אספרנטו

אספרנטו

קיבלתי את הדיסקים בדואר ואני מתכוון להתחיל לחרוש אם היתה לי גם חוברת או ספרון לימוד בעברית זה היה מוסיף יש לי שאלה למה הארגון העולמי של האספרנטו לא נאבק להחדרת השפה לא שומעים עליה בתקשורת אני שמעתי על האספרנטו רק בטקסטים שמתרגלים לבגרות ולפסיכומטרי הרי מדובר כאן על מעבר לשפה יש כאן עניין של קוסמופוליטיות ולדעתי זה צריך לקבל תפוצה רחבה יותר להפגש עם ראשי מדינות ולנסות ליצור לובי ועוד לובי להכנסת השפה במערכות החינוך במדינות שונות וככה הכל ישתנה כשבית ספר יודע שלאחר שנה של לימוד השפה יתארגן מפגש בין-לאומי שהוא יהיה שותף בו זה ממריץ יותר בלי פוליטיקה ומאבק דברים לא זזים ואני לא מתכוון למאבק במובן השלילי חבל!

ועוד דבר קטן

אני מעריך שהרבה מדינות היו מוכנות לשתף פעולה ולו רק בשביל לשבור את ההגמוניה של האנגלית רצון כזה יש להרבה מדינות

אל המטרות קדימה הסתער...../images/Emo188.gif

ירח עצוב, אני בטוח שתקבל כאן הרבה תשובות שיגידו לך למה זה לא רעיון טוב, ולמה כבר חשבו על זה, ולמה דברים דומים לא הצליחו בעבר, וכו´ וכו וכו´. אם אתה רוצה לדעת את דעתי הכנה, אז... זה רעיון מצוין. חשבו עליו כבר בעבר, וזה לא הצליח בגלל שאף פעם אף אחד לא ניסה להרים את הכפפה הזאת עם מספיק מרץ. אנשים אולי עייפים מידי ולצערי גם לעיתים חסרי תקווה ESPERO. אם יש לך מרץ להתחיל להזיז דברים - אני איתך, ואני בטוח שיבוא עוד רבים. שלך בחום ובירקרקות, ירוק עולה.

interDist

New member
חסר לנו איזה הרצל

גם לדעתי, זה רעיון מצוין, והאמת אתה לא היחיד שמעלה אותו. אולי נתארגן פעם אנחנו, שעכשיו צעירים, לכוח חזק, שיוכל להזיז דברים
מה שנכון הוא שלמרות כל מה שהתנועה העולמית עושה (והיא עושה הרבה מאוד!), הכוח הפוליטי שלה הוא די חלש. באמת חסר בתנועה איזה אדם כמו הרצל, שיקדיש את החיים שלו לקידום הרעיון ויתחיל להזיז עניינים - להפגש עם עיתונאים, ראשי מדינות, או"מ, האיחוד האירופאי, בקיצור חוצפן שחבל על הזמן. אז באמת תגיע התפנית!

למה את שותקת ?

אמרתי משהו רע? סך הכל אני רוצה לדעת אספרנטו ושיהיה לי עם מי לדבר השפה היא אמצעי ולא מטרה והמטרה היא יכולת תקשורת טובה עם כמה שיותר אנשים בעולם ובשביל זה צריך להביא את כולם להכרה בנושא ואת זה משיגים בצורה גורפת דרך מנהיגים הקובעים את אופיו של חינוך אזרחיהם

זיו חן

New member
כיצד לקדם אספרנטון

לפי Claude Piron, הבעייה היא בעיקר מחסום פסיכולוגי. מדיפלומטים אין לנו לצפות לשום עזרה, כי הם קיבלו את משרותיהם בגלל ידיעת שפות ואין להם כל אינטרס לאבד את כוחם המונופוליסטי. להרבה אנשים ובמיוחד אינטלקטואלים, זה ממש עלבון ששפה שהתחילה מיוזמתו של אדם אחד, שהיא פשוטה, קלה ללימוד, עם דקדוק הגיוני ופשוט בד"כ, שתוך קצת למעלה ממאה שנה הצליחה להתבסס בקהילת דוברים קוהרנטית, ליצור ספרות מקורית של כ-100 כותרים חדשים מדי שנה, למרות שתי מלחמות עולם ורדיפות ע"י הנאצים וסטאלין ומי לא ובדמוקרטיות זוכה לתקשורת ספקנית או עויינת, כן זה עלבון להתייחס ברצינות לתופעה כזאת ועוד לתת לה במה באוניברסיטאות? מי כ"כ טיפש לסכן את יוקרתו ואת המוניטין שלו כדי אפילו למען ההגינות המדעית, לבדוק מה אמת ומה לא לגבי אספרנטו? יש מתי מעט כאלה וקולם נבלע בקולות המלעיזים.והאמת היא שיד האספרנטיסטים קצרה מלהושיע.

Lolth

New member
האמת שלא אהבתי את מה שאמרת...

..אתה לא מכיר אותי, אבל אנשים כאן מכירים, והם יגידו לך, שאני מלאך כשאני שותקת, אבל כשאני מתרגזת ומתחילה לדבר - עדיף להיות חירש
)))))

Allon 8vD

New member
דברים שלא רואים מכאן...

