אספרנטו ואידו

אספרנטו ואידו

האידו עדיפה בהרבה על האספרנטו. היא קלה הרבה יותר, והרבה מהדברים המעצבנים באספרנטו לא קיימים בה. לרוע המזל, היא לא נתקבלה בציבור.

שפת אידו

לחסחד האידו- הצחקת אותי... אם אידו טובה יותר מאספרנטו, מדוע היא לא קנתה לה חסידים, כלומר דוברים שלה?

תגובה

התחלתי ללמוד אספרנטו, והפסקתי, כשראיתי שהיא לא מאוד קלה, כמו שאומרים. הרבה דברים בה שיגעו אותי, ושמחתי לראות שהומצאה גרסה קלה יותר של האספרנטו כמו האידו, שבה המטרידים האלו הושמטו. שהאידו לא התפשט - זו לא ראיה שזו שפה גרועה. גם אנגלית, צרפתית, סינית ופולנית מדוברות הרבה יותר מאשר אספרנטו, ואתם מעדיפים אספרנטו.

,שפת אידו מול אספרנטו

לחסיד שפת "אידו" שלום, אתה טועה! אף פעם לא טען מישהו שאספרנטו היא שפה קלה מאד. אין יצור כזה שנקרא "שפה קלה מאד" ואפילו לא "שפה קלה". אספרנטו אינה קלה אבסולוטית אלא היא "הכי קלה", כלומר זו השפה הקלה ביותר בעולם. ניתן ללמוד אותה ולהשתלט עליה בחלק קטן מן הזמן שצריך להקדיש ללימוד של כל שפה אחרת. את כל הדקדוק של אספרנטו לומדים בכמה שיעורים. את הדקדוק של כל שפה אחרת לומדים במשך עשרות (ויותר) שיעורים.(זוכר את לימודי האנגלית בביה"ס?...) ראית בעצמך בקורס שבעזרת סיומות (מוספיות) וקידומות (תחיליות) אפשר ליצור משורש נלמד אחד מילים רבות. זה לא קיים בשום אופן בשפות ה"רגילות". הבעיה של חלק מלומדי האספרנטו (ואני מניח שגם אתה "חטאת" בכך...) היא שהם חושבים שמספיק לשבת בשיעור ושאין צורך לעשות שיעורי בית ולשנן את החומר. וברור שאין זה כך. תלמיד שלוקח את הלימוד ברצינות ומשנן את החומר במהלך הקורס, ואח"כ עם סיומו,משתדל לקרוא, לשמוע ולדבר, יראה כיצד הוא הולך ומשתלט על השפה בצורה מופלאה. לסיכום, בכדי להסתדר באיטליה בשפה האיטלקית או בתורכיה בתורכית, צריך ללמוד את השפה במשך שנים. אבל בכדי להסתדר בכינוס העולמי של דוברי אספרנטו (ולשוחח עם סינים, איטלקים, קרואטיות וברזילאיות) מספיק לסיים את הקורס הבסיסי בלבד, אבל לעשות זאת ברצינות ולא באופן "חפיפי". שפה צריך ללמוד ברצינות, אפילו שפה קלה יחסית כמו אספרנטו. אף שפה לא "נדבקת" מעצמה אל הלומד. עליו ללמוד אותה... ותאמין לי שאני צודק! אולי תנסה שוב?...

תשובה לשאלה מהי שפת IDO

בקיצור- זו שפה בינלאומית דומה מאד לאספרנטו, שחוברה ע"י דוברי אספרנטו במחצית הראשונה של המאה ה- 20. מטרתם היתה לבצע רפורמות באספרנטו. השפה החדשה לא נקלטה. למעשה עד היום נתחברו מאות שפות בינלאומיות (אספרנטו, אידו, אינטרלינגווה, וולאפיק, נובלטין, גלוסל ועוד ועוד), אך רק אספרנטו הצליחה להתפתח כשפה חיה ופוריה וליצור תרבות שלמה הנישאת ע"י מאות אלפי הדוברים שלה.

EldadoS

New member
האם למדת פעם אספרנטו, או אידו?

שלום לך, בעל הדעה, אידו דומה לשפות קיימות (ולכן אולי נראית קלה, יחסית), ואין בה אקוזטיב (לעומת אספרנטו, שבה קיימת יחסת האקוזטיב - דבר המקנה לה את הגמישות הרבה שלה, ומאפשר לשנות בה את סדר המילים במשפט באופן די חופשי). אבל עקב החיקוי של אידו, חיקוי של שפות לטיניות בעיקר, הבידול בינה לבין שפות אחרות די היטשטש. אידו לא הצליחה, אספרנטו - כן. האם למדת אי פעם את שפת אידו? האם יש לך קריטריונים להשוואה בינה לבין אספרנטו? מסוקרן, אלדד

rob roy

New member
../images/Emo32.gif טופיק saluton eldado

בהנחה שאתה ה-אלדד מליגת הצעירים של אספרנטו. לאחרים - אני אחד מהקרוקודלים שהתחיל ללמוד אך לא סיים.

קרוקודילים, תמסחים ואליגטורים...../images/Emo8.gif

טוב נן... אם מאוד תרצה - יש למעלה (בכתובות הרצות) הפניה לאתר של קורס (וצ´טים, ומוסיקה, ועוד כמה דברים טובים...) אם תרצה - אז גם מתפרסם כאן קורס פרונטלי שיפתח בקרוב וגם עם לא, אז קרוקודילים תמיד יתקבלו בברכה בפורום בברכת יום ירוק, ערן.

EldadoS

New member
סלוטון רובי! Bonvenon!

אכן, אני הוא ולא אחר
מעניין עד כמה אתה זוכר - תוכל לבדוק מתוך רסיסי האספרנטו שאנו שוזרים פה ושם בהודעות בפורום. דרך אגב, בכינויי הקודם, "גם זה פון" (ראה מספר הודעות על האותיות ועל כיצד מבטאים את השפה), אימצתי לי את הפסבדונים של זמנהוף, Gamzefon (זהו שיכול אותיות של שמו ברוסית), אבל בסופו של דבר החלטתי להחליפו למשהו מוכר וברור יותר. ברוך הבא לפורום! נשמח אם גם אתה תיטול בו חלק. להשתמע, אלדד

למעלה