,שפת אידו מול אספרנטו
לחסיד שפת "אידו" שלום, אתה טועה! אף פעם לא טען מישהו שאספרנטו היא שפה קלה מאד. אין יצור כזה שנקרא "שפה קלה מאד" ואפילו לא "שפה קלה". אספרנטו אינה קלה אבסולוטית אלא היא "הכי קלה", כלומר זו השפה הקלה ביותר בעולם. ניתן ללמוד אותה ולהשתלט עליה בחלק קטן מן הזמן שצריך להקדיש ללימוד של כל שפה אחרת. את כל הדקדוק של אספרנטו לומדים בכמה שיעורים. את הדקדוק של כל שפה אחרת לומדים במשך עשרות (ויותר) שיעורים.(זוכר את לימודי האנגלית בביה"ס?...) ראית בעצמך בקורס שבעזרת סיומות (מוספיות) וקידומות (תחיליות) אפשר ליצור משורש נלמד אחד מילים רבות. זה לא קיים בשום אופן בשפות ה"רגילות". הבעיה של חלק מלומדי האספרנטו (ואני מניח שגם אתה "חטאת" בכך...) היא שהם חושבים שמספיק לשבת בשיעור ושאין צורך לעשות שיעורי בית ולשנן את החומר. וברור שאין זה כך. תלמיד שלוקח את הלימוד ברצינות ומשנן את החומר במהלך הקורס, ואח"כ עם סיומו,משתדל לקרוא, לשמוע ולדבר, יראה כיצד הוא הולך ומשתלט על השפה בצורה מופלאה. לסיכום, בכדי להסתדר באיטליה בשפה האיטלקית או בתורכיה בתורכית, צריך ללמוד את השפה במשך שנים. אבל בכדי להסתדר בכינוס העולמי של דוברי אספרנטו (ולשוחח עם סינים, איטלקים, קרואטיות וברזילאיות) מספיק לסיים את הקורס הבסיסי בלבד, אבל לעשות זאת ברצינות ולא באופן "חפיפי". שפה צריך ללמוד ברצינות, אפילו שפה קלה יחסית כמו אספרנטו. אף שפה לא "נדבקת" מעצמה אל הלומד. עליו ללמוד אותה... ותאמין לי שאני צודק! אולי תנסה שוב?...