אסמה של העור

אסמה של העור

סער 5ש+3 ילד בריא ללא רגישויות ידעות ב8 חודשים האחרונים אנו בדיטה גלוטין וקזאין אחרי שהתחלנו את הדיטה היה שיפור ניכר בתקשורת ובעירנות בחודשים האחרונים אנו מזלזלים ומחפיפים בדיטה (לא שינוי בתיקשורת ) ביום שישי התחלנו לתת לסער יוגרט והוא התחיל לפרוח מעבר לשינוי בתזונה ההינו בנופש הרבה ברכה ים וקרם שיזוף. הרופאה טעונת שהסיבה לחץ -מוזר אנו בחופשה אשמח לקבל טיפים ולשמוע על נסיון של אחרים תודה איציק

razgalili

New member
בעיקרון

בעיקרון תגובה אלרגית מושפעת מלחץ פסיכולוגי, זה למה הרבה אנשים מקבלים התקף אלרגיה בעת ביקור של החותנת. אני לא יודע על סמך מה הרופאה קבעה שהסיבה לאלרגיה של הילד היא דווקא מתח נפשי. באופן מעשי - הטיפול באלרגיה זהה בכל המקרים - לנסות להוריד את סך הכל הכמות של האלרגנים שהילד חשוף להם, לנסות לזהות את האלרגן הספציפי שהביא להתקפה אם יש כזה - יכול להיות יוגורט, יכול להיות קרם שיזוף, יכול להיות חותנת.

razgalili

New member
אנטי היסטמינים

לא אוהב אותם אבל הם עובדים. להרחיק את הילד מכל אלרגן ידוע. יכול להיות שתוספת אומגה 3 תקטין את התגובה הדלקתית.

razgalili

New member
גם לנו זה קרה אתמול בלילה!!

יותם המסכן קיבל פריחה אדומה וגושית על כל הבטן והגב. התגובה היא בברור לקרמים של הקילציה והתוספים. נצטרך להחליף אותם במשהו אחר. נתנו לילד בנדריל, אנטי היסטימין חזק לילדים. הילד נרדם תוך עשר דקות, הפריחה נעלמה והילד קם בבוקר שמח וטוב לב.

guybz

New member
לחץ נפשי? משפיע רק במקרה שהילד

היפר אלרגי מראש. מבין הגורמים שצינת הייתי מונה קודם כל בריכה- הכלור שבבבריכה ביחוד, אחר כך קרם הגנה ובסוף יוגורט. אומגה 3 במינון גבוה מפחיתה בצורה משמעותי ביותר את האלרגניות של הגוף. מכיר הרבה אנשים כולל בני משפחה (כולל זה שכותב) שנרפאו המאלרגיות שלהם בזכות אומגה 3 והפסיקו להשתמש באניטהיסטמינים וסטרואידים גיא

dorit11111

New member
האם הבנתי נכון,שאומגה עוזרת

עם אלרגיות?ילד שלי אלרגי לדגים אז אנחנו נותנים לו אומגה רק פעמים בשבוע.לא הייתי אומרת שאומגה עזרה לו עם אלרגיות.באותם ימים שהוא לוקח אותה הוא אפילו היפר.אבל זה כן עוזר לו עם שפה.בעבר ניסינו לתת לו אומגה פעם ביום והגענו למיון עקב קוצר נשימה.אז איך זה עובד?

razgalili

New member
יש ילדים שאומגה שלוש עוזר להם

לאלרגיה. אם הילד מגיב בקוצר נשימה לשמן דגים אז זה כנראה רע לו ולא כדאי להמשיך.