אני לא רוצה לייאש אף אחד, אבל צריך לקחת בחשבון את המדינות דוברות האנגלית, את המדינות שחייבות לשמור על יחסים טובים עם מדינות דוברות אנגלית, את מדינות העולם השלישי שלא יכולות לקחת סיכונים בתחום החינוך, ואת המדינות שהיו שמחות להרגיז את האמריקאים, אבל לא בקבלת רעיון שהגה יהודי. ישראל נמצאת בקבוצה השניה, וזו אולי אחת הסיבות שיש כאן יותר מאמרים על אספרנטו בספרי לימוד אנגלית מאשר דוברי אספרנטו. בצרפת, לעומת זאת, הארגונים גדולים ופעילים. יש ירחון (נדמה לי) בצרפתית של התנועה המקומית, עם מאמרים מגוונים, שגם מרשה לעצמו לרדת על האנגלית כשפה בינלאומית. אני מקווה לראות אותך בקרוב בצוות המוביל של תנועת הצעירים בארץ. עם עוד זוג ידיים (ומוח ותקווה) יותר דברים יזוזו... בהצלחה עם הדיסק!

יחסים טובים עם ארה"ב

לא נראה לי שמדינה שתתמוך באספרנטו כשפה תסתכסך עם ארה"ב זה מוגזם וחצוף אם ארה"ב תתערב לרעה בעניין אך מאוד מעניין אותי לראות סטטיסטיקה של דוברי אספרנטו במדינות שונות ואז לבדוק איפה נמצאת ארה"ב ביחס לאחרים

Allon 8vD

New member
אתה לא תהיה פוליטיקאי...

"לא נראה לי שמדינה שתתמוך באספרנטו כשפה תסתכסך עם ארה"ב..." אני מסכים איתך. זה יהיה מוגזם וחצוף וטיפשי וילדותי. אבל זה לא בלתי-סביר. "...מאוד מעניין אותי לראות סטטיסטיקה של דוברי אספרנטו במדינות שונות..." מסתבר שזה עסק די מסובך. אפשר להצטרף לסטטיסטיקה ע"י קניית ספר לימוד, שאילת ספר לימוד, קבלת ספר לימוד ישן במתנה, קורס, קורס בתכתבות, קורס בתכתבות בדוא"ל, דיסק, דיסק של חבר, מקצוע-לימוד בבית ספר, מההורים או להיות זמנהוף. ואז, מיהו אספרנטיסט? האם כל מי שהתחיל ללמוד? האם רק חברי התנועות המקומיות המגיעים לפעילות? ובהתעלמות מוחלטת מעצמי, התשובה היא שיש הרבה אספרנטיסטים בצפון אמריקה. לדעתי רב התנועות המקומיות היום חייבות לפעול מלמטה, כלומר מהתושבים. באירופה כבר הגיעו לשלב הבא של "להציק" במקביל לאזרחי האיחוד האירופי ולמנהיגיו, אבל בשבילנו זה עוד קצת מוקדם.

שתי הנחות מוטעות לדעתי...../images/Emo88.gif

1) מדינות העולם השלישי לא יכולות לקחת סיכונים בתחום החינוך??? לא רק שהן יכולות! הן חייבות! בגלל שהן לא לקחו הרבה זמן שום סיכון בתחום החינוך הן מדינות עולם שלישי. 2) לנשיא בוש יש דברים יותר חשובים על ראשו, מאשר להפציץ מדינה קטנה שילדי ביה"ס שלה לומדים אספרנטו בתוכנית פיילוט.

Allon 8vD

New member
הרשה לי לחדד אותי

"1) מדינות העולם השלישי לא יכולות לקחת סיכונים בתחום החינוך??? לא רק שהן יכולות! הן חייבות! בגלל שהן לא לקחו הרבה זמן שום סיכון בתחום החינוך הן מדינות עולם שלישי." מדינות עולם שלישי רבות דווקא מנסות לשפר את מערכת החינוך, ונדרשות לפעמים לצעדים אמיצים (לא מטופשים) ולהמר (אבל באופן שקול). מדינת עולם שלישי שתשקיע באספרנטו במקום באנגלית תנהג בחוסר אחריות, ולא באומץ. "2) לנשיא בוש יש דברים יותר חשובים על ראשו, מאשר להפציץ מדינה קטנה שילדי ביה"ס שלה לומדים אספרנטו בתוכנית פיילוט." נכון! ללמוד אספרנטו במקום אנגלית זה לא נורא כמו להיות קומוניסט חו"ח. מאיפה שלפת את הרעיון המגוכך הזה? בטח לא ממני, כי אני דיברתי על הפוליטיקאים שמודאגים מנושאים כמו כספי סיוע, לפחות כמו מבטחון התושבים. אני ואתה יודעים שהרעה ביחסים (לא סכסוך) על רקע לימודי שפה זרה ראשונה היא מגוחכת, אבל זה לא אומר שפוליטקאי לא יחשוש מזה (אפילו לא שתהיה הרעה, אלא רק שהוא יואשם בכך).

למעלה