אסף

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
שלום אלישבע,
הלילה חלמתי חלום שאת רובו אינני זוכר. אבל אני זוכר מקטעים ממנו. בחלום יש שתי דמויות שבחיים האמיתיים אני לא ממש פוגש או חושב או מדבר איתן כבר שנים. לשני האנשים קוראים אסף (אני מניח שזאת הסיבה שהם בחלום, המסר קשור לפועל או לשם אסף).
רקע את מכירה פחות או יותר, חזרתי לעבודה אחרי שאחי נפטר לפני מספר שבועות. זה אח שני וזה מעלה תהיות רבות. אני חושב שאולי זה גם קשור לקושי לחזור לחיים הרגילים, לשגרת עבודה על אף הרצון לחזור לשגרה.

מקטעים מהחלום:
אסף (מישהו מהעבודה שאני לא בקשר איתו) אסף אותי ברכב כדי שנעשה משהו (לא זוכר אבל משהו טכני של להביא משהו או לסדר משהו באיזה משרד, משהו שהוא פקידותי וסתמי לחלוטין אבל זה היה במרחק נסיעה). כשהגענו אחרי כמה זמן התברר שבחור אחר בשם אסף (היה איתי ביסודי לפני בערך מיליון שנים, לא היינו בקשר גם אז) נסע לאותו מקום לסדר משהו אחר ואמרנו שחבל שהוא לא דיבר איתנו קודם היינו חוסכים לו את הנסיעה.
בהמשך החלום משהו לא זכור לי אבל נסענו אני ואסף (הראשון) ובדרך עצרנו וראיתי נוף שהיה מהמם ביופיו. אנחנו היינו על סוג של צוק ובנוף היה ים ושקיעה יפיפיה אבל בלי שמש (היתה הצללית של השמש על הים ולא הייתה שמש בשמיים כמו שהייתי מצפה שתהיה) רציתי לצלם כי ממש התפעלתי מהמראה הזה ורציתי שהתמונה תצא ישר ולא הצלחתי למצוא את הפונקציה של "קווי רשת" במצלמה של הטלפון. אני לא בטוח אם הצלחתי לצלם בסוף או לא.

זה מה שאני זוכר.

תודה

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
שלום גה,

הפרוש שלי לחלק א אסף ואסף

מה שבולט בקטע הפתיחה הם שני דברים: הפגישה עם שני בחורים בשם אסף, וסתמיות הנסיעה או הפעולה . נסעתם לאיזה שהוא סידור זניח שאפילו אינך מסוגל לזכור מהו. אסף א' אסף אותך. אסף ב' – הגיע במכוניתו לאותו מקום, גם כן לאיזה סידור לא ברור ולא ממש חשוב,

מה שכן חשוב הוא - שאתם הצטערתם שאתם לא ידעתם ולא אספתם אותו מראש, ולכן לא חסכתם ממנו את הנסיעה.

אני קושרת את הקטע, לעונה שלפני חגי תשרי וביניהם חג האסיף הוא חג סוכות. חג האסיף הוא חג חקלאי ששבו אוספים את כל יבול פירות הקיץ - לפני בוא החורף זה החג האחרון ( של השנה החקלאית ( סוף השנה ,אסיף) ואז ומתחילה שנה חקלאית חדשה. זה חג מאוד שמח והשמחה היא כתובה בתורה כאחת מחובות החג!! זה החג היחיד שבו קיימת מצוות שמחה שהיא גם חובה!

בְעַת יָמִים תָּחֹג לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ בַּמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָה כִּי יְבָרֶכְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בְּכֹל תְּבוּאָתְךָ וּבְכֹל מַעֲשֵׂה יָדֶיךָ וְהָיִיתָ אַךְ שָׂמֵחַ.

השמחה על סיומה של שנה חקלאית מוצלחת ( ברכה אלוהית) והתקווה שהשנה הקרובה, תהיה מוצלחת לא פחות .

בחלום מופיעים לך שני אנשים בשם אסף!! לא פגשת אותם הרבה זמן, מי הם יכולים להיות?? ברור! אלה שני אחיך שנאספו לעולמם בטרם עת.

השנה שלך הזאת (והשנים האחרונות מאז מות אחיך גיא, והבעיות הבריאותיות שלך ושל רעייתך) כלל לא היתה שמחה! חג האסיף שלך ( החג האחרון של השנה החקלאית ) – הוא אינו חג בכלל! הוא אבל שכולו צער (כפול ואפילו משולש – שני אחיך ודודתך רחל)! בחלום אתה ואסף א' הצטערתם שלא חסכתם נסיעה מאסף ב'. אכן מצער שלא חסכתם לו נסיעה לבית עולמו! אתה מרגיש צער כבד על פטירתו ואולי גם איזו אשמה על כך שלא יכולת למנוע ממנו נסיעה זו.

יתכן שאסף ב' הא דווקא אחיך הצעיר גיא, שנפטר אחרי החלום הנבואי. אתה נושא עמוק בליבך אשמה נסתרת - שניבאת את מותו ואף על פי שחשת שזה חלום נבואי – לא פעלת למנוע את המוות הזה.

