אספרנטו בעבודה?

6916946

New member
אספרנטו בעבודה?

האם יש אנשים המשתמשים באספרנטו בעבודה, כפי שאנחנו בארץ משתמשים בעברית במקומות העבודה שלנו? האם משתמשים באספרנטו גם בארצות נידחות כמו במדינות אפריקה?

שימוש באספרנטו במסגרת העבודה

שאלת שאלה מעניינת, ידידי/ידידתי. מכיוון שאספרנטו אינה שפה לאומית (היא שפה בינלאומית!) הרי שלא סביר שבמדינה מסויימת ידברו בה במקומות העבודה. אבל קיימים כמה עשרות משרדים של ארגונים ברחבי העולם שבהם שפת הפעילות היא אספרנטו. לדוגמא:במטה הארגון העולמי של דוברי אספרנטו שבהולנד מועסקים 13 איש שמשתמשים רק באספרנטו! בכמה תחנות רדיו בעולם (ורשה, פקין ועוד) קיימים מדורים שמשדרים באספרנטו ולכן מי שעובד שם משתמש בשפה זו. במשרדים אחרים, של ארגוני אספרנטו לאומיים או בינלאומיים שונים, מועסקים בין 1 ל- 5 איש שאספרנטו היא שפת הפעילות היומיומית שלהם. ועוד.

אספרנטו ביבשת השחורה

אני מודה שרוב דוברי אספרנטו מתרכזים באירופה (על כל חלקיה), אמריקה (הצפונית והדרומית) ומזרח אסיה. אך גם באפריקה יש חסידים לאספרנטו. בכמה מדינות קיימים ארגונים שפעילותם מונעת בעיקר ע"י צעירים. רק לפני ימים אחדים שמענו על אתר חדש באינטרנט ששייך לדוברי האספרנטו במדינה האפריקנית זימבאבווה (לשעבר- רודזיה). האתר משוכלל ויפה ומרחיב את הלב.

באונסקו כן../images/Emo72.gif

למיטב ידיעתי, באונס"קו אספרנטו היא אחת השפות הרשמיות. שלך, ירוק עולה וברוך הבא לפורום שלנו. נ.ב: דיברת בהודעות אחרות על זה שלא מודיעים על הפורום? אם יש לך הצעה איך להודיע עליו או לפרסמו ובאיזה פורומים, בבקשה שתף אותנו (לפחות אותי). מעבר לכך - בקשר לקורס - בטאג ליינס אתה יכול למצוא הפניה לקורס ברשת.

רודזיה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif וואלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

יוסי היקר, אולי תשלח לנו את האתר הזה שאתה מדבר עליו שים לב - למטה יש קטגוריה של כתובות אינטרנט נלוות. אני חושב שראוי לפרסם כזאת כתובת כאן. בברכת עליה והצלחה ירוק עוללללללה (ולא ירוק של מכבי חיפה :)

אספרנטו בארצות "נידחות"../images/Emo66.gif

טוב, אז רציתי להוסיף כמה דברים לעיניין זה. מידי שנה מאורגנת מסיבת סילבסטר על ידי תנועת הנוער האספרנטיסטי בגרמניה (שאגב מונה למעלה מ-3000 איש בגילאי 18-30, ומתעתדת לגדול ל-4000 בשנים הקרובות - כדי לקבל תקציב ממשלתי). מסיבת הסילבסטר הזו נמשכת 7 לילות ושישה ימים, ושם אפשר לפגוש אנשים מכל העולם. בשנה שעברה הייתי באירוע, ושם יצא לי לפגוש ולהתיידד עם שני אנשים מניגריה, שסיפרו לי שיש שם די הרבה אספרנטיסטים צעירים (אגב יש שם שני אירגוני נוער מתחרים) ולימדו אותי כמה מילים ב"איבו" - שפת המקום. כמו כן יצא לי לפגוש מישהו מבגדד (שכיום חי באופן זמני בגרמניה - עד יעבור זעם...) בעירק יש מעט אספרנטיסטים, אבל... ממפגש אישי ומשיחה מדהימה עם באסים, עבורי לפחות זה לא משנה כמה יש. הספיק לי האחד שפגשתי. רבותי, לפעמים גם האיכות חשובה. על אספרנטו ביפן יש לי גם הרבה דברים לומר, אבל על כך בפעם אחרת. לילה ירוק ומשובח ירוק עוללללללללללללללללללללההה

למעלה