אספן חדש בפורום!

ilandi1

New member
אספן חדש בפורום!

שלום לכולם,

חדש כאן - אבל אספן המון שנים.

בין היתר אוסף מטבעות, תמונות של שווקים, גפרורים, ואשתי חולה על מנורות שמן עתיקות (רפליקות), פיגורינות של סרטים שהיא אוהבת ועוד כמה..

אני תמיד מחפש ליצור אוספים חדשים.. כל עוד יש זמן.. לפעמים סתם מחפש איזשהו פריט מיוחד לא בהכרח כדי להתחיל אוסף.

האוסף העיקרי שלי הוא מטבעות:
מנדט - חסר לי המון
מקום המדינה ועד הלום - השלמתי כמעט הכול - הרגילים + מאות מטבעות מיוחדים (חנוכות/פרצופים/מ' שנים)
מהעולם - אוסף כללי + מטבעות מיוחדים (כסף / זהב)
את האוסף הרכבתי בעיקר מ-Ebay - ששם קניתי מטבעות מנדט והשלמתי את החוסרים מישראל, וכיום אני קונה בעיקר באתר המכירות הפומביות-BIDSPIRIT ששם אני מחפש כל מיני מטבעות מיוחדים (כסף/זהב) לקנות בזול ואולי למכור בעתיד ביקר, ולפעמים יש מטבעות מנדט לפי משקל.. :) כבר קרה שקניתי כמה מטבעות כסף וזהב שמכרתי בפועל בפי כמה וכמה יותר :)

אני נעזר בהמון אתרים לעקוב אחרי שווי האוסף שלי, ובדיקה האם שווה לקנות מטבע חדש או לא במחיר שרוצים - לדוגמא יש את PCGS ואתר NGC ששם אפשר למצוא כל מטבע אם יודעים לחפש טוב. כמובן שאני תמיד מצליב עם תוצאות של בכמה באמת נמכר - לא רק כמה כתוב במחירון. לדוגמא אם מדובר על מטבעות רוסיים, אני בודק ב-MDV שמתמחה בזה, ויש עוד כמה.

אני גם נהנה מהאיסוף עצמו, וגם מנסה מעת לעת למכור חלק מהאוספים - כמובן ברווח! כדי להגדיל את האוסף.. :)

איפה אתם קונים מטבעות?
והאם יש כאן אספנים / האנטרים שמחפשים לעשות פליפים?

נעים להכיר ומקווה שיהיה כיף בפורום!

ברוך הבא לפורום
אני אוסף מטבעות הרבה שנים בדגש על טעויות הטבעה ומטבעות חריגים ומשונים. תוכל לראות את האוסף שלי באתר:
http://israelerrorcoins.wixsite.com/coins
&nbsp
אני גם קונה הרבה באיביי, וגם באתרי מכירות פומביות אחרות באינטרנט. בארץ יש לך את קדם, רומנו, אישתר, בן עמי אנדרס ואחרים. בחו"ל יש את Heritage, את Stack Bowers ועוד. יש אתרים שמרכזים תוצאות חיפוש ממכירות פומביות בכל העולם, כגון sixbid.com ו numisbids.com.

hadi orr

New member
ברוך הבא ומאחלים לך הנאה מרובה כמו לכולנו כאן. נשמח לראות

תמונות מהאוספים שלך. שיהיה בהצלחה.

גלעד133

New member
אספן חדש....

לא ברור. אותו כיתוב בדיוק שכתבת כאן בפורום תחת השם אילן מופיע באתר קולקט תחת השם ניצן. לא רוצה סתם להקניט אבל אשמח להסבר, מה עוד שאינך עונה למייל שהשארת. קצת מוזר או שסתם נדמה לי ??????? מספיק טרול אחד בעל 100 שמות שממאיס את פורום קולקט על משתתפיו. מקווה שאני טועה בעניינך.

powo

New member
גלעד פה קיימת האפשרות פשוט לחסום.וזה בניגוד לקולקט

גלעד133

New member
אפשר לחסום...

היי
לא מדויק. בקולקט עורך האתר יכול למחוק הודעות שהתפרסמו [לא לחסום, רק למחוק לאחר שהתפרסמו]. אבל מה שהתכוונתי שקולקט די התחרבן [יחסית] בגלל טרול בעל 1000 שמות ואני מקווה שהמחלה לא תתפשט גם לתפוז.

למעלה