אסקסואליות

• פותח הנושא AOV1
  • פורסם בתאריך

AOV1

New member
אסקסואליות

האם אדם יכול להפוך אסקסואל עקב טראומה נפשית בגיל ההתבגרות? האם טראומה שכזו עלולה להיות בלתי הפיכה?

Limbonic Art

New member
בעיקרון לא

אסקסואליות לא מוגדרת כמשהו שהופכים ... טראומה זהו מצב נפשי ובשביל זה קיימים פסיכולוגים או פסיכאטרים -תלוי במידת החומרה של אותה טראומה.

ואפילו יותר מכך

לדעתי כדאי לא לעודד הגדרה בטעות של א-מיניות עקב טראומה, כי בטווח הקצר אולי זה יעזור לבנאדם להרגיש קצת טוב עם עצמו, אבל בטווח הרחוק הוא לא מטפל בטראומה. אם אדם הוא מטבעו מיני וחווה טראומה, ועכשיו הוא מרגיש אחרת, יש טעם לטפל בתוצאות הטראומה מתחת לפני השטח, ולא לפטור את זה כמצב חדש וטבעי.

לא בהכרח

ראשית אינני אסקסואלית, אני פסיכותרפיסטית. לגבי שאלתך, לאו דווקא בגיל ההתבגרות ולאו דווקא טראומה חד פעמית. לדעתי האישית והמקצועית, ויכסחו אותי כאן על זה, רוב הסיכויים שזה משהו יותר שקשור להתפתחות הנפשית, משהו של תהליך שקשור לקשר של הורה-ילד. משהו בקשר הזה השתבש עד כדי כך שכל המיניות מוכחשת כאילו לא קיימת. כל מה שרק רומז לכוון של מיניות מורחק ומסולק, כולל הסברים פסיכולוגיים למיניהם. בגיל ההתבגרות, לעומת זאת, זהותו ואישיותו של הנער כבר התפתחה ואז פגיעה טראומטית תיצור "שבר" - התרחקות והימנעות ממיניות מתוך פחד, כאשר עמוק בפנים הוא נמצא במגע עם המיניות שלו. לכן, יותר סביר שהסיבה נמצאת בילדות המוקדמת ולא בגיל ההתבגרות.

Tristitia

New member
נגמרה לך העבודה או משהו?

לא נכסך אותך , אבל הפורום מיועד לנו ולא לדעות שלך. ואת לא היחידה פה שלמדה פסיכולוגיה ופסיכולוגית עד כמה שידוע לי בפורום הזה... לדבר באויר ולעלות השערות זה יפה , אבל כל עוד לא הכרת אף אחד מהפורום- השתיקה תיהיה הכי הולמת לך!

korpiklaani

New member
אז לכי תסבירי גם באויר את זה:

יש לי את ההורים הכי מדהימים בעולם. היית רוצה ואולי חולמת בחלומות שלך לרצות הורים כמו שלי יש
גם אני יכול להיות פסיכותרפיסט שלך
מה הביא אותך ללמוד דווקא את זה? הרי אין לכם המון עבודה, הפרנסה לא משהו. אולי פשוט אי שם הייתה לך ילדות קשה ורצית לרפא את עצמך בדרך אל הפסיכולוגיה ולקשקש דברים שעברו בעצם עלייך. למה אני אומר את זה. כי זה באמת קישקוש! ההורים שלי היו קודם כל תמיד תומכים ואוהבים בכל שלב של חיי. גם אפילו כשהייתי שובב והרסני לפעמים <כן הייתי קטן נורמלי אפשר לומר>
וממין אני לא מתרחק . ההפך אי אפשר ממש להתרחק מזה כל עוד יש לך המון חברים , פרסומות בכל חור על מין וכו' פשוט מאוד - אין משיכה מינית וגם הרופא הבא שיבוא אני פשוט אסרוק לו את הבדיקות דם שלי להבא, שיראה שהכל תקין
וכן הפורום שלנו - לא לדעות ולכאלה שיבואו לומר לנו שאנחנו צריכים טיפול ! אז מריה מגדלנה ,יקרה ,תחזרי לשמוע סנדרה משנות ה-80 או משהו

