אספרגר , מישהו ??!

אספרגר , מישהו ??!

מאובחן טרי מאתמול , בן שבע וחצי.
אשמח לשמוע מעוד הורים מי מה מו , מה מגיע לנו, אפשרויות טיפול וכו.

תודה רבה !
 

SMADAR55

New member
אמרו לכם אספרגר?? עפ"י המינוחים החדשים לא אמורים להשתמש יותר

במינוח אספרגר.
בכל מקרה, מבחינת זכויות- עליכם לפנות לבטוח לאומי לקבל הכרה- יש להגיש האבחון וטפסים רלוונטיים ותזומנו לועדה רפואית עם הילד.
אחרי שמקבלים הכרה של בטל"א ניתן לקבל הנחה בארנונה, טלפון , חשמל, תו חניה לנכה, הנחות במקומות מסויימים. מקבלים גם חוברת של בטוח לאומי המפרטת הטבות לנכים.
ניתן לקרוא לגבי זכויות באתר של כל- זכות KOLZCHUT.
ילד על הספקטרום המשולב בבי"ס רגיל יכול לקבל סייעת (משלבת) אישית- מצריך ועדת השמה לשילוב יחידני וועדת שילוב הקובעת את היקף הסיוע הנדרש (רמת תפקודו שעל פיה קובעים כמה שעות סייעת מקבל) והאם צריך תמיכה נוספת (למשל- מורה להוראה מתקנת, קבוצת מיומנוית חברתיות, טיפול רגשי).
ילד על הספקטרום יכול גם להשתבץ במערכת החינוך המיוחד, בהתאם לצורך ובהתאם לקביעת ועדת השמה.
ילד על הספקטרום זכאי לטיפולים פרא רפואיים עד גיל 18- 3 טיפולים בשבוע, במסגרת קופת החולים או קבלת החזר על טיפולים פרטיים (לפי גובה התקרה שנקבעה).
הורה לילד על הספקרטרום זכאי להיעדר מהעבודה בגין טיפול בילד (ימי מחלת ילד נוספים).
לגבי טיפולים- האם באבחון לא נתנו לכם המלצות ?
 
תודה לך על התשובה, אכן לא השתמשה

במילה אספרגר וציינה שזו המילה שהו משתמשים בה אך לא עוד. האבחון הכתוב אמור להגיע אליי במייל ואז אראה בדיוק מה כתוב.
דיברה על קלינאית תקשורת ועוד כמה דברים (בשלב הזה כבר הייתי בתוך איזו עננה אז כאמור מחכה לאבחון הכתוב) , שאלתי לגבי עוד טיפולים , אולי פחות סטנדרטיים (לדוגמא, רכיבה טיפולית שהתחיל) שמישו כאן מכיר.
 

SMADAR55

New member
הכל תלוי בצרכים של הילד וברצונות שלכם. סוגי טיפולים ושיטות

טיפול יש בשפע.
רכיבה טיפולית אולי אפשר גם לקבל באמצעות קופת חולים , לא בטוחה (כטיפול רגשי).
אפשר גם הידרותרפיה בבריכת שחיה.
קבוצת מיומנויות חברתיות זה חשוב (במידה ויש לו בעיה בקשרים מול ילדים אחרים )
 

TikvaBonneh

New member
קצת סדר

קודם כל, כדי לקבל זכויות כל שהן את צריכה גם איבחון רפואי וגם איבחון פסיכולוגי. האם האיבחון בכתב יהיה חתום גם ע"י רופאה וגם ע"י פסיכולוגית.
שנית, לגבי טיפולים, לא זה העניין. אספרגר, כמו דיסלקציה, הוא לקות נירולוגית שאינה נעלמת אם מטפלים בה. הדבר הכי חשוב בעצם, עבור ילד בגיל בית ספר עם , הוא שהוא יקבל בבית הספר את ההתאמות אליהן הוא זקוק. אני לא אומרת שילדים עם אספרגר אינם זקוקים לטיפולים, אבל זה הדבר המשני.
לכן את צריכה להחליט אם את רוצה שהילד שלך ימשיך ללמוד בכיתה רגילה, שם הוא יצטרך סייעת אישית שתתווך לו את כל נושא קריאת המפה החברתית בזמן אמת בבית הספר, או בכיתת תקשורת, שם יש צוות שמתמחה בקשיים מהסוג הזה.
אחרי שתחליטי, את צריכה דחוף לפנות למחלקת החינוך בעירכם עם האיבחון הכתוב כדי לזמן ועדת השמה\שילוב חריגה לשנת הלימודים הבאה.
כשיהיה לך זמן לנשום, תתחילי להוסיף טיפולים.
 
תודה, ועונה -

האבחון ע"י פסיכיאטרית מומחית PDD.
וועדת השמה יש ביום ראשון.
ספציפית לגבי הילד שלי אני כן מרגישה שיש צורך בטיפולים כי הוא מאוד חרד ונמנע מכל פעילות שהיא שמערבת אנשים שאינו מכיר.
 

3מרגו

New member
תהיה מוכנה לשתף איך יקבלו בועדה שיש רק אבחון פסיכיאטרי?

כי לי יהיה מוכן עד הועדה גם רק פסיכיאטרי.
האם זה נכתב לפי DSM-5?עם ציון רמת החמרה?
 
יותר טוב ממה שחשבתי !!

חששתי מההתמודדות הרגשית הצפויה לי כשיישבו אנשים בחדר וידברו על הילד שלי. בפועל העברנו ביניהם כמה דקות את המסמכים (אבחון, דו"ח מהמורה וכו) . אני דיברתי כמה דקות, היועצת דיברה כמה דקות (המורה היתה אמורה אך לבקשתנו לא נכחה בוועדה). כל הסיפור פחות מעשר דקות. בינתיים לא הודיעו מה קורה.
 


 

3מרגו

New member
אז לנו אמרו היום

"לא,גברת"...לפי החוק לכי תביאי אבחון פסיכולוגי.לא מספיק פסיכיאטרי.מה אם הייתי מחכה עד היום?עוד חצי שנה משיגה אבחון משלים.איפה הילד בינתיים?נכון,במסגרת חולי נפש.טוב שנכנסתי לפורום וגיליתי ברגע מה צריך.
 

TikvaBonneh

New member
ועדת השמה

ועדת השמה נועדה לקבוע את הזכות של הילד לחינוך המיוחד. כדאי שתגיעי עם איזושהי דיעה בנושא, האם את מעונינת להעביר אותו לכיתת תקשורת, או שאת רוצה להשאיר אותו באותה כיתה אבל להוסיף סייעת אישית.
 
למעלה