אספרנטו ככלי שימושי

DoronModan

New member
אספרנטו ככלי שימושי

התכתבתי עם אחד החברים הנאורים בפורום, לגבי השאלה - כיצד להתמודד עם העובדה שמסיימי הקורס לא נשארים ברובים בפעילות אספרנטו.
חברנו סובר שהשאלה שנמנעים מלהתמודד איתה, היא החתירה להפיכת האספרנטו לשימושית. היא אמורה, לדבריו, לאפשר תקשורת עם בני עמים אחרים, ולא להיות (רק) תחביב אינטלקטואלי לשיות בין דוברי אותה שפה במועדון.
מה דעתכם?

Namiro

New member
מנסיון הקורסים האחרונים

התלמידים שגילו התלהבות רבה בהתחלה נעלמים אחרי סיום הקורס. מעטים מאוד ממשיכים.
אם כל מה שיש לנו להציע להם אחרי הקורס הוא מפגש במועדון עם מסיימי קורס אחרים דוברי עברית - זה כנראה לא מעניין ביותר. לאספרנטו היו שאיפות אחרות - לאפשר קשר בין בני עמים שונים, דוברי שפות שונות. אילו השפה היתה שימושית ונוכחת במרחב הציבורי, בוגרי הקורס היו מן הסתם שמחים להשתמש בה. אבל זה לא המצב.

ונשאלת השאלה - מה ניתן לעשות כדי לשלב את מסיימי הקורסים בפעילות כלשהי הקשורה לאספרנטו? יש רעיונות?

מיכי 10

Member
הרעיון היחיד שלי, סיעור מוחות בנושא עם שאר החברים,

מתישהו במועדון, או בערב זמנהוף, שאליו מגיעים יותר אנשים.

(אם יש למי מכם חברים בארצות אחרות, תוכלו גם לשאול איך זה אצלָם. אולי למישהו מהם יש עצות טובות).

DoronModan

New member
באירופה זה פשוט מאוד

מגיעים לא מעט אורחים מארצות שכנות ונפגשים עם מארחיהם האספרנטיסטים וכך משמישים את השפה.
ובמיוחד - נוסעים די בזול לקונגרסים במדינות אחרות ביבשת. לישראלים זה יותר קשה עקב המחיר הגבוה.
הדרך התאורטית האפשרית בארץ היא שיחה באספרנטו בין יהודים וערבים (שהרי הם דוברים שפות אם שונות). אבל אין כמעט ערבים דוברי אספרנטו בארץ.

DoronModan

New member
מה דעתך בנדון?

סיעור מוחות זה דבר נחמד, והנה הפורום נועד לשם כך.
בעצם פתחתי את השאלה לדיון גם מפאת חשיבותה, וגם כדי לעורר מעט את הפורום.

מיכי 10

Member
למעשה, אני לא יודעת עד כמה דעתי בנושא זה חשובה.

מה שכתבת לגבי אירופה, בוודאי נכון. ושם זאת באמת לא בעיה. הרי אפשר לנסוע מארץ לארץ ברכבת או במכונית (ובמקומות מסוימים - אפילו לרכב על אופניים), ולא תמיד חייבים להשתמש בטיסות יקרות. וכמו שכתבת, זה גם מֵקֵל וגם מוזיל את הדרכים אל הכנסים ואל המפגשים.

אני בהחלט מעריכה את השאלה שלך, ואת ההחלטה לשאול אותה דווקא כאן, כדי לעורר סיעור מוחות כאן, ולעורר/לנער את הפורום. זה חיובי בהחלט. אבל נראה לי שהדעות האישיות שלי בנושא זה, ראויות יותר להידוֹן במועדוֹן, ולא נוח לי לכתוב אותן בַּפורום.

יש דברים שמהם אני מאוכזבת מאד, ונראה לי שלא זה המקום לכתוב עליהם. חלק מהם, אפילו הייתי מעדיפה לומר לך בלבד באופן אישי, פרטי.

יואפ78

New member
באמת חבל שהתלמידים החדשים לא הצטרפו.

דווקא חשבתי שכמה מהם יצטרפו כי השפה והרעיון מצאו חן בעיניהם ולא בגלל תועלת שיוכלו להפיק ממנה. נשארנו מעט וזה חבל.

למעלה