אסיפת רציו היום, כדי לאשר את רכישת רציו פטרוליום

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
היום ב 14:00, ביהודה לוי 85 ת"א.

אני מצביע בעד.
יש לי מעט רציו פטרוליום אך יותר רציו הרגילה.
מבחינת רציו זה כסף קטן. קונים ב 70 מלשח כשיש 20 בקופה, כלומר 50 מלשח נטו, לפירמה בשווי 3 מיליארד, ורציו מקבלים אופציה לכמה בוננזות בעתיד.

מבחינת רציו פטרוליום קונים אותנו במחיר נמוך משמעותית משהיו החלומות בעבר, אם כי גבוה משמעותית מהמחיר בתקופה האחרונה.
לכן גם אם פחות מאושר מהמחיר בהצעה, והייתי מאושר יותר עם שווי של 100 מלשח למשל (שגם זה גרושים בשביל רציו), יהיה לי קשה להצביע נגד באסיפה שלה.
זו לא הצעה בלתי סבירה בעליל.

רציו יהש - זימון אסיפה ל-10.11.24-אישור ביצוע הצעת רכש לרציו פטרוליום כפוף לתיקון הסכם השות',כתב הצבעה -משלים | מאיה – הבורסה

dw

Well-known member
מנהל
האסיפה אישרה
רציו יהש - אסיפת רצו אישרה ביצוע הצעת רכש מלאה לרצפט,כפוף | מאיה – הבורסה

כעת נצטרך לראות אם משקיעי פטרוליום יסכימו להיפרד מהאחזקה בשווי הזה.
הם הסבירו שנצטרך רוב מוחלט של 95% וזה לא כזה טריביאלי להשיגו, כי אנשים יצטרכו להיפרד לעד מנייר החלום.
אני אמרתי שאפשר היה להציע אולי גם תחליף של תן פטרוליום קבל רציו והם ענו שעם המזומן מי שירצה לקנות רציו, ולהישאר עם קצת מהחלום בתוך החברה הממוזגת, יוכל לעשות כן.
אמרתי להם גם שלדעתי אפשר היה לפרגן למחזיקים הכאובים שווי קצת יותר גבוה בהצעה, נגיד 100 מלשח, כדי שיסכימו לצאת עם שחיטה פחות כואבת.
השווי בהצעה מניח שגיאנה שווה 0, וזו הנחה די מחמירה, ומתבסס על פיליפינים+מרוקו. אני למשל מחזיק בפטרוליום גם בגלל הפוטנציאל לקידוח עתידי בגיאנה, שכנראה לא יהיה של אקסון אלא של חברה אחרת, נגיד hess שכיום שברון בתהליך קניה שלה, ואם גיאנה זה הג'קפוט של אקסון אז למה שגם שברון לא תרצה לקחת שמה ביס? אם יסתבר בעתיד שאכן יש פה משהו, ונכון, זה "אם" גדול, אז רציו קונה פה בכלום כסף בוננזה יפה.
לכן בכובע של רציו לא היתה לי שום בעיה להצביע בעד.
בכובע של פטרוליום? נו נו, בצער ובקושי אצביע כן, ולו כי לפני שנה השווי בשוק היה נמוך משמעותית, והשוק שלנו הוא שוק קשה קשה לחברות חלום (כשאלקטריאון היא כמובן החריג).

dw

Well-known member
מנהל
למי שיש רציו פטרוליום בתיק - יש להצביע על הצעת הרכש עד מחר.

אני הצבעתי בעד. הגם שהייתי מאושר יותר עם הצעה יותר נדיבה מ 35 אגורות הרי שמדובר במחיר שיא של השנתיים האחרונות, שווי של כ 75 מלש"ח, כך שבל נסחף עם דמעות התנין שלנו |תנין| :p
נכון, פעם פעם הנייר נסחר למעלה מפי 10 מההצעה. ליבי ליבי.

אפשר יהיה להמשיך לקבל חשיפה לשדות הפוטנציאליים החלומיים שלנו בגיאנה, הפיליפינים ומרוקו דרך אחזקה ברציו הרגילה. נכון, אלה מהווים כרגע שבריר משוויה אבל אם יצליח? זה כן יהיה אפסייד נחמד גם לרציו הרגילה. לכן את התמורה במזומן שנקבל אפשר יהיה להשקיע ברציו (שזה נייר סולידי בהרבה, המחלק דיבידנד)

מחזיק ולא ממליץ

dw

Well-known member
מנהל
והנייר אכן יורד, כ 9%, בווליום של 700 אלשח.

פחות מ-חצי מהמחזיקים הסכימו למכור ב 35 אגורות.
תוצאות הצעת רכש ליהש של רצפט מטעם רצו,ההצעה לא נענתה | מאיה – הבורסה

מקווה שבהמשך רציו תגיש הצעת רכש חדשה, במחיר מעט יותר גבוה, נגיד 40 או 50 אגורות, שכן עבור רציו מדובר בכסף קטן, ובשאיפה אז כן יצליחו להגיע לרוב הדרוש כדי לאלץ מחיקה של הנייר. גם אם אני הסכמתי אני יכול להבין מחזיקים ממורמרים אחרים שלא אהבו את המחיר המוצע.

THE_ENDLESS

Active member
והנייר אכן יורד, כ 9%, בווליום של 700 אלשח.

פחות מ-חצי מהמחזיקים הסכימו למכור ב 35 אגורות.
תוצאות הצעת רכש ליהש של רצפט מטעם רצו,ההצעה לא נענתה | מאיה – הבורסה

מקווה שבהמשך רציו תגיש הצעת רכש חדשה, במחיר מעט יותר גבוה, נגיד 40 או 50 אגורות, שכן עבור רציו מדובר בכסף קטן, ובשאיפה אז כן יצליחו להגיע לרוב הדרוש כדי לאלץ מחיקה של הנייר. גם אם אני הסכמתי אני יכול להבין מחזיקים ממורמרים אחרים שלא אהבו את המחיר המוצע.
אני לא מאמין שהם ישפרו את ההצעה פעם נוספת, לפחות לא בטווח הקצר.
חבל גם שהמחזיקים לא נענו, בסה"כ היה מדובר על פרמיה מאוד הוגנת.

למעלה