הקטע הראשון הוא מסמל את בנאליות המוות ( הפעולות הסתמיות שהיה עליכם לבצע במקום העבודה, נסיעה סתמית, לעבודה סתמית שאתה אפילו לא זוכר מה, אבל את הנסיעה אתה זוכר היטב!).

חלק ב' נוף יפה בעת שקיעה - כמה פרושים

אתה ואסף א' המסמל את אחד מאחיך או שניהם, מגיעים לנוף מהמם לעת שקיעה ללא שמש. השקיעה היא מותו של אחיך שחר! והנוף הנשקף מהצוק מסמל את אחיך גיא. אכן הם שניהם במקום טוב עכשו, במקום שמימי ויפה כזוהר הרקיע. ואתה? אתה על שפת המצוק השמש כבר נעלמה והחושך עוד מעט יירד (הם בעולם שכולו טוב, אבל אתה מבחינת התחושה בלב – במקום שעוד מעט יחשיך ובנוסף הוא גם מסוכן! מקום שאתה עלול ליפול! (ליפול לתהום, אל גיא אחיך, או לים הצער)

החלום אומר לך, שהרגע הזה – שעדיין הוא יפה ועדיין לא ירד הלילה צריך הנצחה! אתה רוצה להנציח את הרגעים האחרונים שלך עם ( שני) אחיך המנוחים. הם נחים עתה, אבל אתה - מתעסק במצלמה. בסוף אינך מצליח בפעולה.

אכן סוף הקטע שהתחיל בטיול למקום מאוד יפה, מסתיים באכזבה. אתה לא בטוח שהצלחת לצלם. החלום אומר לך, ששאתה לא בטוח בכך שאתה מנציח את אחיך ( גיא או שחר או שניהם) כמו שהיית רוצה.

אולי ההתעסקות במצלמה ואי ההצלחה של מציאת הפונקציה, מסמלת את הלבטים שלך ולדאגה שלך בעניין העזרה למשפחתו של אחיך שחר.

אפשרות נוספת – החלום אומר לך – למצוא את קווי הרשת שלך - קווי אורך וקווי רוחב להתמצאות במרחב. להגיע לנקודה או למקום טוב ויפה שבו תראה את השמש זורחת (שחר). למקום ולמצב שירגיע אותך, או להחלטה בנוגע לדילמות בעניין משפחת אחיך.

עוד אפשרות – קווי רשת מסמלים את הצורך למחוק את הצער שלך, לסיים את האבל רב השנים, לסיים את תחושת האשמה (על החלום הנבואי ההוא), לחזור לחיים, למקום שבו תעמוד על הצוק – צוק יציב ובטוח שממנו לא תהיה לך אפשרות לפול לצער תהומי, אבל יהיה אפשר לצלם את הנוף היפה. החלום אומר לך - להשלים עם מה שקרה ולהבין, שזו גזרת גורל (האל) אפשר להתאבל כמובן אבל גם לשמוח על מה שיש ( הנוף היפה, הים , השקיעה שאחריה תבוא זריחה, החיים עצמם), הגיע הזמן לאסוף את עצמך ולחזור לאיתנך.

יש הרבה סמלים בחלום וכמה פרושים, כולם אפשריים, אם הם מתאימים לך. אשמח לשמוע את חוות דעתך על הפרושים השונים. למה התחברת ולמה לא.

ga26

Member
ואוו. פירושים שלא חשבתי עליהם.
בכלל לא חשבתי לקשר בין אסף ל"נאסף אל אבותיו" אבל הרעיון שזה על אחי שנאספו מעניין מאוד.
השקיעה היא נוגה אך גם יפיפיה ומענגת וזה אולי המקום בחיי שהוא נוגה אך המשפחה המצומצמת מאושרת. החשש שהכל יקרוס מהצוק בבת אחת. החשש שזה יכול לקרות גם לי.
קווי הרשת להבנתי זה איזון. הם משמשים כדי לייצב את התמונה. אני לא מוצא את האיזון ואת השקט בעקבות הטלטלה. אני לא מצליח לרגע מהפחד שמחר אמות ואשאיר אחרי חס וחלילה יתומים.

תודה על ההכוונה שלך בפירוש.
החלום חושף את הלבטים והמחשבות העמוקות שלי.

שוב תודה אלישבע

אלישבע777

Well-known member
ואוו. פירושים שלא חשבתי עליהם.
בכלל לא חשבתי לקשר בין אסף ל"נאסף אל אבותיו" אבל הרעיון שזה על אחי שנאספו מעניין מאוד.
השקיעה היא נוגה אך גם יפיפיה ומענגת וזה אולי המקום בחיי שהוא נוגה אך המשפחה המצומצמת מאושרת. החשש שהכל יקרוס מהצוק בבת אחת. החשש שזה יכול לקרות גם לי.
קווי הרשת להבנתי זה איזון. הם משמשים כדי לייצב את התמונה. אני לא מוצא את האיזון ואת השקט בעקבות הטלטלה. אני לא מצליח לרגע מהפחד שמחר אמות ואשאיר אחרי חס וחלילה יתומים.

תודה על ההכוונה שלך בפירוש.
החלום חושף את הלבטים והמחשבות העמוקות שלי.

שוב תודה אלישבע
נהניתי לקרוא את הפרושים שלך. הם יעזרו לי לפרושים של החלומות הבאים.

למעלה