Saluton , Omer
איזה כיף לך שהתחלת ללמוד אספרנטו. אני זוכר את תהליך הלימוד ובכלל את השימוש הראשוני בה כחוויה נחמדה מאוד.
אולי אתה רוצה לשאול שאלות ספציפיות, וכך נוכל לענות לך?
בלימוד שפות אני יודע ששיטות לימוד זה דבר מאוד אישי. אבל מה שכן, אני ממליץ לך לנסות לבנות לעצמך משפטים בלב, ואפילו לחשוב באספרנטו. גם אם הרמה שלך מאוד התחלתית, אם אתה נמצא במקום מסוים ונאלץ להמתין, אתה רואה נגיד בית, ואתה יכול לומר לעצמך: Jen domo. הנה בית. ואז אתה מתחיל לתאר אותו במחשבה לפי מה שאתה רואה: La domo estas granda. Ĝi plaĉas al mi - הבית גדול, הוא מוצא חן בעיניי. מנסיוני, אנשים שהתחילו לדבר אספרנטו בקלות ובמהירות, הם אנשים שהתחילו לחשוב באספרנטו, כלומר לדבר לעצמם. כך ניתן לראות איזה מילים חסרות לך.
במקרים רבים תגלה שמילות הקישור כמו kaj, aŭ, sed, tamen וכן הלאה, הן המילים שחוזרות על עצמן ומאוד נחוצות כדי להרכיב משפטים רציניים. כדאי לשלוט בהן, ולהמציא משפטים דווקא איתן.
מקווה שעזרתי.
בנוסף, קיימת קבוצה ישראלית של בני נוער וצעירים (וכמה מבוגרים) בווצאפ, שמתכתבת בעיקר באספרנטו. יש מצב שנקיים גם מפגש ממשי של חברי הקבוצה, כבר היו כמה מפגשים כאלה השנה. אני אישית לא השתתפתי בהם, כי אני קצת יותר מבוגר מבני הנוער האלה, אבל שמעתי עליהם.
מאיפה אתה בארץ?
איך הגעת לשפה?