guybz

New member
אם את רוצה הסבר יסודי למה אומגה 3

מונעת אלרגיות תקראי את המאמר שלי לחיות ללא תרופות. יש לזה הסבר ביוכימי ברור מוכר וידוע שאין עליו עוררין. עם זאת יתכן שילדים או אנשים יהיו אלרגיים לחלבון של הדגים. בדרך כלל בשמן דגים למאכל אדם אין בכלל חלבון דגים. למיטב הבנתי לא יתכן שבן אדם אלרגי לEPA וDHA שהן שתי חומצות השומן אומגה 3 שיש בשמן דגים ובשבילם לוקחים שמן דגים. אלו מרכיבים חיוניים ביותר שגם הגוף שלנו מיצר ופשוט לא יתכן להיות אלרגיים אליהם. המקרים הנדירים שבהם יש אלרגיה לשמן דגים נובעת מאחת משלוש סיבות א. אלרגיה לחומצות שומן אחרות שיש בשמן. בדרך כלל סה"כ EPA+DHA לא עוברים את ה50% בשמן ויתר השמן אלו חומצות שומן אחרות. ב. אלרגיה לקפסולה העשויה מג'לטין שהוא חלבון מעובד מעצמות. גם נדיר אך אפשרי ג. אלרגיה לתוספים אחרים שיש בשמן כמו חומרי טעם לגבי ההיפריות המתגלה ביחוד בילדים אוטיסטים עם תחילת לקיחת אומגה- התאוריה שלי (שכבר כתבתי כאן פעם) היא שהאומגה 3 מסדירה את המעבר העצבי במוח של הילד ומכיוון שילדים אוטיסטים נמצאים במצב מתמיד של גירוי חסר והמוח שלהם מנסה לפצות על כך בגריה עצמית (סטימינג) הרי שכאשר המוליכות העצבית משתפרת המוח נכנס למצב של פעילות יתר המתבטאת בהיפריות. אם התיארויה הזאת נכונה אז שימוש מושך באומגה 3 (שבועות או חודשים) יגרום עם הזמן להפחתת ההיפר אקטיביות עם הסתגלות המוח למצב החדש ה"בריא יותר" בכל מקרה אני חוזר ואומר שחד משמעית אני מכיר מקרים רבים (עשרות) של אנשים ששימוש במינון משמעותי של אומגה 3 מנע עד ריפא אצלם את האלרגיות. גיא

maanina

New member
לגיא

האם מישהו ניסה לממש את התאוריה? האם נתקלת במקרה שילד המשיך לקחת את האומגה 3 למרות ההיפריות ולאחר תקופה היא נעלמה?

guybz

New member
לא ידוע לי על מישהו שניסה לממש זאת

הדיווחים על ההיפריות הזאת מגיעים רק מכאן מפורום טיפול ביולוגי באוטיזם. אבל אני רוצה לתת לך אנלוגיה מאד דומה שנוסתה על עשרות ואולי מאות ילדים ועובדת בהצלחה מדהימה: טיפול בטורט בעזרת תוסף מזון מיוחד לטורט הנקרא Ts + Control זהו תוסף שגם אני נותן לבן שלי המכיל מינרלים וויטמינים בהרכב ספציפי לטורט (אבל עוזר מאד גם ל PDD). ידוע שאצל אחוז ניכר מהילדים, אולי 30%, יש החמרה ברורה בסימפטומים השליליים למשך מספר ימים עד מספר שבועות. אבל מי שמתמיד זוכה לשיפור ניכר בטווח הזמן הבינוני והארוך. יש לכך הסבר תאורטי. אני מצרף לינק לאתר של בוני גרימלדי המיצרת ומפיצה את התוסף הזה. כל מה שאתם עושים בפורום הזה, ואני עשיתי עם בני לפני 6 שנים ועד היום, זהו ניסוי פרטי על ילדינו. אין לנו ברירה אחרת. לדעתי את יכולה לקחת אחריות עצמית על הילד ולהתמודד עם היפריות למשך מספר שבועות על מנת לנסות לקבל את התועלת של קשב וריכוז וקשר עין שהם הליקוי הגדול של ילדים אלו. אבל כמובן זו החלטה אישית של כל הורה כמה סימפטומים שליליים הוא מוכן לסבול בדרך לשיפור. תופעות הלוואי של תרופות נוירופסיכאטריות הן בעיני ניסוי הרבה יותר מסוכן ממתן אומגה 3 גם על חשבון של היפריות זמנית או הפרעות עיכול זמניות גיא

maanina

New member
לגיא

התחלנו עם ויטמין E של שלוס ואם הכל יהיה בסדר אתחיל שוב בזהירות את האומגה.

dorit11111

New member
גיא,תודה על הסבר.היה לי חשד שאין

קשר בין אלרגיה לדגים ואומגה3.

למעלה