gabriel1349

New member
עזוב נו

היא כתבה דבר נכון. ברוב המיקרים מדובר בזה .. פשוט זה מה ידוע ומתגלה ברוב המיקרים. יש עוד דברים ועוד אפשרויות. פסיכולוגיה היא לא מתמטיקה ולא נוסחה קבועה- הנכונה לגבי כולם, אלא מדובר בנפש מורכבת ולא כל מה שנכון אצל אחד הוא נכון אצל אחר . גם בקבוצות אנשים יש יוצאי דופן
לכן אף פעם אין 100% משהו בכל הנוגע לפסיכולוגיה /מחקר כלשהו בעינין זה או אחר. עזוב אותה עם השערותיה, כפי שאמרת היא לא מכירה אותך . לא אישי נגדך. מה גם , בטח תדאג לסלק אותה (ככה אני מכיר אותך, רב עד שמישהו פורש מהמאבק)
נ.ב. הקטע עם סנדרה - גדול!

AOV1

New member
הבנת הנקרא.

סיפקתי פרטים, אני לא יודע למה ניסיתם ליצור ספקולציות. הטראומה בגיל ההתבגרות.

korpiklaani

New member
זו הגברת מגדלנה בלבלה הכל

ענו לך בהתחלה שאין קשר בין א-מיניות לטראומה בגיל ההתבגרות. כי טראומה זו טראומה וא-מיניות הוא לא תוצאה של טראומה/ מצב נפשי כלשהו . ומה לעשות שנדחפת תמיד איזו מריה אחת<או משיח קדוש אחר> שעושה בלאגן ומוסיפה תאוריות וספקולציות, ואז גם לה צריך לענות- בלי קשר למה שכתבת בהתחלה.

Limbonic Art

New member
../images/Emo6.gif מריה מגדלנה

"I'll never be Maria Magdalena (You're a creature of the night) Maria Magdalena (you're a victim of the fight) (you need love) Promised me delight (You need love) " יש כמה תשובות לפסיכותרפיסטית שלנו בשיר
היא פשוט צריכה אהבה וחולמת להיות משהו שהיא לא

הספקולציות שלי לא ממש מוטעות

ולהזכיר לכל מקבלי הפנים שבפורום - זהו פורום פתוח לכולם, אם אינני טועה, ללא קשר לדת ,גזע או מין. האם הבעת דעתי האישית והמקצועית איימה כאן על הקונצנזוס הקיים בפורום שמין זה מחוץ לתחום, או אקט מכאני של לית ברירה?

korpiklaani

New member
הפורום פתוח

אבל , וכאן האבל הוא לא נפתח בשביל להביע דעות ולומר לנו כל מיני דברים ועוד בכזה ביטחון בלי להכיר אף אחד מאיתנו.<אנחנו לא פורום בעד ונגד א-מיניות!> מה גם שעם כניסת הפורום , רצוי לקרוא מה יש לאלה שפתחו אותו לומר ואצטט לך במידה ופיספסת: "שימו לב: הפורום נועד בעיקר לשיתוף ותמיכה של אסקסואלים. אם אתם לא אסקסואלים ומסתקרנים לדעת למה ואיך אנחנו כאלו, אתם מוזמנים להעלות את השאלות שלכם בשרשור הסקרנים ונענה לכם. אם באתם להטיף לנו שאנחנו לא בסדר, המקום אינו פה, בפורום שנמצא באשכול "תמיכה". " ולא ביקשנו בכל מקרה פסיכותרפיסטית מקצועית על הראש
<מלבד זאת הספקולציות שלך כן מוטעות. אפילו לא התייחסת לזה שכתבתי שהמשפחה שממנה אני בא היא שונה ממה שהמוח שלך למד>

p019

New member
מה?

