אהובים בכיתה והיה לי כיף לראות את זה...

למעלה