אספרגר

זהבה45

New member
אספרגר

שלום בני בן שנתיים ושמונה חודשים , השבוע התבשרנו כי יש לו את תסמונת האספרגר,בעוד יומיים הוא יכנס לגן עירוני (35 ילדים) ועדיין אין לו סייעת השאלה היא האם לא יגרם לו נזק עד לקבלת הסייעת (אין לנו מושג לכמה שעות בשבוע) וכן רציתי לשאול אם בכלל קיימת איזו פגיעה בהתפתחות עצם העובדה שהוא בגן נורמלי ולא בגן המתאים לטיפול בבעיתו אשמח מאוד לקבלת תשובה מהירה

מירי ב2

New member
מדוע לשלוח אותו לגן עירוני?

הי זהבה, בהתאם לגילו של ילדך הוא זכאי למעון יום שיקומי, ויתכן שגם לגן תקשורתי (זכותך לבחור בין השניים). מעון יום שיקומי הוא למעשה גן המטפל בילדים עם בעיות תקשורת, יש בו בדרך כלל כ- 8 ילדים, בנוסף לגננת ולמנהלת הגן יש שתי סייעות והילד מקבל במסגרת הגן שני טיפולים בשבוע של קלינאית תקשורת, שני טיפולים של מרפה בעיסוק, ושני טיפולים רגשיים ממוסיקה או באומנות. מעון יושיקומי נועד לילדים שבתחילת שנת הלימודים (קרי מחר) טרם מלאו להם 3. כדי להתקבל את צריכה לפתוח תיק ברווחה במקום מגורייך, וכן לקבל את ההכרה של המוסד לביטוח לאומי. האופציה השניה היא גן תקשורתי שמקבלים בו בערך את אותם טיפולים והוא מיועד לילדים שעד ל' כסליו (זה יוצא מתישהו באמצע דצמבר) מלא להם 3. כדי להתקבל לגן תקשורתי עליך לפנות למחלקת החינוך מעיר מגורייך. קשה לדעת האם לילד יגרם נזק עקב כך שלא ילך למסגרת מתאימה. אך מה שבוודאי נכון הוא שהוא יצא נשכר אם כן ילך למסגרת מתאימה, יקבל את כל הטיפולים הנחוצים לו, יהיה במסגרת קטנה שמותאמת לו, ויקבל כלים שיאפשרו לו, אולי אפילו בשנה הבאה להשתלב בגן רגיל. הבן שלי הוא בן שנתיים ותשעה חודשים. ביקרתי בשתי המסגרות (מעון יום שיקומי של אלוטף, וגן תקשורתי) והחלטנו אחרי התלבטויות רבות לשלוח אותו לאלוטף. את יכולה לפנות אלי בכל שאלה, וגם אני ממליצה לך לבקר בפורום של PDD אוטיזים ואספרגר, אני חושבת שיש שם חומר רב שיעניין אותך. מירי

למעלה