הפורום מיועד לא-מיניים, ואנחנו תמיד מוכנים לענות לאנשים אם שעלות (אם השאלות השמורות לא עזרו להם). הדעה ה"מיקצועית" שלך פשוט לא נכונה. כמו שאילי מזכירה מדי פעם, אם הומוסקסואלים חשבו פעם שזה עיניין של חינוך. אם קיימת מחקר מעמיק בנושא - את מוזמנת לשלוח לי את התוצאות, אם זו רק הדעה שלך (והחברים שלך בתחום לא יכולים לקבל את העובדה שלא כולנו אותו דבר) אז תצייני את זה. אני לא יודעת איך החלטת שהקונצנזוס בפורום הוא כי מין הוא מיחוץ לתחום - הוא פשוט מחוץ לתחום שלנו
. אנחנו לא פורום מקבלי פנים, ואנחנו לא צריכים להיות נחמדים לכל מי שנכנס לכאן ומנסה לתקוף אותנו. את מוזמנת להקים פורום "אנטי- א-מיניות" ולהביע שם את הדעות שלך. תודה.

הערה בקשר לחופש ההתבטאות פה

הפורום פתוח לכולם, זה נכון, אבל כל עוד הם שומרים על חוקי הפורום. לדוגמה, כאשר אנשים מטיפים לנו שאנחנו לא בסדר, ההודעות שלהם נמחקות, ללא קשר לדת, גזע או מין. ההודעה שלך בתחילת השרשור לא נמחקה, כי ממה שהבנתי את אמרת שאצל חלק מהאנשים זו תוצאה של יחסים לא טובים עם ההורים. ממה שהבנתי בתחילה לא דיברת על א-מיניים, אלא לאנשים עם רתיעה או אפאתיות ליחסי מין עקב עכבות פסיכולוגיות. אם טעיתי ובאת להטיף שאצלנו, אצל גולשי הפורום, אצל אנשים שמעולם לא אבחנת אותם, זה המקרה, אז זה כבר סיפור אחר מבחינת מותר ואסור בפורום. אבל אני מעדיפה להאמין שלא טעיתי
ולעניין אחר, המשפט האחרון שלך לגבי ה"קונצנזוס" בפורום די מכעיס, בגלל שהוא מכליל ומעלה טענה חריפה יחסית. המצאת כאן גישה וייחסת אותה אלינו בלי בכלל לוודא איתנו שאכן כך הדבר. זו כבר לא התנהגות מקצועית, שהרי אנשי מקצוע מאבחנים לאחר שהכירו את מה ומי שרצו לאבחן, ולא לפני כן. המשפט הלז רומז לטעמי שאנחנו נמנעים ממין מבחירה, בהתייחסות "מין זה מחוץ לתחום". הוא גם רומז שאנחנו לא תופסים את המשמעות של יחסי מין, אפילו לאנשים מיניים, ותופסים את האקט עצמו כמוקצה ולא רק בתור משהו שאנחנו אישית לא אוהבים. מבט קל בשאלות הנפוצות של הפורום יבהיר לך שלא כך הדבר. אם עד כה במשך השרשור חשבתי על דברייך בתור עמדה שונה, נקודת מבט לגיטימית שהתייחסה לבעיות פסיכולוגיות שעל פניו נראות כמו הא-מיניות שלנו, ההתבטאות הזאת בסוף ההודעה האחרונה שלך כבר "מריחה" מהכללות חסרות שחר. לגבי הבעת דעה מקצועית, דעות מקצועיות הן דבר טוב ומעניין, אך זכרי שגם בתחום המקצועי אין תמיד קונצנזוס בכל נושא. גם כאן, ישנם סקסולוגים ופסיכולוגים שחושבים שא-מיניות היא מצב טבעי כמו הומוסקסואליות, וישנם סקסולוגים ופסיכולוגים שמחפשים עד אין סוף סיבות פסיכולוגיות ורפואיות כדי שיוכלו להגיד שא-מיניות היא בעיה. לא ברור לי באילו מהגישות את נוקטת, בהתחלה חשבתי שאת "פרווה" ועכשיו את רומזת שאת יותר לכיוון הגישה השניה. תוכלי להבהיר ולבאר?

למעלה