אסתמה + פריצת דיסק

limorta2

New member
אסתמה + פריצת דיסק

שלום רב, אני בת 47, סובלת מאסטמה קשה. בשנתיים האחרונות נמצאת מידי יום בחדר כושר, הליכה של 40 דקות במהירות ממוצעת של 6.5-7. לפני כשבועיים עקב כאבי גב חזקים שהקרינו לירך אובחנתי עם פריצת דיסק ומאז אני במנוחה. מכיון שחשוב לי מאוד לחזור לפעילות גופנית אירובית (משפר את מצבי הבריאותי כאסתמטית), אשמח לקבל המלצה מהי הפעילות המומלצת וממה עלי להימנע לחלוטין. האם יש סיכוי שאחזור אי פעם להליכון? תודה!

KFIRB

New member
זה יהיה לא נכון לתת לך מענה על גבי מסך

ממליץ לאחר כל הבירורים לגשת לפיזיותרפיה , שם הם ידעו לתת לך תכנית שיקומית טובה.

אפרט- אם אמליץ על שחייה, ואת רגישה לכלור, לא עשינו בזה כלום למרות שהספרות מראה ששחייה טובה לאסטמטיים.
לכן פיזיותרפיסט שפוגש אותך שמולו יש לו את ההיסטוריה הרפואית שלך, תפקודי הריאות הנוכחיים, הגבלות התנועה בשיתוף עם הרופא המטפל באסטמה יוכלו להרכיב לך תכנית שיקום וטיפול יעילה יותר מהמלצות ללא בדיקה.

זכיר

New member
מעבר לדברים הנכונים שנכתבו כאן

את מספרת על פעילות ההליכה שלך ועל מספרת על כאב הגב שלך באותה פסקה. האם הכאבים החלו בעקבות ההליכה? כי אם לא, אז קחי בחשבון שבדרך כלל פעילות מתונה כגון הליכה תורמת להחלמה מכאב גב חריף ולא פוגעת בה.
&nbsp
אם הליכה לא גורמת להחמרה ברורה במצבך (כאב חזק יותר לאחר ההליכה או כאב יורד לאורך הרגל בגלל ההליכה), אז אין ממש סיבה להמנע מהמשך פעילות הליכה בעומס הרגיל או לפחות לחזור לעומס בהדרגה.

למעלה